۳ مهر ۱۳۹۵، ۹:۴۷
کد خبر: 82240842
T T
۰ نفر
توليد سوخ‍‍‍‍ت ه‍‍يدروژني ارزان امكان‌پذير شد

تهران- ايرنا-پژوهشگران با استفاده از لايه نازك‌هاي نانومقياس موفق به ارائه روشي ارزان براي توليد هيدروژن شدند تا از آن به‌عنوان سوخت استفاده شود.

به گزارش روزشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، محققان دانشگاه استنفورد موفق به ارائه روشي براي توليد سوخت هيدروژني شدند كه انتشار گاز دي‌اكسيدكربن در آن بسيار كم است.
يي چوي از محققان اين پروژه گفت: سال‌هاست كه دانشمندان به دنبال جايگزيني براي سوخت‌هاي فسيلي هستند، در اين ميان هيدروژن به عنوان يك گزينه بسيار كم‌رنگ شناخته شده‌است كه دليل آن فقدان ايستگاه‌هايي است كه بتواند بدون انتشار گاز دي‌اكسيدكربن، سوخت هيدروژني توليد كند.
وي بيان كرد: در صورتي كه بتوان فرآيندي ارزان و ساده براي توليد هيدروژن داشت، ميليون‌ها خودرو با استفاده از سوخت پاك هيدروژني كار خواهند كرد.
وي گفت: براي رسيدن به اين هدف، محققان از سلول‌هاي فتوولتائيك براي شكافتن مولكول آب استفاده كردند، زماني كه نوربه الكترود تابيده مي‌شود، جريان الكتريكي توليد شده و از آن براي شكافتن آب استفاده مي‌شود و در نهايت هيدروژن و اكسيژن توليد مي‌شود، الكترودهاي فعلي از جنس سيليكون بوده و در اثرقرارگرفتن در معرض اكسيژن به سرعت از بين مي‌رود.
چوي بيان كرد: اين گروه تحقيقاتي از وانادات بيسموت كه ماده ارزان قيمتي است براي جذب نور خورشيد استفاده كردند، البته پيش از اين هم تلاش‌هايي براي استفاده از اين ماده صورت گرفته است اما به دليل كارايي پايين، ناموفق بوده است.
وي افزود: در اين پروژه از وانادات بيسموت با ضخامت كمتر از 200 نانومتر استفاده شده، اين الكترود كه شفاف است مي‌تواند از نور مرئي براي توليد الكتريسيته استفاده كند به طوري كه نور از آن عبوركرده است.
وي ادامه داد: ساختارهاي نانومخروطي داراي قابليت‌هاي بالايي در به دام انداختن نور دارند و قادراند طول موج‌هاي مختلف نور را گيراندازي كنند، هر مخروط داراي ساختاري بهينه شده است تا نور خورشيد را به سادگي به دام اندازد،
اين آرايه‌هاي نانومخروطي روي سطح لايه‌نازك وانادات بيسموت قرار داده شده و هر دو لايه روي سل پروسكيتي قرار گرفته است.
وي گفت: زماني كه اين ساختار در آب قرار داده شود، مي‌تواند مولكول‌هاي آن را شكافته و هيدروژن توليد كند.
علمي **9340**1440
**خبرنگار:منير ابراهيمي زاده** انتشار دهنده: معصومه گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
۰ نفر