۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۵۱
کد خبر: 82278884
T T
۰ نفر
ورود نقدینگی جدید به بورس همراه با رشد 198 واحدی شاخص

تهران- ایرنا- شاخص كل بورس امروز (دوشنبه) باردیگر مثبت شد و با 198 واحد رشد به 75 هزار و 568 واحد رسید و در عین حال شاخص بازار اول و دوم به ترتیب 98 و 674 واحد افزایش داشتند.

به گزارش ایرنا، همه شاخص های اصلی بازار سرمایه، در بازار امروز رشد داشتند و بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) 70 واحد، شاخص كل (هم وزن) 73 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 59 واحد، شاخص آزاد شناور 188 واحد، شاخص بازار اول 98 واحد و شاخص بازار دوم 674 واحد افزایش را ثبت كردند.
براساس معاملات امروز، 794 میلیون و 615 هزار سهم و حق تقدم به ارزش بیش از یكهزار و 995 میلیارد ریال در 70 هزار و 972 نوبت مبادله شد.
نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، فارس (هلدینگ پتروشیمی فارس)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، پكرمان (گروه صنعتی بارز) و وانصار (بانك انصار) با رشد خود شاخص را بالاكشیدند، در مقابل اخابر (مخابرات) و فولاد (فولاد مباركه) تاثیر منفی بر شاخص داشتند.
گروه صنعتی بارز، حق تقدم گروه صنایع بهشهر ایران، حق تقدم سیمان كردستان، حق تقدم بانك انصار و آسان پرداخت پرشین در معاملات امروز با بیشترین رشد قیمت روبرو شدند.
بیشترین كاهش قیمت نیز به صنایع ریخته گری ایران، آبسال، سرما آفرین، كابل البرز و قندمرودشت نیز تعلق گرفت.

