به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال اكسپرس، مطالعات قبلی مضرات نمك در رژیم غذایی را بارها تایید كرده اند؛ ولی حاصل یك مطالعه 24 ساله توسط محققان دانشكده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نشان می دهد احتمال مرگ زودرس در افرادی كه نمك كمتری مصرف می كنند، 25 درصد كمتر از افرادی است كه به غذاهای شور تمایل دارند.
البته سدیم برای عملكرد بدن ضروری است؛ یون های سدیم به حمل آب در بدن كمك می كنند و نقش كنترل پالس های عصبی را برعهده دارند. با این وجود، مصرف بیش از اندازه نمك بدن را با مشكلات جدی مواجه می كند.
نمك یكی از مهمترین دلایل فشار خون بالااست. با توجه به آمار انجمن قلب آمریكا، حدود 77.9 میلیون آمریكایی به فشار خون بالا مبتلا هستند. فشار خون بالا به این معنا است كه این افراد در معرض بیماری های قلبی و سكته مغزی قرار دارند.
زمانی كه نمك زیادی مصرف می شود، بدن به منظور شستن نمك، آب بیشتری در خود نگه می دارد كه همین امر منجر به افزایش فشار خون می شود. دلیل ورم كردن دست و پا و صورت نیز پس از مصرف نمك همین موضوع است.
مطالعاتی كه چندی پیش توسط محققان دانشگاه جینان در گوانگجوی چین صورت گرفت نشان می دهد مصرف بیش از اندازه نمك، یك عامل موثر در آسیب جدی كبدی در بزرگسالان است و علاوه بر آن، در رشد جنین اختلال وارد می كند.
بر اساس آمار سازمان غذا و دارو، غذاهای فرآوری شده مهمترین منبع سدیم هستند. به علاوه تحقیقات نشان می دهد بسیاری از غذاهای محبوب رستورانی، حاوی بیش از 1500 تا 2000 میلی گرم نمك است؛ میزان نمك برخی غذاها به دو 2990 میلی گرم هم می رسد كه بسیار بیشتر از حد مجاز در كل روز است (كارشناسان مصرف 1500 تا 2000 میلی گرم نمك را در روز توصیه كرده اند).
متخصصان تغذیه بعضی غذاها را بمب نمك نامیده اند؛ بنابراین از رستوران های زنجیره ای خواسته اند كه غذاهای پرنمك را با برچسب هشدار در منو نمایش دهند. كارشناسان معتقدند كه بسیاری از افراد میزان نمك موجود در غذا را نمی دانند و در صورت مشاهده چنین برچسب هایی، در رژیم خود تجدید نظر می كنند. برچسب دار كردن منوی رستوران ها راهكار نهایی حل مشكل فشار خون نیست ولی می تواند تلنگر مهمی در این زمینه باشد.
نتایج این تحیقات در نشریه The American College Of Cardiology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار دهنده: معصومه گلشن
تهران - ایرنا - نتیجه یك مطالعه 24 ساله نشان می دهد احتمال مرگ زودرس در افرادی كه نمك كمتری مصرف می كنند، 25 درصد كمتر از افرادی است كه به غذاهای شور تمایل دارند. میزان مصرف نمك در روز باید كمتر از دو هزار و 300 میلی گرم باشد.