۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۵۰
کد خبر: 82280339
T T
۰ نفر
طرح سنجش بينايي كودكان آغاز شد/ خانواده ها مشاركت كنند

اروميه – ايرنا – مديركل بهزيستي آذربايجان غربي گفت: طرح سنجش بينايي كودكان 3 تا 6 ساله از اول آبان ماه همزمان با سراسر كشور در استان آغاز شده است كه اميدواريم با همراهي خانواده ها، شاهد تحقق 100 درصدي در اجراي اين طرح در استان باشيم.

سعيد فريور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين طرح همچون سال هاي گذشته در آذربايجان غربي اجرا مي شود و آموزش و پرورش به همراه دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني در اجراي آن با بهزيستي همكاري مي كنند.
وي اضافه كرد: طرح سنجش بينايي كودكان 3 تا 6 سال در مراكز بهداشتي، مهدهاي كودك، مهدهاي قرآن و مناطق روستايي و محروم تا پايان آذرماه امسال به اجرا در مي آيد.
وي اظهار كرد: سال گذشته بيش از 78 درصد كودكان جامعه هدف در اين طرح در آذربايجان غربي شركت كردند و در صدد هستيم امسال اين رقم را به 100 درصد برسانيم تا هيچ كودكي با عارضه هاي ناشي از كم بينايي و نابينايي رو به رو نشود.
مديركل بهزيستي آذربايجان غربي ادامه داد: سهم 80 درصدي كودكان روستايي از كل كودكان سنجش شده، شناسايي 2 هزار و 500 كودك داراي اختلال بينايي و درمان 89 درصد آنها با پيگيري كارشناسان، پرداخت 500 ميليون ريال كمك هزينه خريد عينك براي 540 كودك و 110 ميليون ريال كمك هزينه جراحي چشم براي 11 كودك از جمله اقدامات سال گذشته طرح سنجش بينايي در استان بود.
فريور با تاكيد بر اينكه كودكان خانواده هاي نيازمند به صورت رايگان تحت پوشش اين طرح قرار مي گيرند، گفت: سال گذشته نيز هفت درصد كودكان به صورت رايگان تحت پوشش اين طرح قرار گرفتند.
به گزارش ايرنا، رشد و تكامل مركز بينايي در مغز، از دوران جنيني تا حدود 10 سالگي ادامه دارد، اما حداكثر سرعت رشد آن تا 3 سالگي است. نتيجه تكامل دستگاه بينايي در اين دوران، ديد واضح و كامل است.
در اين مدت بخصوص در سه سال اول زندگي، هر عاملي كه باعث اشكال ديد در يك يا هر دو چشم كودك شود، رشد و تكامل دستگاه بينايي را متوقف مي‌سازد و در نتيجه باعث كاهش ميزان بينايي مي‌شود.
در نتيجه امكان دارد چشمي كه از نظر ظاهر كاملا طبيعي است، از بينايي كامل و طبيعي برخوردار نباشد.
تنبلي چشم يا آمبليوپيا (Amblyopia)نوعي كاهش بينايي است كه در آن نمي‌توان در چشم و يا در راه‌هاي عصبي بينايي، هيچ‌گونه عيب ساختماني واضحي يافت. در واقع از مواردي است كه نه بيمار چيزي مي‌بيند و نه پزشك در چشم بيمار چيزي مي‌بيند.
چشمي كه ديد كمتري دارد دچار تنبلي چشم است، به شرط اين كه در ته چشم نيز نتوان هيچگونه مشكل ساختماني كه مسئول كاهش بينايي باشد، پيدا كرد.
8137/2093**خبرنگار: سيده فاطمه سجادي**انتشاردهنده: صابر چهرقاني