به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا از ستاد هفته كتاب، معاون فرهنگي موسسه خانه كتاب جزئيات برنامههاي روز «كتاب و سينما» را تشريح كرد.
افشين داورپناه گفت: امسال دومين سالي است كه با همكاري خانه كتاب و انجمن سينماي جوان در «جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران» بخشي هم به كتاب، اختصاص مييابد.
با همين هدف روزي به عنوان روز كتاب و سينما نامگذاري شده است.
وي هدف از اين نامگذاري را، تشويق نويسندگان و كارگردانان فعال در حوزه سينما براي اقتباس موضوعات فيلم ها از كتاب هاي موفق و گنجينه هاي ادبي داخلي و خارجي موجود عنوان كرد و توضيح داد: معمولا در فضاي هنري كشور، در تئاتر و سينما با مشكل متن نمايشي و فيلمنامه مواجه هستيم.
داورپناه توضيح داد: بخش عمده اين امر به دليل ضعف در توانايي خلق آثار جديد يا اقتباس است، دليل اين ضعف هم اساسا عدم تلاش براي پرورش خلاقيت افراد در آموزشگاه هاي عمومي و يا كارگاه هاي نويسندگي است.
به گفته وي، افراد بايد بياموزند كه چگونه از داشته هاي ادبي و فرهنگي خود و ساير نقاط جهان براي خلق يك اثر سينمايي استفاده كنند.
داور پناه، هدف ديگر اين جشنواره را ترويج فضاي كتاب و نشر در آثار سينمايي دانست و گفت: يكي از موضوعاتي كه در جشنواره بين المللي فيلم كوتاه و حوزه كتاب و سينما مي توان پرداخت ساخت مستند از زندگينامه نويسندگان و فعالان حوزه نشر است. اين مستندها زمينه اي براي مستندسازي از تجربيات اين افراد و يا اطلاعات آنان از تاريخ كتاب و نشر فراهم مي كند.
به گفته معاون پژوهشي خانه كتاب، هدف بعدي جلب توجه مخاطبان سينما به سمت كتاب است و اين هدف از همين دو طريق، اقتباس از آثار ادبي در سينما و بازنمايي وضعيت نشر و كتاب در فيلم ها، انجام مي گيرد.
داور پناه ادامه داد: در بخش فيلم هاي كوتاه با موضوعيت كتاب، به 4 اثر برگزيده از ميان فيلم هاي ارسالي مبلغ 40 ميليون تومان جايزه تعلق ميگيرد.
وي افزود: در بخش «نمايشگاه كتاب و سينما» حدود دو هزار و 500 عنوان كتاب با موضوعاتي درباره هنر، ادبيات و سينما با تخفيف ويژه به بازديدكنندگان نمايشگاه ارائه مي شود.
داورپناه گفت: بخش ديگر برگزاري نشست تخصصي در مود اقتباس ادبي است. با توجه به ضعف كشور در اين حوزه، با دعوت از گروهي از كارشناسان و فيلم سازاني كه در حوزه كار كرده اند، وضعيت اقتباس ادبي در ايران بررسي مي شود. در بخش بعدي رونمايي از بسته فرهنگي «پسرك چشم آبي» است.
داور پناه، در توضيح اين بسته فرهنگي تهيه شده اظهار داشت: در اين زمينه تلاش كرديم يكي از آثار ادبي توليد شده در ايران را با توجه به اينكه اقتباس هاي متعددي از روي اين اثر انجام شده است، به شكل يك بسته فرهنگي تهيه بكنيم. با اين هدف يك داستان كوتاه به نام پسرك چشم آبي نوشته جواد مجابي انتخاب شد.
داورپناه اضافه كرد: اين داستان كوتاه قبل از انقلاب و در سال 1351، توسط كانون پرورش فكري منتشر و اجراي صوتي آن نيز در همان زمان با كيفيت بالا و با صداپيشگي بسياري از هنرمندان برجسته تهيه شد. سال گذشته نيز فيلم كوتاهي با اقتباس از اين داستان ساخته شد.
وي افزود: در حال حاضر كتاب پسرك چشم آبي بعد از 40 سال به همان شكلي كه قبلا منتشر شده بود، تجديد چاپ شد و به همراه فيلم داستاني پسرك چشم آبي و همچنين مستندي در مورد آثار و كتابهاي جواد مجابي به شكل بسته فرهنگي تهيه شد.
معاون فرهنگي خانه كتاب، اظهار اميدواري كرد كه اين بسته فرهنگي نمونه اي براي توليد محصولات مولتي مديا باشد.
داور بخش كتاب و سينماي «جشنواره فيلم كوتاه تهران» ضمن اعلام اكران تمام فيلمهايي كه براي بخش كتاب و رسانه ارسال شده، گفت: حدود 60 فيلم ارسالي با موضوع كتاب و رسانه مورد بررسي قرار گرفت و 21 فيلم به بخش به مرحله دوم داوري راه يافت و در مرحله نهايي نيز 4 اثر به عنوان فيلم برگزيده انتخاب شد. به گفته وي، اين فيلم ها فقط در جشنواره اكران مي شود، تعدادي از اين فيلم ها احتمالا در آينده، با دريافت مجوز به عنوان مجموعه فيلم هاي كوتاه، وارد شبكه خانگي شود.
فراهنگ**1880**1027**دريافت كننده: پروين اروجي** انتشار دهنده: محمدجواد دهقاني
تهران- ايرنا- همزمان با «جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران» از چهار فيلم برگزيده با موضوع كتاب تجليل مي شود.