**ورود 550 میلیارد ریال نقدینگی جدید به بورس از سوی سهامداران خرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، امیررضا حسنی، كارشناس بازار سرمایه گفت : هفته‌ای كه گذشت، هفته چراغ سبز برای شاخص ‌های بورسی و فرابورسی بود؛ از میان صنایع 37 گانه بورسی در هفته گذشته، شاخص 27 صنعت رشد و 9 صنعت چراغ قرمز را روشن ساختند.
به گفته وی گروه استخراج زغال ‌سنگ از میان گروه ‌های حاضر در بازار سرمایه، با رشد بیش از 20 درصدی، بیشترین سود را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
حسنی اضافه كرد: گروه ‌های استخراج كانه‌ های فلزی، محصولات غذایی و استخراج سایر معادن رتبه‌ های بعدی سود ده‌ ترین گروه ‌های بورسی را به خود اختصاص دادند و شاخص گروه ‌های كاشی و سرامیك، قند و شكر و ماشین ‌آلات و تجهیزات، با افت ناچیز، بیشرین زیان هفتگی را تجربه كردند.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه در هفته منتهی به مهر ماه شاخص بورس رشد 2.1 درصدی داشت و رشد شاخص‌ها در مهرماه بخش عمده‌ای از افت‌های سال 95 را جبران كرد، گفت: كارنامه بورس تهران در نخستین ماه از پاییز، با رشد 2.1 درصدی شاخص كل، بسته شد تا بازار سهام برای دومین بار در سال جاری، سایر بازارهای رقیب (ارز، سكه و بازار پول) را پشت سر بگذارد.
به گفته حسنی نكته مهم در جریان معاملات ماه گذشته، مثبت شدن خالص داد و ستد حقیقی ها برای نخستین بار در سال جاری بود و مشاركت این معامله‌گران در بازار سهام نسبت به ماه ‌های گذشته رشد چشمگیری را تجربه كرد.
وی اضافه كرد: بررسی عملكرد بازیگران بازار سهام در نخستین ماه از فصل پاییز نشان داد كه در این ماه مشاركت معامله ‌گران حقیقی در بورس تهران نسبت به ماه ‌های پیش از آن، رشد مناسبی را تجربه كرده است
حسنی افزود: فروردین ماه امسال، مشاركت حقیقی ها در بورس تهران حدود 68 درصد بود، اما میزان مشاركت آنها كاهش یافت تا جایی كه در شهریور ماه این مشاركت به 55 درصد رسید و در داد و ستد مهر ماه، مشاركت این فعالین بازار سرمایه به 64 درصد بازگشت.
وی دلیل مشاركت حقیقی ها در بازار سرمایه را افزایش اعتبارات كارگزاری ‌ها پس از اتمام سال مالی، خوش ‌بینی معامله‌گران به آینده وضعیت اقتصادی كشور و سود آوری شركت ‌های بورسی دانست و گفت: بررسی‌ ها نشان می‌دهد در جریان معاملات مهر ماه حدود 550 میلیارد ریال نقدینگی جدید از سوی سهامداران خرد وارد بازار شده است.
این فعال اقتصادی افزود: ماه گذشته، در مجموع بیش از 17 میلیارد و 177 میلیون سهم و حق تقدم در معاملات خرد، به ارزش بیش از 33 هزار و 876 میلیارد ریال حدود یك میلیون و 271 هزار نوبت داد و ستد شد.
وی گفت: متوسط حجم و ارزش معاملات روزانه در این مدت به ترتیب 954 میلیون سهم و یك هزار و 880 میلیارد ریال بود كه نسبت به شهریورماه به ترتیب رشد چشمگیر 70 و77 درصدی را نشان می‌دهد.
به اعتقاد حسنی، تغییرات مزبور نشانه‌های جدی خروج از ركود معاملاتی در مهرماه سال 95 را نشان می‌دهد و رونق بازار سرمایه قابل مشاهده است.
كارشناس مزبور معتقد است : این موضوع می ‌تواند به دلیل اتمام سال مالی بیشتر كارگزاری ‌ها و تزریق دوباره اعتبارات این نهاد ‌ها به بازار و همچنین خوش ‌بینی ‌ها از آینده وضعیت اقتصادی كشور و به تبع آن شركت ‌های فعال در بورس تهران باشد.
وی گزارش های مالی 6 ماهه را مهمترین دلیل تحرك بورس دانست و گفت: هفته گذشته، انتشار دسته‌ جمعی صورت ‌های مالی 6 ماهه شركت ‌های بورسی و فرابورسی روی سامانه «كدال» را شاهد بودیم.
حسنی یادآور شد: علاوه بر انتشار عملكرد واقعی دوره 6 ماهه، آخرین پیش ‌بینی شركت ‌ها نیز بر‌اساس عملكرد نیمه نخست سال روی سایت كدال قرار گرفت.
وی اضافه كرد: تعداد 179 شركتی كه آخرین پیش ‌بینی‌ ها را منتشر كرده‌اند، در مجموع پیامد رشد دو درصدی و سود آوری نسبت به عملكرد سه‌ ماهه شركت ‌ها را نشان می دهند.
این كارشناس بازار سرمایه گفت: تعدیل مثبت شركت ‌های بزرگ به رشد سود آوری مجموعه كمك كرده و افزود: 64 شركت (معادل 36 درصد از شركت‌ها) با تعدیل مثبت سود هر سهم را به بازار انعكاس داده‌اند و از سوی دیگر 39 شركت (معادل 22 درصد از تعداد كل شركت ‌ها) پیش ‌بینی سود خود را برای سال مالی جاری كاهش داد‌ه‌اند.
وی خاطرنشان ساخت: بدون احتساب زیانی كه برخی از شركت‌ ها در نیمه نخست سال برآورد كرده‌اند، در مجموع 41 درصد از كل پیش‌بینی سود، در نیمه نخست سال محقق شده است. در این میان 30 شركت (معادل 17 درصد از تعداد كل شركت ‌های مورد بررسی) به بیش از 50 درصد پیش ‌بینی‌ های خود در نیمه نخست سال رسیده‌اند.
اقتصام**2022** 1559 ** خبرنگار:میثم طاهری ** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا
۰ نفر