به گزارش ایرنا، این بیانیه را اداره مذكور در واكنش به دیدار خانم «تسای اینگ ون» رهبر حكومت تایوان با «جیمز موریارتی» رئیس موسسه آمریكا در تایوان منتشر كرده است.
«تسای» در این ملاقات خاطر نشان كرد كه تایوان قصد دارد نقش گسترده تر و مهمتری در امور بین المللی ایفا كند و به حمایت های آمریكا نیاز دارد.
مقام آمریكایی نیز تاكید كرده است كه واشنگتن از هیچ تلاشی برای تقویت همكاری ها با تایوان و كمك به این جزیره برای ایفای نقشی فعالتر در منطقه دریغ نخواهد كرد.
بیانیه در واكنش به این دیدار می افزاید؛ چین بارها مواضع خود را در باره ورود تایوان به سازمان های بین المللی اعلام كرده است و این جزیره نمی تواند به سازمان هایی ملحق شود كه برای كشورها دارای حق حاكمیت است.
چین، تایوان را كه در سال 1949 میلادی در پایان یك جنگ داخلی از این كشور جدا شد، بخشی جدانشدنی از خاك خود می داند و معتقد است كه در نهایت وحدت میان دو سوی تنگه تایوان تحقق می یابد.
در بیانیه اداره امور تایوان در دولت چین كه تارنمای «یی سی» هم آن را منتشر كرده، آمده است مساله تایوان حساسترین موضوع در روابط پكن - واشنگتن محسوب می شود.
بیانیه همچنین به اقدام تایوان برای استقرار رادارهای هشدار دهنده در جزیره «تای پینگ» در دریای جنوبی هشدار داده و آورده است كه تایوان حق ندارد با اتكا به نیروهای خارجی درصدد مشكل تراشی در دریای جنوبی باشد و این می تواند به روابط دو طرف تنگه تایوان به شدت لطمه بزند.
در بیانیه ابراز امیدواری شده است كه مسئولان تایوانی ذهنیت استقلال این جزیره را كنار گذاشته و برای تامین منافع مردم تایوان و بهبود روابط دو سوی تنگه تلاش كنند.
«تسای اینگ ون» اولین زن تایوانی از حزب توسعه دمكراتیك یا پیشرو است كه اواخر دی ماه سال 94 در انتخابات ریاست جمهوری این منطقه پیروز شد و در ماه می (اردیبهشت - خرداد) امسال مراسم تحلیف برگزار كرد.
حزب او از دیدگاه چین دارای دیدگاه های استقلال طلبانه است و بخش هایی از اساسنامه آن از استقلال و منفك شدن تایوان از چین حمایت كرده است.
این حزب روابط نزدیكی نیز با آمریكا دارد و چین نگران است كه به قدرت رسیدن این فرد در تایوان تمامی تلاش هایش را برای نزدیك شدن به وحدت با تایوان بی نتیجه و خنثی كند.
از سال ۲۰۰۸ میلادی كه «مایینگ جئو» از حزب «كومین تانگ» تایوان (ناسیونالیست) قدرت را در دست گرفت روابط تایوان با چین بهبود یافت و دو طرف چندین توافقنامه اقتصادی امضا كردند اما از زمانی كه «تسای» روی كار آمد، روابط میان دو طرف تا حدودی با تنش همراه شده است.
افزایش تنش در روابط دو طرف حتی باعث شد كه چین اواخر تیر ماه سالجاری برای اولین بار و به طور رسمی اعلام كند كه پس از لغو مراودات سیاسی با انجمن ارتباطی تایوان، روابط سه گانه (اقتصادی، فرهنگی و سیاسی) خود را نیز با این جزیره قطع كرده است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - اداره امور تایوان در دولت چین با انتشار بیانیهای از آمریكا خواست از مداخله در امور تایوان پرهیز كرده و به اصل «چین واحد» پایبند باشد.