به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، متخصصان MIT برای این منظور سطح زیرین برگ های اسفناج را به تركیبی حاوی نانوذرات آغشته كردند تا این تركیب به لایه مزوفیل وارد شود. لایه مزوفیل بخشی از برگ گیاه است كه فرآیند فتوسنتز را انجام می دهد. این نانوذرات می توانند وجود تركیبات نیترو را در آب جذب شده توسط ریشه گیاه شناسایی كنند. این نوع تركیبات معمولا در مواد منفجره جنگی از جمله مین های زمینی كاربرد دارند.
در صورت وجود این تركیبات در آب مورد استفاده گیاه، با تابش پرتو لیزر روی برگ های آن، نانوذرات مذكور نوعی سیگنال فلوروسنت ایجاد می كنند كه توسط دوربین های مادون قرمز قابل دریافت است.
محققان MIT یك سیستم ارزان قیمت مادون قرمز را روی یك كامپیوتر Raspberry Pi نصب كردند و آن را به گونه ای تنظیم كردند كه در صورت شناسایی مواد منفجره، یك ایمیل برای كاربر ارسال شود. به گفته محققان می توان این كامپیوتر را با یك گوشی تلفن هوشمند كه به دوربین مناسبی مجهز باشد، جایگزین كرد.
به گفته محققان برای رسیدن مولكول های مواد منفجره از ریشه گیاه به برگ های آن در حدود 10 دقیقه زمان لازم است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Materials منتشر شده است.
علمی (6) ** **9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: معصومه گلشن
تهران - ایرنا - محققان MIT با استفاده از نانوتیوب های كربن توانستند گیاه اسفناج را به یك حسگر مواد منفجره تبدیل كنند كه قادر است پس از شناسایی مواد منفجره، وجود آن را به طور بی سیم برای یك گوشی تلفن هوشمند ارسال كند.