۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۵۲
کد خبر: 82295638
T T
۰ نفر
7 هزار آواره جنگي در صربستان منتظر تعيين سرنوشت خود هستند

بلگراد- ايرنا- 7 هزار آواره جنگي و پناهجو در صربستان منتظر مشخص شدن سرنوشت خود براي رسيدن به مقصد نهايي يعني كشورهاي شمالي اتحاديه اروپا هستند.

به گزارش ايرنا، پس از امضاي توافق نامه بين بروكسل و آنكارا براي حل بحران مهاجرين، مسير بالكان بر روي آوارگان جنگي براي رسيدن به كشورهاي بزرگ اتحاديه اروپا مسدود شد و اكنون حدود هفت هزار نفر كه بيشتر آنان افغان هستند، در انتظار باز شدن مرزهاي مجارستان هستند تا از اين طريق به سوي اتريش، آلمان، سوئد و ديگر كشورهاي اتحاديه اروپايي روانه شوند.
از حدود هفت هزار آواره جنگي و پناهجو كه اكنون در صربستان بسر مي برند، 4 هزار و پانصد نفر از آنان در اردوگاهي كه براي پناهجويان در نظر گرفته شده اسكان دارند و حدود دو هزار نفر در مركز پذيرش آوارگان جنگي در حومه شهر سوبوتيتسا در شمال صربستان در نزديكي مرز مجارستان پناه گرفته اند.
مجارستان روزانه به 20 مهاجر و پناهجو كه در صربستان اسكان دارند، اجازه ورود مي دهد. مهاجرين در چند نوبت با اعتصاب غذا به سياست مجارستان در جلوگيري از ورود آوارگان جنگي به ديگر كشورهاي اتحاديه اروپا اعتراض كردند.
كشور اتريش نيز براي كمك به مجارستان و جلوگيري از ورود غيرقانوني مهاجرين، 60 سرباز به اين كشور اعزام كرده است.
مقامات اتريشي نيز قبلا اعلام كرده بودند كه در صورت نياز براي مقابله با ورود موج پناهجويان به كشورهاي منطقه بالكان، نيرو و پليس اعزام مي كند.
آوارگان جنگي، مهاجرين و پناهجويان براي رسيدن به كشورهاي شمالي اتحاديه اروپا با عبور از مسير 2 هزار و 819 كيلومتري بالكان تلاش مي كنند تا خود را به اروپاي غربي و اسكانديناوي برسانند.
اين مسير از سواحل تركيه آغاز مي شود و تا يونان و اسلووني امتداد مي يابد. كشورهاي مقدونيه و صربستان كه عضو اتحاديه اروپا نيستند، به علت بستن مرزها و ايجاد حصارهاي مرزي ورود پناهجويان به كشورهاي خود را دشوارتر كرده اند.
گروههاي حقوق بشري در گذشته از مجارستان به علت بدرفتاري با پناهجويان و خودداري از پذيرش آنان، انتقاد كرده اند.
در اين حال، طبق توافق اتحاديه اروپا با تركيه كه از ماه مارس سال گذشته اجرايي شد، آنكارا موافقت كرد پناهجوياني را كه از تركيه راهي يونان شده اند بازگرداند و طي يك برنامه منظم، آوارگان سوري را راهي اروپا كند.
آوارگان جنگي و پناهجويان با وجود امكانات مناسب در اردوگاه هاي مختلف در اين كشور، خواهان روشن شدن سرنوشت خود براي رفتن به كشورهاي شمالي اتحاديه اروپا هستند.
مجارستان كه عضو اتحاديه اروپاست، با سهميه بندي و توزيع 160 هزار پناهجو بين كشورهاي اين اتحاديه شديدا مخالف است. در همه پرسي كه براي سهميه بندي مهاجرين در اين كشور برگزار شد، اكثريت شركت كنندگان در همه پرسي به سهميه بندي مهاجرين راي مخالف دادند ولي به علت مشاركت كمتر از 50 درصدي واجدين شرايط، مورد قبول واقع نشد.
كشور مقدونيه نيز طي يكي دو سال گذشته با بحران آوارگان جنگي و پناهجويان مواجه بوده است و اخيرا پارلمان اين كشور وضعيت اضطراري را در مرزهاي مناطق جنوبي و شمالي تا 31 دسامبر سال جاري ميلادي تمديد كرده است.
در اين كشور نيز بيش از يك هزار آواره جنگي و پناهجو وجود دارد كه پس از مسدود شدن مسير بالكان به روي آوارگان، در انتظار روشن شدن سرنوشت خود و رسيدن به كشورهاي شمال اتحاديه اروپا هستند.
بيش از يك ميليون پناهجو و آواره جنگي، سال گذشته ميلادي از مسير بالكان براي رسيدن به كشورهاي مورد نظر خود در شمال اتحاديه اروپا عبور كرده اند.
در حالي كه اتحاديه اروپا در پي بازگرداندن هزاران آواره جنگي به تركيه و بستن مسير بالكان به روي مهاجرين غيرقانوني است، اين افراد با نگراني و به كمك قاچاقچيان در فكر مسير جديد براي رسيدن به مقصد نهايي خود هستند.
اروپام**436**
انتشار دهنده: فريبا مدني
۰ نفر