دكتر منوچهر كارجو روز سه شنبه در همايش چاقي در كودكان با رويكرد بيماريها در مشهد ساير عوامل موثر در چاقي و اضافه وزن را مصرف چربيها، عوامل ژنتيكي، كم تحركي و اختلالات هورموني دانست.
وي بيان كرد: روند مصرف قند و مواد قندي به ويژه نوشابه هاي قندي در چند دهه گذشته سير صعودي داشته و اين عامل باعث چاقي در كودكان و بزرگسالان شده است.
او ادامه داد: هم اكنون 30 درصد كودكان در آمريكا مبتلا به چاقي و اضافي وزن هستند و ميزان چاقي در بين بزرگسالان بين 45 تا 55 درصد گزارش شده است.
وي با اشاره به اصلاح عادات غذايي براي كنترل وزن گفت: مصرف سريع غذا، مصرف فست فودها و غذاهاي پر از چربي، مصرف غذاهاي شيرين، نوشابه هاي قندي، نجويدن غذا و غذا خوردن همراه با استرس در اين زمينه تاثيرگذار است.
دكتر كارجو اظهار كرد: بروز سردرد و ميگرن بر اثر افزايش فشار داخلي مغز، اختلال در نفس كشيدن، آسم و تنگي نفس، اختلالات قلبي و عروقي، ديابت، كبد چرب و اختلال در عملكرد كبد، نارسايي كليه و پوكي استخوان از جمله عوارض چاقي و اضافه وزن هستند.
اين متخصص اطفال و گوارش با بيان اينكه شيوع كبد چرب در افراد چاق بيشتر است،گفت: هم اكنون بيش از 17 درصد مردم جهان دچار كبد چرب هستند.
وي افزود: بيشترين ميزان شيوع كبد چرب در جهان در كشورهاي آمريكا و چين گزارش شده است، ميزان شيوع كبد چرب در آسيا 14 درصد مي باشد.
او گفت: ميزان شيوع چاقي در زنان به علت اختلالات هورموني به ويژه در سنين بالا بيشتر از مردان است و در هر حاملگي يك كيلوگرم به ميانگين وزن بدن زنان افزوده مي شود.
وي افزود: مصرف شير مادر احتمال چاقي در كودك را كاهش مي دهد.
همايش چاقي در كودكان با رويكرد بيماريها با حضور متخصصان مرتبط اين رشته نظير متخصصان كودكان، جراحي عمومي، متخصصان داخلي، طب اورژانس و پزشكان عمومي به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي مشهد برگزار شد.
خبرنگار: مريم انجيدني**منتشركننده: حسين كريم زاده
3027/1858
مشهد- ايرنا- استاد بيماريهاي گوارش دانشگاه نيويورك گفت: عامل 90 درصد چاقيها در كودكان و بزرگسالان مصرف بي رويه قند و مواد قندي است.