سیر صعودی ابتلا به آندومتریوز در ایران/نقش آلودگی هوا در افزایش این بیماری

تهران- ایرنا- رئیس سازمان نظام پزشكی كشور با بیان این كه بیماری آندومتریوز در كشور رو به افزایش است، گفت: آمار دقیقی در خصوص تعداد مبتلایان وجود ندارد اما بر اساس بررسی های صورت گرفته، آمار كشور با آمار جهانی شمار مبتلایان مطابقت دارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر علیرضا زالی در سومین كنگره آندومتریوز و جراحی كم تهاجمی زنان گفت: پیش بینی می شود در كشور حدود دو و نیم میلیون نفر مبتلا به این بیماری باشند.
وی اظهار كرد: بیشترین مشكلات این بیماری مربوط به گروه سنی 25 تا 40 سالگی است كه این افراد جوان و در سن باروری هستند و باید توجه جدی تر به درمان این بیماری كرد.
زالی افزود: این بیماری تنها یك بیماری جسمی و بیولوژیك نیست و مشكلات و عوارض مختلفی همچون اجتماعی، روانی و تغییر در كیفیت زندگی ایجاد می كند.
رئیس سازمان نظام پزشكی دردهای مزمن لگنی را از دیگر مشكلات این بیماری برشمرد و گفت: این بیماری می تواند عوارضی همچون درد شدید هنگام قاعدگی و یا ناباروری ایجاد كند.
وی با اشاره به دشواری تشخیص اندومتریوز، تشخیص دیرهنگام بیماری را در بسیاری از موارد دور از انتظار ندانست و با تاكید بر ضرورت اطلاع رسانی های لازم، گفت: تشخیص به موقع و زودرس از مهمترین مزیت های آشنایی مردم با این بیماری است .

**نقش قابل توجه آلودگی های محیطی و هوا در افزایش بیماری اندومتریوز
زالی به نقش عوامل محیطی در بروز این بیماری اشاره كرد و گفت: مسائل محیطی، آلودگی های هوا و محیطی می توانند نقش قابل توجهی در افزایش این بیماری داشته باشند.
وی اظهار كرد: با توجه به شیوع برخی از آلاینده های محیطی از جمله دیوكسین، باید اقدامات جدی در زمینه كاهش این فاكتورها صورت گیرد.
وی همچنین به نقش كمبود ویتامین D در بروز آندومتریوز اشاره كرد و گفت: مطالعات نشان می دهد كه میان الودگی های محیطی و كمبود ویتامین D در بروز بیماری آندومتریوز ارتباط وجود دارد اما اثبات این موضوع نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
وی با اشاره به ناباروری در میان زوج های ایرانی، گفت: میزان ناباروری در زوج های ایرانی حدود 20 درصد است كه این مقدار از آمار جهانی بیشتر بوده و شاید یكی از عوامل مهم این افزایش، تشخیص ندادن و یا غفلت از آن باشد.
زالی اظهار كرد: عواملی همچون هورمون، ژنتیك می تواند در ایجاد و گسترش این بیماری موثر باشد.

*اندومتریوز
اندومتریوز یكی از شایعترین و پرهزینه ترین بیماری های زنان درسنین باروری است كه قریب به 176 میلیون زن را در جهان مبتلا و بار مالی حدود 110 میلیارد دلار در سال را به جوامع تحمیل كرده است.
اندومتریوز با ایجاد درد و نازایی می تواند زندگی زنان را در سنین باروری دچار اختلال كند و تخمین زده می شود حدود سه میلیون زن ایرانی مبتلا به اندومتریوز باشند.
بین 30 تا 50 درصد از زنانی كه به این بیماری مبتلا هستند، در معرض ناباروری قرار دارند.
آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است. لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است.
در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشكیل می‌شود. رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن، لگن است كه در این قسمت تخمدان‌ها بیشتر گرفتار اندومتریوز می‌شوند.
علمی **1201**1311**
خبرنگار:عبدالكریم جبارپور**انتشاردهنده: زهره محتشمی پور
۰ نفر