بالاترین شیوع دیابت در جهان درمنطقه مدیترانه شرقی است

تهران -ایرنا - نماینده سازمان بهداشت جهانی درجمهوری اسلامی ایران گفت : مشكل دیابت مشكل همه جهان است، اما بالاترین شیوع این بیماری در جهان مربوط به منطقه مدیترانه شرقی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر سمین صدیقی روز دوشنبه در مراسم روزجهانی دیابت (14 نوامبربرابر با 24 آبان ماه )افزود: 422 میلیون نفر بیمار دیابتی در جهان وجود دارد كه 43 میلیون نفر آن در منطقه مدیترانه شرقی زندگی می كنند.
وی خاطرنشان كرد:متاسفانه روز به روز این بیماری افزایش می یابد بطوریكه در سال 1980 حدود 6درصد از مردم مبتلا به دیابت بودند و درسال 2014 حدود 14 درصد از مردم به این بیماری مبتلا شدند و این درحالی است كه برخی از كشور های منطقه مدیترانه شرقی حتی تا 20 درصد هم به دیابت مبتلا هستند.
صدیقی اظهار كرد 90 درصد از بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع 2 هستند كه بخاطر افزایش وزن ،كم تحركی و تغذیه ناسالم بروز پیدا می كند.
صدیقی با بیان اینكه شعار امسال روز جهانی دیابت نگاه ویژه به دیابت داشتن است ،گفت : پیام این شعار این است كه غربالگری دیابت ،بخصوص دیابت نوع 2 را بسیار مهم بدانیم تا عوارض آن كاهش یابد.
وی ادامه داد: غربالگری عوارض دیابت یك اصل اساسی در مدیریت تیپ 2و تیپ یك دیابت است كه پیام دیگر شعار امسال است به دلیل اینكه نزدیك به نیمی از بیماران دیابتی در سال 2015 (193 میلیون نفر) از بیماری خود اطلاع نداشتند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت :مسلم است كه هرچه بیماری سریعتر تشخیص داده شود و درمان زودتر آغاز شود ،بروز عوارض بیماری كاهش خواهد یافت ،دیابت یك علت اساسی برای بیماری های قلبی،كوری ،نارسایی كلیوی و قطع اندام های تحتانی بدن است .
وی خاطر نشان كرد: شعار امسال یك نكته دیگر هم یادآوری می كند كه رابطه چشم با دیابت است ،بیش از یك سوم بیماران دیابتی نوع یك و دو مبتلا به انواع صدمات چشمی هستند كه می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود .
صدیقی اضافه كرد: اما تمام عوارض گفته شده با تنظیم قند ،فشار و چربی خون می تواند پیشگیری شود و اگر در مراحل اولیه شناسایی شود می تواند درمان شود و در نتیجه شعار امسال بر غربالگری عوارض دیابت را مورد تاكید قرار داده است .
وی به وزارت بهداشت ایران در خصوص اجرای پروژه ' ایرا پن'(پروژه توسعه خدمات غربالگری بیماران غیر واگیر)كه در 34 دانشگاه علوم پزشكی ایران 50میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است تبریك گفت .
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران اعلام كرد: دولت ها ارائه كننده خدمات بهداشتی مردم هستند و سازمان های مردم نهاد هم مسئولیت مشترك در پیشگیری و مدیریت دیابت را دارند .
وی اضافه كرد: همچنین دولت ها مسئول افزایش آگاهی مردم در رابطه با خطرات دیابت هستند و باید در پی ایجاد محیطی سالم باشند تا مردم سبك زندگی سالم را دنبال كنند و با اجرای اقداماتی ،میزان در معرض قرار گرفتن عواملی كه منجر به ابتلای دیابت می شود را كاهش دهند .
صدیقی گفت : همچنین دولت ها مسئول هستند كه سطح قابل قبولی از خدمات بهداشتی و درمانی استاندارد را برای بیماران دیابتی فراهم كنند و مردم نیز در سلامتی خودشان مسئولند كه با اقدامات بسیار ساده سبك زندگی خودشان را سالم كنند تا در پیشگیری از دیابت موثر باشند، مانند فعالیت های بدنی بیشتر ،داشتن وزن مناسب ،غذای سالم و مناسب و پیاده روی و تشخیص به موقع بیماری و همچنین مشاركت در درمان و مدیریت بیماری .
وی تاكید كرد: روز جهانی دیابت یك فرصت است كه بتوانیم دست در دست هم دهیم تا عوارض این بیماری را كاهش دهیم و آن را كنترل كنیم.
آیین گرامیداشت روز جهانی دیابت امروز با حضور معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ،نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران ،رئیس انجمن دیابت ایران و انجمن گابریك و همچنین مختصصان دیابت و برخی از این بیماران در وزارت بهداشت برگزار شد.
اجتمام**2181**1569** خبرنگار: ناهید حاجی خانی *انتشار: علی حبیبی