به گزارش خبرنگار ايرنا، بهرام بهروش روز پنجشنبه در نشستي خبري كه در محل هيات برگزار شد، اظهار كرد: هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي كرمانشاه به دنبال تاسيس فدراسيون در سال 84 كار خود را با هدف ساماندهي ورزش ها و بازي هاي روستايي و محلي آغاز كرد.
وي افزود: يكي از برنامه هاي هيات طي يكي دو سال اخير كه خوشبختانه به ثمر هم نشست، بحث ثبت ملي ورزش زوران به نام كرمانشاه بود و الان هم به دنبال ثبت جهاني اين رشته قديمي هستيم.
بهروش ادامه داد: با مسوولان فدراسيون نيز مكاتبه داشته اتيم و آن ها قول پيگيري جدي موضوع را داده و اميدوارم اين اتفاق به زودي رخ دهد.
سرپرست هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي محلي كرمانشاه همچنين از برگزاري جشنواره استاني زوران تا يك ماه آينده خبر داد و گفت: پس از مرحله استاني، به دنبال برگزاري مراحل كشوري و حتي بين المللي زوران براي معرفي آن به جهان و سرعت در ثبت جهاني آن خواهيم بود.
وي گفت: علاوه بر جشنواره زوران، به دنبال برگزاري پنج جشنواره بازي هاي بومي و محلي در نقاط مختلف استان بخصوص نقاط گرمسير مانند قصرشيرين هستيم تا در ترويج ورزش هاي بومي و محلي قدم جدي تري برداشته شود.
بهروش همچنين از فعال بودن تمام هيات هاي شهرستاني خبر داد و گفت: اين هيات ها هر از چندگاهي جشنواره هاي بومي منطقه خود را در روستاها برگزار مي كنند.
سرپرست هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي محلي كرمانشاه در ادامه با بيان اينكه هم اكنون هيات كرمانشاه رتبه نهم را در بين هيات هاي سراسر كشور دارد، گفت: يكي از برنامه هاي ما حضور در بين سه استان اول كشور است كه انشاالله به زودي محقق مي شود.
وي در ادامه از وجود يك هزار ورزشكار بيمه شده در هيات ورزش هاي روستايي كرمانشاه خبر داد و گفت: 30 داور نيز در استان و در رشته هاي مختلف داريم كه البته درصدد افزايش آن ها هستيم.
بهروش همچنين از كمبود اعتبار به عنوان يكي از مهمترين مشكلات هيات ياد كرد و گفت: وجود اين مشكل بزرگ دست هيات را براي اجراي برنامه هاي متعدد و با كيفيت بسته است.
وي گفت: در استان 2 هزار و 600 روستا وجود دارد كه اگر بخواهيم براي هر كدام آن ها حداقل امكانات ورزشي نظير توپ، لباس و ... را فراهم كنيم به اعتبار زيادي نياز دارد كه واقعا از تامين آن عاجزيم.
سرپرست هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي محلي كرمانشاه در بخش ديگري از سخنانش به تدوين دايره المعارف بازي هاي بومي و محلي با همكاري اداره كل ورزش و جوانان استان اشاره و اظهار كرد: هر فردي كه اطلاعي از اين بازي ها كه ممكن است خيلي از آن ها نيز قديمي باشند، دارد نام آن بازي به اسم خودش در كتاب منتشر مي شود.
بهروش گفت: اين افراد در هر كدام از شهرستان ها كه حضور دارند مي توانند با مراجعه به هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي شهرستان محل سكونت خود نام و مشخصات آن بازي را ارايه كنند.
وي در پايان احياي بازي هاي بومي و محلي را باعث افزايش نشاط در جامعه و بخصوص ميان جوانان دانست و گفت: برنامه هاي خوبي در اين زمينه داريم كه اميدوارم با كمك مسوولان بتوانيم آن ها را اجرايي كنيم.
7458/8066 خبرنگار:مسعود اسماعيلي ** انتشاردهنده:علي مولوي
سرپرست هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي محلي كرمانشاه:
بيش از يكصد بازي بومي-محلي در استان شناسايي شده است/زوران ثبت جهاني مي شود
۲۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۴۷
کد خبر:
82302826
كرمانشاه- ايرنا- سرپرست هيات ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي محلي كرمانشاه با اشاره به وجود حدود 200 نوع ورزش و بازي بومي و محلي در كشور، گفت: تاكنون حدود يكصد نوع از اين ورزش و بازي ها در استان شناسايي شده است.