به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا از فاكس نیوز، مطالعات محققان دانشگاه اوهایو نشان می دهد جویدن آدامس و استفاده از دهانشویه تاثیری در بوی سیر ندارد و جویدن برگ تازه گیاهان، به ویژه نعناع تازه، مهمترین روش برای مقابله با بوی سیر است. بوی سیر به دلیل وجود تركیبات فرار از جمله دیالیل دیسولفید، مركاپتان آلیل، آلیل متیل دی سولفید و آلیل متیل سولفید است.
در این مطالعه از شركت كنندگان خواسته شد سیر تازه بخورد و پس از آن سیب، كاهو و برگ نعناع بجوند. پس از هر محله میزان تركیبات شیمیایی فرار حاصل از سیر در فضای دهان شركت كنندگان توسط طیف سنج جرمی یونی اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد سیب و كاهوی خام در كاهش غلظت بو 50 درصد نقش دارند؛ ولی اثر برگ تازه نعناع به مراتب بیشتر است؛ زیرا سیر حاوی آنزیم هایی است كه تركیبان فنلی و بو را حذف می كنند.
سیر به عنوان یك ماده غذایی فوق العاده (superfood) درنظر گرفته می شود. عطر و طعم سیر به دلیل وجود تركیبی به نام آلیسین است. برخی از خواص سیر عبارتند از:
*** ماده ای موثر در درمان آكنه و بیماری های پوستی
با توجه به گزارش نشریه Angewandte Chemie ، سیر گیاهی فوق العاده در درمان انواع ناراحتی های پوستی و آكنه محسوب می شود. آلیسین موجود در سیر از اثرات مخرب رادیكال های آزاد جلوگیری می كند و با نابودكردن باكتری ها، در درمان جای جوش، بیماری های پوستی و آكنه موثر است.
***** از ریزش مو جلوگیری می كند
به گزارش نشریه Dermatology, Venerology and Leprology، سیر حاوی مقادیر بالای سولفور و پروتئین كراتین است. این پروتئین در رشد مو نقش مهمی دارد. قرار دادن سیر روی پوست سر باعث تحریك ریشه مو و رشد مجدد مو می شود.
***** از بروز سرماخوردگی جلوگیری می كند
بر اساس گزارش نشریه Advances In Therapy، آلیسین موجود در سیر به دفع ویروس ها كمك می كند. این مطالعه نشان می دهد كه مصرف روزانه مكمل سیر، احتمال سرماخوردگی را 63 درصد كاهش می دهد.
***** باعث كاهش فشار خون می شود
به گزارش نشریه Pharmaceutical Sciences، سولفور موجود در سیر باعث گشادشدن رگ های خونی و كاهش فشار خون می شود. مصرف سیر و مكمل آن در سالمندان و به خصوص بیماران دیابتی باید تحت نظر پزشك انجام شود.
***** بیماری های قلبی را كاهش می دهد
سیر با كاهش كلسترول، نقش مهمی در كاهش بیماری های قلبی دارد. این ماده غذایی از ایجاد لخته های خونی و تصلب شرایین جلوگیری می كند.
*****باعث افزایش عملكرد فیزیكی و انرژی می شود
سیر باعث افزایش عملكرد فیزیكی بدن و انرژی می شود. در دوران باستان از این ماده غذایی برای افزایش كارایی كارگران استفاده می كردند. سیر باعث بهبود عملكرد ورزشكاران و جلوگیری از خستگی ناشی از ورزش می شود.
-حاوی ویتامین های گروه B، A و C و مواد معدنی پتاسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم و منگنز است.
-با مقادیر بالای آنتی اكسیدان، خاصیت ضد سرطانی دارد
-دردهای ناشی از آرتروز را كاهش می دهد
-باعث كاهش وزن می شود
-ضد آلرژی است
-میزان قند خون را كاهش می دهد
-از دندان درد جلوگیر می كند
-سیستم گوارشی را بهبود می بخشد
-كبد را تصفیه می كند
-در درمان بیماری پوستی پسوریازیس موثر است
-انواع حشرات مزاحم مانند پشه را دور می كند
-خاصیت ضد باكتری و ضد قارچ دارد
-از بروز تبخال جلوگیری می كند
محققان مصرف روزی تا چهار حبه سیر، هریك به وزن یك گرم را توصیه كرده اند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Food Science منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه اوهایو نشان می دهد جویدن برگ تازه نعناع موثرترین روش برای مقابله با بوی سیر است.