به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، گوشت كدو تنبل و دانه و روغن آن به دلایل مختلفی برای سلامتی بسیار مفیدند و هفت خاصیت آن به شرح زیر است:
***كاهش وزن
كدوتنبل كالری و كربوهیدرات اندكی دارد و بنابراین استفاده از آن در رژیم غذایی به منظور كاهش وزن منطقی به نظر می رسد.
كدو تنبل طعم خوشمزه ای شبیه به سیب زمینی شیرین دارد و به همین دلیل افرادی كه درصدد كاهش وزن هستند می توانند از آن به جای سیب زمینی استفاده كنند.
افزون بر این، مصرف كدوتنبل باعث می شود كه افراد برای مدت طولانی تری احساس سیری كرده و از مصرف تنقلات در طول روز پرهیز كنند.
به گفته 'كاساندرا بارنز' كارشناس تغذیه در لندن، كدوتنبل حاوی میزان زیادی فیبر نیز می باشد و بنابراین افراد را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.
***بهبود پوست
كدو تنبل به همراه سایر سبزیجات مانند هویج، كدو و سیب زمینی شیرین حاوی سطوح زیادی بتاكاروتن و سایر كارتنوئیدهاست كه موجب رنگ نارنجی روشن این سبزیجات هستند.
بتاكاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود كه یكی از مهمترین مواد مغذی برای استحكام پوست است.
این ماده به پوست اجازه می دهد كه سفت بماند، در برابر آسیب مقاومت كند و سریعتر التیام یابد.
همچنین این تركیب با پیشگیری از آسیب رادیكال های آزاد به سلول های بدن كه منجر به پیری می شود، همانند یك آنتی اكسیدان عمل می كند.
دكتر مرلین گلن ویل نویسنده مقاله 'جایگزین های طبیعی برای قند' گفت: این سبزیجات نارنجی پایه ای خوشمزه برای خورش و سوپ در فصل زمستان و یا كباب كردن با سایر سبزیجات مانند فلفل، پیاز قرمز و چغندر است.
***سرشار از آنتی اكسیدان های طبیعی
روغن دانه كدوتنبل حاوی سطوح بسیار بالایی آنتی اكسیدان های طبیعی و اسیدهای چرب اشباع نشده است.
كدوتنبل به ویژه مملو از شكل گاما توكوفرول ویتامین E بوده كه یك آنتی اكسیدان قوی است.
تحقیقات قبلی نشان داده است كه این تركیب می تواند التهاب را كاهش داده و از برخی اشكال سرطان پیشگیری كند.
محققان همچنین متوجه شده اند كه كدوتنبل ژن های دخیل در پیشگیری از بروز بیماری آلزایمر را فعال می كند.
***تقویت وضعیت خلق و خو
مصرف كدو تنبل به تقویت خلق و خوی افراد كمك می كند. این سبزی مملو از منیزیم است كه در بسیاری از واكنش های شیمیایی مغز دخیل است و می تواند درمانی برای افسردگی و اضطراب به شمار رود.
به گفته دكتر بارنز، دانه های كدو تنبل یكی از بهترین منابع منیزیم است و این ماده حیاتی اغلب 'آرام بخش طبیعی' خوانده می شود زیرا مصرف آن احساس آرامش را در پی دارد.
***تقویت بینایی
كدوتنبل مملو از بتاكاروتن است كه در بدن به ویتامین A تبدیل و سپس به 'رتینول' تجزیه می شود.
رسیدن رتینول به چشم ها، باعث می شود كه آنها نور بیشتری مشاهده كنند و از ابتلا به بیماری های دژانراتیو چشم پیشگیری شود.
این كار به تقویت سلامت چشم كمك كرده و روند كاهش عملكرد شبكیه را كه می تواند به كوری منجر شود، آهسته می كند.
به گفته بارنز، مصرف یك فنجان كدو تنبل خرد شده، روشی آسان و خوشمزه برای دریافت میزان توصیه شده ویتامین A در روز است.
***حفظ پمپاژ قلب
آنتی اكسیدان های موجود در كدوتنبل می تواند اثر محافظتی بر كل بدن از جمله قلب و رگ های خونی داشته باشند.
گوشت و دانه های كدو تنبل هر دو مملو از فیبر هستند كه سطح كلسترول بدن را در سطح كنترل شده نگه می دارند.
تحقیقات قبلی نشان داد كه یك رژیم غذایی مملو از فیبر می تواند به كاهش فشار خون كمك كرده و به طور بالقوه از ابتلا به بیماری قلبی پیشگیری كند.
***كمك به سیستم ایمنی بدن
مصرف كدو تنبل به لطف انبوه ویتامین A و C در آن، شیوه ای مهم برای از بین بردن ویروس های زمستانی است.
كارشناسان می گویند كه هر دوی این مواد مغذی برای حفظ سیستم ایمنی سالم مهم هستند.
پختن سوپ كدو تنبل با زنجبیل و ادویه گزینه مناسبی برای تغذیه در شب های زمستان است.
علمی**2038**
مترجم : درنا محمدیان*انتشار: زهره محتشمی پور
تهران-ایرنا- كدو تنبل سرشار از مواد مغذی و آنتی اكسیدان است كه فواید زیادی برای سلامتی از جمله جلوگیری از سرماخوردگی، كاهش وزن، بهبود پوست، تقویت دید و بهبود خلق و خو دارد.