به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی بی.بی.سی نیوز، آنها در مطالعه جدیدی می گویند كه در فاصله سال های 2002 تا 2014 كسر بزرگی از دی اكسیدكربن متصاعد شده توسط بشر را گیاهان جذب كرده اند.
براساس این مطالعه، گیاهان به دلیل وجود مقدار خیلی زیاد دی اكسید كربن در هوا خیلی بهتر این گاز را جذب می كنند.
با این حال این فرآیند برای جذب كامل گازهایی كه بشر متصاعد می كند كافی نیست.
به گزارش بی بی سی نیوز، در 50 سال گذشته میزان دی اكسید كربن جذب شده توسط اقیانوس ها و پوشش گیاهی زمین دو برابر شده است. این منابع اكنون حدود 45 درصد گازهای تولید شده توسط انسان را جذب می كنند.
محققان اكنون گزارش می دهند از ابتدای قرن 21 تغییر قابل توجهی در میزان جذب دی اكسید كربن توسط گیاهان و درختان روی داده است.
براساس این مطالعه در فاصله 2002 تا 2014 میزان دی اكسید كربن تولید شده توسط انسان در جو 20 درصد كاهش یافت.
پیشتر در سال جاری گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینكه زمین به دلیل افزایش دی اكسید كربن سبزتر شده است.
دكتر 'ترهور كینان' نویسنده اصلی این مقاله گفت: 'گزارش هایی از سبزتر شدن زمین وجود داشت اما دریافتیم كه اهمیت این پدیده ثانوی بود و علت اصلی جذب بیشتر دی اكسید كربن گیاهانی هستند كه از قبل وجود داشتند.'
بر اساس هشدارها، یكی از پیامدهای روند گرمایش زمین بیشتر شدن موارد بروز خشكسالی ها در اطراف جهان است.
با این حال مطالعه تازه می گوید میزان خشكسالی ها در دهه های اخیر تغییر قابل ملاحظه ای نكرده است.
نویسندگان مقاله تاكید می كنند كه منابع جذب كربن - اقیانوس ها و پوشش گیاهی - موثر هستند اما برای توقف روند گرمایش كافی نیستند.
به گفته آنها برای توقف گرمایش لازم است تصاعد كربن كاملا متوقف شود و تقریبا به صفر برسد.
نتایج این مطالعه در نشریه 'نیچر كامیونیكیشینز'* چاپ شده است.
*Nature Communications
علمی**2038**1561
خبرنگار: درنا محمدیان**انتشاردهنده:مژگان توانا
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تهران- ایرنا- محققان می گویند افزایش توانایی گیاهان در جذب دی اكسید كربن تا حدودی روند انباشت این گاز را در جو زمین مهار كرده است.