رئیس و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایالت بلوچستان با استقبال گرم از محمد رفیعی و هیات همراه وی در این ملاقات، تاكید كرد كه این اولین بار در طول عمر 43 ساله این اتاق بازرگانی است كه هیاتی متشكل از تمامی كاركنان یك نمایندگی خارجی در كویته، از اتاق بازرگانی ایالت بلوچستان بازدید می كنند.
رفیعی در این نشست صمیمی، ضمن تاكید بر ضرورت توسعه مراودات تجاری و بازرگانی میان ایران و پاكستان به ویژه ایالت بلوچستان و استان های همجوار كشورمان، گزارشی از اقدامات كنسولگری ایران در راستای ارائه تسهیلات روادیدی به تجار و بازرگانان پاكستانی برای افزایش مراودات مردمی و بازرگانی ارائه داد.
رفیعی همچنین به برنامه های آینده سركنسولگری باهدف كمك به اجرایی كردن توافقات میان سران جمهوری اسلامی ایران و پاكستان برای دستیابی به سطح پنج میلیارد دلار ارزش مبادلات اقتصادی دوجانبه اشاره كرد و گفت: ضرورت برقراری تبادل بانكی میان دو كشور، برقراری پروازهای مستقیم از كویته به ایران، مشاركت ایران در طرح های راهروی مشترك اقتصادی پاكستان-چین، همكاری بنادر چابهار گوادر و توسعه و گسترش مراودات جاده ای و ریلی و همچنین همكاری های مرزی از مهم ترین محورهای همكاری ایران و پاكستان است.
وی افزود ایالت بلوچستان به علت همجواری با ایران و قرابت مردمی باید بیشترین سهم را در این همكاری ها به خود اختصاص دهد.
سركنسول كشورمان در كویته اظهار داشت: با توجه به اینكه طرف ایرانی مجوز 'شركت هواپیمایی آسمان' جمهوری اسلامی ایران را برای انجام پرواز مستقیم به كویته دریافت كرده است، لذا این آمادگی ازسوی ایران وجود دارد و در فاصله كوتاهی پس از اعلام موافقت طرف پاكستانی، نسبت به ایجاد پرواز هوایی از چند شهر ایران به كویته برنامه ریزی خواهد شد.
وی خطاب به تجار و بازرگانان پاكستانی توصیه كرد با توجه به اهمیت راه اندازی خط پرواز مستقیم میان كویته و شهرهای ایران برای كمك به ارتقای مبادلات تجاری دو طرف، با رایزنی های خود نسبت به اخذ مجوز لازم از دولت پاكستان و شركت هواپیمایی این كشور اقدام كنند تا بتوان در اسرع وقت بستر سازی های لازم برای ارتقای تجارت این ایالت با استان های ایران را فراهم كرد.
در این جلسه، همچنین موضوع ایجاد اتوبان زاهدان-میرجاوه-كویته و همچنین مرمت خط آهن زاهدان به كویته مورد تاكید قرار گرفت تا بتوان در آینده بجای هفته ای دو بار تردد قطار باری زاهدان و كویته، این تردد به صورت روزانه انجام شود و پس از آن نیز بتوان قطار مسافربری میان استان های دو كشور راه اندازی كرد.
به گفته رفیعی، در جسله امروز وی با اعضای اتاق بازرگانی و صنایع بلوچستان، همچنین موضوع راه اندازی دو گذرگاه مرزی جدید 'پیشین' و 'ریمدان' در آینده نزدیك به اطلاع طرف پاكستانی رسید و از تجار و بازرگانان خواسته شد تا با رایزنی با دولت پاكستان، نسبت به ایجاد امكانات و بسترهای لازم در مرز پیشین نیز اقدام شود.
در این دیدار مقرر گردید كه برای رسیدن به اهداف مورد نظر مقام های عالی دو كشور برای هر یك از موضوعات و مشكلات فی مابین زمان مشخصی تعیین تا دو طرف در آن مدت اقدامات خود را انجام دهند.
آساق*274**1723
انتشار دھندہ: محمدرضا منافی
با حضور هیات سركنسولگری ایران در اتاق بازرگانی بلوچستان مطرح شد
تشریح برنامه های سركنسولگری ایران در كویته برای كمك به تحقق تجارت 'پنج میلیارد دلاری'
۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۳
کد خبر:
82257441
كویته - ایرنا -سركنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر كویته پاكستان به همراه تمامی كاركنان ایرانی این كنسولگری از اتاق بازرگانی و صنایع ایالت بلوچستان دیدن كرد و ضمن تبریك انتصاب عبدالودود اچكزی به عنوان رئیس جدید این اتاق، با وی و سایر اعضا درخصوص راه های كمك به محقق شدن 'تجارت پنج میلیارد دلاری' میان دو كشور تبادل نظر كرد.