۳۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۴۷
کد خبر: 82238055
T T
۰ نفر

مفهوم استقلال در قاموس انقلاب

۳۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۴۷
کد خبر: 82238055
مفهوم استقلال در قاموس انقلاب

تهران - ايرنا- پايگاه خبري خبرآنلاين در يادداشتي نوشت: بزرگ‌ترين تهديد فراروي جنبش‌ها و نهضت‌هاي اجتماعي، تلاش در راستاي استحاله معنايي از مفاهيم بنيادين سازنده آنهاست؛ به واقع از قالب تهي‌كردنِ اساسي كه يك نهضت بر شالوده آن بنا شده و بازتعريف تحريف‌گونه از شعارها، خواست‌ها و آرمان‌هايي كه ملت‌ها براي دستيابي به آن جانفشاني كرده و با ايثار و ايمان، در راستاي تحقق اين آمال و آرزوها گام برداشته‌اند.

در ادامه اين يادداشت به قلم سيد صادق خرازي، مي خوانيم: تحولات بزرگ حيات ملت‌ها، چنانچه مطابق با خواست تاريخي و آمال ملي و ديني آنها باشند، به بخشي از هويت و شناسنامه فكري آنها تبديل مي‌شوند؛ همچون انقلاب اسلامي ايران كه سه شعار بنيادينش «استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي» منبعث از خواست تاريخي ملت ايران بود كه جز با انقلابي مردمي به رهبري نهاد مقدس روحانيت شيعه و خلق نظامي متكي بر آزادي، نفي بيگانه و سپردن سرنوشت ملت‌ به خودش، نمي‌توانست محقق شود. اين سه شعار بنيادين، عصاره خواست ملتي بود كه در شبستان تاريخ بر سينه و سيره ايرانيان مسلمان جاري بود.
دليل اينكه نظام جمهوري اسلامي چنين مقبول و يگانه و در برابر گزند بيگانه مقاوم ماند، عهد مشتركي بود كه ملت و حاكميت برآمده از آن به اين سه خواست تاريخي داشتند؛ اينكه آزادي ميسر نخواهد شد اگر استقلال نباشد؛ جمهوري اسلامي پابرجا مي‌ماند اگر جمهوريت و اسلاميتش توأمان بماند و استقلالش حفظ مي‌شود اگر آزادي حذف نشود.
رهبري معظم نظام، در ديدارهايشان مفاهيم بنيادين انقلاب اسلامي را تبيين مي‌كنند تا گروه‌ها و جرياناتي با تعريف غلط، درصدد تحريف عامدانه يا ناخواسته بن‌مايه‌هاي فكري انقلاب برنيايند. تأكيد ايشان در ديدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بر مفهوم والاي «استقلال» از آن‌رو حائز‌اهميت است كه فردا در قاموس سياسي، استقلال را مترادف انزوا ندانند؛ ايشان اين را تحريف برشمردند و فرمودند: «هدف اصلي از نفي استقلال، پيروي از نظم‌هاي ترسيمي قدرت‌هاي سلطه‌گر است.» و مگر نه اينكه هماره تاريخ، بزرگان اين مرز و بوم، تمام هم و غم خود را بر حفظ استقلال ايران نهادند و اگر خون شهداي والامقام انقلاب اسلامي و دفاع مقدس نبود، اين استقلال امروز همچنان خواستي تاريخي مي‌ماند كه به آينده‌اي نامعلوم حوالت داده مي‌شد.
حضرت‌ آيت‌الله خامنه‌اي در سال 93 در بيست و پنجمين سالروز رحلت حضرت امام خميني(ره)، استقلال را اين‌گونه معنا فرمودند: «استقلال يعني آزادي در ابعاد يك ملت، كه وابسته‌ به كسي و جايي نباشد؛ يك ملت آزاد يعني ملتي كه به‌هرصورت تحت نفوذ و سيطره‌ مخالفان يا دشمنان خود يا بيگانگان قرار ندارد - تضمين مي‌كند، هم عدالت را در جامعه تضمين مي‌كند، هم معنويت را تضمين مي‌كند.» ايشان سال گذشته نيز در مرقد مطهر امام خميني(ره) فرمودند: «اينكه بعضي در زبان يا در شعار، دنبال آزادي‌هاي فردي باشند اما عليه استقلال كشور حرف بزنند، يك تناقض است. چطور ممكن است آزادي فردي اشخاص، محترم باشد اما آزادي يك ملت، آزادي در مقياس يك كشور، در مقابل تحريم‌هاي مخالفان و بيگانگان، محترم نباشد!» اين فرمايشات، براي نهادها، جناح‌ها و گروه‌هاي سياسي، تكليفي مهم ترسيم مي‌كند؛ اينكه آزادي را در معناي عام و واقعي آن بخوانند و بخواهند و اينكه بدون آزادي ملت، آزادي فردي معنايي ندارد، بنابراين حراست از استقلال، عين حفاظت از آزادي است. بدون استقلال نمي‌توان قادر به تعيين سرنوشت خود شد و اين نافي تمامي آزادي‌هايي است كه آحاد ملت براي دستيابي به آن صدها سال است از خون خويش گذشته‌اند.
هيچ ملتي نمي‌تواند ادعاي استقلال بدون هزينه كند. استقلال و امنيت امروزي مردم ايران، نتيجه هوشمندي نيروهايي است كه توانسته‌اند منتهي‌اليه اردوگاه دشمن را رصد كنند. ذهن هوشمند نيروهاي واكنش سريع نظام، ثبات و امنيت نظام را به ارمغان آورده است.
اينجانب در روزهاي آينده، تجربيات گرانبهاي خود در زمينه ابعاد سياست برون‌مرزي نظام را كه از دو روزگار دفاع مقدس و ديپلماسي، كسب شده با خوانندگان محترم به مشاركت خواهم گذارد.
*منبع: پايگاه خبري خبرآنلاين/31شهريور95
** اول ** 1337- دبير: خداوردي اسدي
۰ نفر