محمدرضا مودودي، رور شنبه در آيين تجليل از صادركنندگان برگزيده و خادمان برتر حوزه تجارت خارجي خراسان جنوبي در بيرجند افزود: هرچند با وجود افزايش ميزان صادرات، تا حدودي از برنامه پيش بيني شده در اين ارتباط عقب هستيم،امسال ميزان صادارت بيش از 52 ميليارد دلار پيش بيني شد كه حدود 10 ميليارد دلار بيشتر از سال 94 است.
وي گفت: خراسان جنوبي از جمله استاني است كه ارتباط نزديكي با بازارهاي هدف صادرات ايران از جمله افغانستان دارد؛ با توجه به برخورداري استان از جايگاه بسيار مهم راهبردي، وجود ذخاير و ظرفيت هايي كه در منطقه وجود دارد مي توان از آن به نحو مطلوب استفاده كرد.
وي تاكيد كرد: بايد بار ديگر بحث تجارت خارجي در خراسان جنوبي و مناطق مرزي كشور بازنگري شود، افراد و شركت هاي حرفه اي كارآمد تربيت شوند و اين مساله به عنوان حلقه مفقوده بيشتر مورد توجه قرار گيرد، زيرا در طول تاريخ، ايران به عنوان يك كشور تجاري مهم مطرح بود كه اكنون به دليل بحران هايي كه سال هاي گذشته رخ داد، مساله را احساس مي كنيم.
مشاور وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: اگر بتوانيم به صورت جدي در تجارت خارجي آموزش هاي موثري ارايه دهيم، آنوقت مي توان بحث محروميت را در مورد استان به كار نبرد، چرا كه محروميت يك پديده ذهني است.
مودودي بيان كرد: با توجه به اينكه 70درصد سبد صادارت دنيا مربوط به خدمات است و بخش كمتري كالاست نبايد به كالاهاي سنتي به عنوان يك فرصت نگاه كنيم .
وي يادآور شد: بايد از ظرفيت فكري و نرم افزاري كه در منطقه وجود دارد و با توجه به استعداد هاي بسيار خوبي كه در اين عرصه و نيز در بعد انساني و مزيت هاي فكري كه دارد،بايد بتوان از آن به درستي استفاده كرد و سهم خود را در صادرات ايفا كند.
معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ايران اظهار كرد كه از سال 2008 با كاهش سهم بازار در دنيا مواجه هستيم و بحران تمام دنيا را در بر گرفت و سهم تجارت جهاني كاهش يافت و اين كاهش اثر خود را به حدي گذاشت كه امروز نسبت به توليد سهم تجارت ما بسيار كاهش يافته است.
وي ادامه داد: كشورهايي كه سالها در بخش توليد فعاليت مي كردند امروز در شرايطي قرار دارند و ناگزير هم هستند براي بازارهاي توليد جديد خود به سمت بازارهاي جنوبي بروند يعني كشورهايي كه تا پيش از آن مصرف كننده اصلي كالاي كشورهاي توسعه يافته نبودند.
مودودي خطاب به صادر كنندگان برگزيده خراسان جنوبي گفت: به زودي شاهد همسايگي برندهاي قدرتمند دنيا در ميان خودتان خواهيد بود در بسياري از مراسم روز ملي صادارت و نشست هايي كه با توليدكنندگان و صادركنندگان برگزار شد، بحث هاي گلايه آميزي زيادي مطرح شده و مي شود
اين مسئول عنوان كرد: اگر، امروز مشكل بانكي، ماليات و موانع صادارتي حل شود آيا در برابر شركت هاي قدرتمند صادارتي كه تمام صادرات غيرنفتي50 ميليون دلار است، حرفي براي گفتن خواهيم داشت؟
به گفته وي ايران در بحث تجارت خارجي كشوري جوان است و در سال 1356 با 600 ميليون دلار صادارت غيرنفتي چهار درصد سبد كل صادارت غير نفتي داشت در سال 1375 كه در آن نخستين روز ملي صادرات در كشور گرامي داشته شد اين ميزان حدود 20 درصد كل صادرات بود و سال گذشته اين رقم به 70 درصد رسيد يعني دوره نفتي تحريم را آغاز كرديم.
وي گفت: دولتي كه سال ها با وجود نفت حمايت هاي خود را انجام مي داد امروز در فشار قرار دارد و ديگر نمي تواند با رانت و درآمد ارزي كه در اختيار دارد از توليدات خود حمايت كند.
وي اضافه كرد: رويكرد امروز ما چه بخواهيم و چه نخواهيم به سمت بخش خصوصي است و اين بخش نبايد با نگاه به دولت نفتي، درخواست هاي خود را مبني بر تشويق ها، نيازها و انگيزش ها دنبال كند.
مودودي اظهار كرد: با دعوا، نمي توان به دنيا صادرات داشته باشيم و اين مساله در داخل هم هست، بخش فعال اقتصادي هزينه سخنان سياستمدارها را مي پردازد و سخنان يك فعال سياسي مي تواند فضاي كسب و كار گروهي از صادركنندگان را در خارج از كشور بهم بريزد.
وي بيان كرد: در شرايطي كه امروز مرزهاي صادراتي بسيار فراتر از مرزهاي جغرافيايي كشور است و تراز تجاري مثبت ديگر آنقدر معنادار نيست چون زنجيره اي از توليد در كشورهاي مختلف در حال شكل گيري است.
وي افزود: تراز تجاري آمريكا اكنون 790 ميليارد دلار منفي و ژاپن 300 ميليارد، فرانسه 300 ميليارد دلار منفي است اما اقتصاد آنها ورشكسته نيست.
وي گفت: گاهي با صحبت مرزهاي صادراتي را محدود مي كنيم اين موضوع بايد به صورت جدي مورد توجه واقع شود
مودودي يادآور شد: امروز اگر موضوع بهره وري جدي گرفته نشود هرآنچه بخواهيم كمك دولت را به صورت بيشتر افزايش دهيم تاثيري نخواهد داشت ،بهره وري محصول توليدي ايران نسبت به تركيه كه هميشه جوايزش مقايسه مي شود، يك چهارم است.
وي افزود: ايران بيشترين سهم توليد جهاني زعفران را در اختيار دارد،خراسان جنوبي به عنوان منطقه ياقوت پرور نبايد با بحران اين محصول مواجه باشد، با ايجاد همگرايي در خود، بايد بتوانيم به شكل گيري برند قدرتمندي در اين ارتباط در عرصه جهاني كمك كنيم.
وي بيان كرد: استانهاي مرزي به خاطر همسايگي با كشورهاي هدف صادرات مي توانند بسيار موثرتر در زمينه صادرات فعاليت كنند بايد آموزش هاي خود را افزايش دهند در اين زمينه سازمان توسعه تجارت ايران آمادگي دارد در حوزه آموزش فعالان اقتصادي اين خطه مرزي را به پيشگامان هاي صادراتي تبديل كند.
7557*2047*خبرنگار- رقيه محمدي- انتشار دهنده- عباسقلي اشكورجيري*
مشاور وزير صنعت، معدن و تجارت:
صادرات كالاي غيرنفتي در هفت ماهه سال 95 حدود چهار درصد افزايش يافت
۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۳۰
کد خبر:
82295417
بيرجند- ايرنا - مشاور وزير صنعت، معدن و تجارت و معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ايران گفت: در هفت ماهه سال 1395با صادرات 24.7 ميليارد دلار كالاي غيرنفتي ميزان صدور كالا به خارج از كشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود چهار درصد رشد دارد.