۲۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۵۸
کد خبر: 82303929
T T
۰ نفر
پیشگیری از تغییر اوضاع اقلیمی جهان دیگر دیر شده است

تهران-ایرنا- دانشمندان می گویند برای پیشگیری از تغییر اوضاع اقلیمی جهان بسیار دیر شده است.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس آلرت، شكی نیست كه سیاره زمین گرم تر و گرم تر می شود اما چشم انداز طولانی مدت این گرم شدن می تواند بدتر از شرایطی باشد كه تصور می كردیم.
اكنون دانشمندان می گویند كه برای پیشگیری از افزایش دمای هوا به بیش از 7.36 درجه سلسیوس (13.25 درجه فارنهایت) بالای سطح پیش از صنعتی شدن تا سال 2100، بسیار دیر شده است.
نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه ما در حال دست كم گرفتن حساسیت زمین نسبت گازهای گلخانه ای هستیم.
دانشمندان آمریكایی و آلمانی در تلاشی برای پیش بینی چگونگی گرم شدن اوضاع اقلیمی جهان تا سال 2100، متوسط درجه حرارت دمای زمین را در 784 هزار سال گذشته، تجزیه و تحلیل كردند.
بر اساس نتایج این تحقیق، مشخص می شود كه سطوح بالاتر دی اكسید كربن باعث می شود كه جو سریع تر از چیزی كه قبلا برآورد می شد، گرم شود.
توبیاس فردریش از دانشگاه هاوایی در مانوا می گوید، نتایج بررسی ها نشان می دهد كه حساسیت زمین نسبت به تغییرات دی اكسید كربن اتمسفری، با گرم شدن آب و هوا افزایش می یابد.
محققان با یادآوری این كه در حال حاضر ، سیاره زمین در یك مرحله گرم - یك دوره میان یخچالی- قرار دارد، معتقدند: لازم است در پیش بینی های آتی گرم شدن هوا بر اثر فعالیت های انسانی، افزایش حساسیت زمین نسبت به تغییرات دی اكسید كربن اتمسفری مد نظر قرار گیرد.
پژوهشگران در مطالعه خود سطوح گازهای گلخانه ای را از طریق حباب های هوای استخراج شده از یخ ها، در طول هشت چرخه گذشته یخبندان (تقریبا 800 هزار سال ) ارزیابی كردند.
آنها از این داده نتیجه گرفتند كه زمین در دوره های گرم شدن میان یخچالی (دوره های میان یخ بندان) ماننده دوره ای كه ما اكنون در ان قرار داریم، نسبت به گرم شدن حساس تر می شود.
محققان همچنین محاسبه كردند كه درصورت ادامه روند انتشار گازهای گلخانه ای در نرخ فعلی خود، افزایش دمای هوا در 85 سال احتمالا میان میان 4.78 و 7.36 درجه سلسیوس (8.6 و 13.25 درجه فارنهایت) بالاتر از سطوح پیش از صنعتی شدن خواهد بود.
این بدان معنی است كه كاهش هر چه سریع تر گازهای گلخانه ای كاملا حیاتی است.
این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.
علمی**2038** 1336 مترجم: درنا محمدیان ** انتشاردهنده: مهرنوش خانزائی
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
۰ نفر