خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۳ آبان ۱۳۹۵، ۲۰:۴۵
کد خبر: 82293735
T T
۰ نفر

برگزاري محفل شعر بر مزار قيصر امين پور در گتوند

۱۳ آبان ۱۳۹۵، ۲۰:۴۵
کد خبر: 82293735
برگزاري محفل شعر بر مزار قيصر امين پور در گتوند

دزفول - ايرنا - جمعي از شاعران صاحب نام كشور با حضور بر مزار قيصر امين پور در گتوند به شعرخواني پرداختند.

به گزارش خبرنگار ايرنا در اين محفل شعرخواني كه پنجشنبه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و انجمن شعر شهرستان گتوند در آرامگاه اين شاعر صاحب نام كشور برگزار شد جمعي از شعرا و نويسندگان كشور از جمله جواد محقق ،فريدون عموزاده خليلي ، اسماعيل اميني ، زيبا اشراقي و ديگر شعراي استان خوزستان و شهرستان گتوند شركت داشتند.
معاون بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان در حاشيه اين آيين در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت:ويژگي متفاوت اشعار قيصر امين پور با ديگر شعراي ايران در سهل و ممتنع بودن اشعار وي است.
جواد محقق افزود:اشعار قيصر از نظر قالب تفاوت عمده اي با شعرهاي ديگر شعرا ندارند اما يك ويژگي كه در كار قيصر او را با ديگر شعرا متمايز مي سازد شعر سهل و ممتنع گفتن آن است.
معاون بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان افزود: اشعارقيصرهيچ پيچيدگي ندارد اما گفتن آن براي ديگران خيلي ساده نيست و به همين دليل است كه شعر قيصر را مي خوانند ولي وقتي مي خواهند مشابه آن راخلق كنند از عهده آن بر نمي آيند.
محقق ادامه داد: اين نمونه شعرها به دليل همان ويژگي است كه در شعر او وجود دارد و به نظر ساده مي آيد ،اما در واقع سرشار از صنايع لفظي و معنوي وديگر ملزوماتي است كه در شعر هر شاعر بزرگي وجود دارد.
نويسنده، شاعر و روزنامه نگار معاصر ايران به ديگر ويژگي اشعار قيصر امين پور اشاره كرد و افزود: اقبالي كه جامعه شعر خوان و مخاطب ادبيات منظوم ما به شعر قيصر كرده، خود يكي از بهترين دلايلي است كه نشان مي دهد آن زيبايي ها را در شعر اين شاعر بزرگ با تمام وجودش حس مي كند.
اين شاعر و نويسنده با بيان اينكه در سالهاي اخير كه دوران فطرت شعر بوده و معمولا مجموعه هاي شعر از اقبال چنداني برخوردار نمي شدند، قيصر و يكي دو نام بيشتر نيستند كه بيشترين اقبال از شعرهايش از سوي مخاطبان هم از سنين مختلف و هم از گروههاي متفاوت اتفاق افتاده وبه خاطر زنده ماندن و تداوم زبان فارسي در عرصه ادبيات امروز جاي شكر دارد.
محقق در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا درخصوص حضور كمرنگ برخي از اساتيد و شعراي كشور در آيين بزرگداشت اين شاعر گرانقدر افزود: متاسفانه با وجود رسانه ها،شبكه هاي مجازي متعدد و ديگر فضاهاي تبليغاتي متوليان اين امر در تبليغ و اطلاع رساني آيين هاي گراميداشت قيصر امين پور ضعيف عمل كردند و اگر اطلاع رساني از قبل صورت مي گرفت هم در زادگاهش و هم در ديگر مناطق كشور استقبال بيشتر مي شد.
شاعران شركت كننده در اين محفل كه بر مزار قيصر امين پور در گتوند برگزار شد اشعار خود را با موضوع قيصر شاعر انقلاب و دفاع مقدس براي حاضران سرودند.
در پايان اين مراسم شاعران و نويسندگان شركت كننده در اين آيين با اهداي گل و قرائت فاتحه ياد و خاطره قيصر را گرامي داشتند.
تنفس صبح و در كوچه آفتاب (1363)، آينه هاي ناگهان (1372)، گل ها همه آفتابگردانند (1380) و دستور زبان عشق (1386) از مجموعه هاي شعر اين شاعر براي بزرگسالان هستند.
همچنين توفان در پرانتز (نثر ادبي) و منظومه ظهر روز دهم (براي نوجوانان) (1365)، سنت و نوآوري در شعر معاصر (1383) و شعر و كودكي (1386)، از ديگر آثار او هستند.
قيصر امين پور در سال 1367 از موسسه گسترش هنر، جايزه ويژه نيمايوشيج موسوم به مرغ آمين بلورين را دريافت كرد، وي همچنين در سال 1378 از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان يكي از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه هاي 60 و 70 برگزيده شد.
قيصر امين پور متولد گتوند در استان خوزستان بر اثرسانحه تصادف رانندگي پس از سالها تحمل درد و رنج در هشتم آبان ماه سال 1386 درگذشت و در زادگاهش گتوند در شمال خوزستان به خاك سپرده شد.
به گزارش ايرنا هشتم آبانماه آيين بزرگداشت نهمين سالگرد در گذشت قيصر امين پور شاعر معاصر ايران با عنوان در كوچه آفتاب و همچنين كارگاه و نمايشگاه خوشنويسي نيز با حضور استاد غلامحسين اميرخاني رئيس انجمن خوشنويسان ايران در زادگاه اين شاعر در شهر گتوند برگزار شد.
6068/7467
خبرنگار: باقرابراهيمي** انتشاردهنده:محمدعلي فريدپناه