۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82318236
T T
۰ نفر

بحران ريزگردها در هرمزگان ادامه دارد

۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82318236
بحران ريزگردها در هرمزگان ادامه دارد

بندرعباس-ايرنا- با ورود سامانه پرفشار سرد شمالي به هرمزگان و هجوم ريزگردها، شرايط آب و هوايي و شاخص هاي آلايندگي در هرمزگان با پشت سر گذاشتن ناسالم و بسيار ناسالم به مرز خطر رسيده و براي همه گروه‌هاي سني خطرناك شده است.

به گزارش ايرنا سامانه پرفشار سرد شمالي از اولين ساعت هاي روز دوشنبه هرمزگان را زير نفوذ قرار داده و ريزگردها را در سطح استان به حركت درآورده است.
غلظت ذرات ريز معلق در هوا در روز گذشته (يك آذر) به هشت برابر اندازه استاندارد هواي پاك (يك هزار و 200 ميكروگرم بر متر مكعب ) رسيد در صورتي كه استاندارد اين شاخص 150 ميكروگرم بر متر مكعب است.
حجم ذرات معلق در هوا همه شاخص هاي استاندارد هواي پاك را در نورديده و مجالي براي تحرك باقي نگذاشتند به گونه‌ اي كه مدرسه‌ ها ، فرودگاه ها و بنادر مسافري هرمزگان را به تعطيلي كشاندند ولي انتظار عده اي از مردم براي تعطيلي اداره هاي دولتي براي مصون ماندن از آسيب هاي ريزگردها برآورده نشد.
اول آذر ديد افقي در بندرعباس به كمتر از 100 متر و دوم آذر به يك هزار و 200 متر رسيد و براساس اعلام اداره كل محيط زيست هرمزگان هم اكنون هواي بندرعباس مركز استان در شرايط ناسالم قرار دارد.
*********

مديركل مديريت بحران استانداري هرمزگان سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا شرايط را اضطراري خواند و گفت : با توجه به فعاليت اين سامانه پرفشار سرد شمالي كه موجب بروز پديده گرد و غبار با غلظت بالا شده مدارس در روزهاي اول و دوم آذر تعطيل شده اند ولي فعاليت اداره ها و دولتي ادامه دارد.
عليرضا صفا ايسيني افزود : ناپداري شرايط جوي مانع پيش بيني و در نتيجه برنامه ريزي دقيق براي رويارويي با آن داشت.

********
مديركل هواشناسي هرمزگان در اين خصوص گفت: از شب سوم آذر شاهد افزايش مجدد سرعت وزش باد و گرد و غبار خواهيم بود.
سعيد رنجبر بيان كرد : سه شنبه دوم آذر سرعت وزش باد به 45 كيلومتر در ساعت و ديد افقي نيز به يك هزار و 200 متر رسيده و اوج فعاليت سامانه پرفشار سرد شمالي كه از ديروز هرمزگان را زير نفوذ خود قرار داده در روز هاي پنجشنبه ، جمعه و شنبه خواهد بود.
وي اظهار داشت: كاهش محسوس دما و افزايش ارتفاع امواج از اثرهاي ديگر حضور اين سامانه در هرمزگان است.
وي ادامه داد : اين سامانه از اول آذر وارد هرمزگان شده و با ورود خود موجب افزايش سرعت وزش باد و گرد و غبار در مناطق شرقي ، شمالي ، مركزي استان و همچنين تنگه هرمز ، درياي عمان و شرق خليج فارس شده است.
مدير كل هواشناسي هرمزگان ادامه داد : اين شرايط با شدت و ضعف تا صبح يكشنبه هفته آينده ، استان را زير نفوذ فعاليت خود قرار مي دهد.
*************
گرد وغبار شديد براي دومين روز متوالي مدارس هرمزگان را به تعطيلي كشاند.
معاون سياسي ، امنيتي واجتماعي استانداري در گفت وگو با ايرنا افزود: بنا به تصميم ستاد بحران ، به جز سه شهرستان غرب هرمزگان ، تمام مدارس استان امروز سه شنبه در صبح تعطيل شده اما به دنبال آن فرمانداران اين سه شهرستان نيز يكي پس از ديگري از تعطيلي مدارس شهرستان هاي خود خبر دادند.
بهروز اكرمي افزود: گرد و غبار كه از يك آذر وارد هرمزگان شده بطور مرتب كم و زياد مي شود و نمي توان براي روزهاي آينده پيش بيني كرد كه وضعيت هوا چگونه خواهد بود ، بنابراين هرگونه تصميم جديدي به اطلاع عموم مردم رسانده مي شود.
وي همچنين درخصوص تعطيلي اداره ها و سازمان ها بر اثر گرد وغبار در روز دوم آذر هم گفت: ستاد بحران براي تعطيلي دستگاه هاي دولتي در روز دوم آذر تصميمي نگرفته و فعاليت هاي اداري همچنان جريان دارد.
*********
مديركل محيط زيست هرمزگان نيز گفت: اين وضعيت براي همه گروه هاي سني خطرناك است و ميزان ريزگردها در بندرعباس از 300 ميكروگرم بر متر مكعب (وضعيت خطرناك) در ساعت 6 صبح به يك هزار و 200 ميكروگرم بر متر مكعب در ساعت 10 صبح اول آذر افزايش يافت.
وي ابراز داشت : در حال حاضر غلظت ريزگردها 450 ميكرو گرم بر متر مكعب است كه اين ميزان بايد به 150 ميكروگرم بر متر مكعب برسد و شاخص آلايندگي هوا نيز psi 338 بوده كه بايد به 100 psi برسد تا شرايط به وضعيت عادي بازگردد.
مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان بيان كرد : براساس اين شاخص ها وضعيت هوا در مرحله خطرناك قرار دارد كه به ستاد مديريت بحران استان اعلام شده است.
رئيس اداره پايش اداره كل محيط زيست هرمزگان نيز در خصوص آب و هواي روز دوم آذر به خبرنگار ايرنا گفت: ميزان افزايش ريزگردها در هوا بستگي به شدت باد دارد و هر چه سرعت وزش باد بيشتر شود ، ميزان ريزگردها نيز بالاتر مي رود.
*********
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان تاكيد كرد: با توجه به بروز پديده گرد و غبار شديد در استان به ويژه شهر بندرعباس و كاهش كيفيت هوا، مردم جز در مواقع ضروري از منازل خود خارج نشوند.
دكتر فاطمه نوروزيان در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در اين شرايط كه به شهروندان عادي توصيه مي شود منزل خود را ترك نكنند ، بيماران قلبي، ريوي، تنفسي، كودكان،زنان باردار و سالمندان به هيچ وجه نبايد از خانه خارج شوند.
وي تاكيد كرد: شهروندان در صورت لزوم براي خروج از منزل بايد از ماسك هاي فيلتردار استفاده كنند زيرا افراد با قرار دادن ماسك معمولي، هر از گاهي مجبور به تنفس عميق مي شوند ، اين تنفس هاي عميق خود موجب ورود آلودگي بيشتري به بدن مي گردد.
دكتر نوروزيان تصريح كرد: اين ريزگردها ممكن است عامل ايجاد بسياري از بيماري هاي عفوني مجاري تنفسي، آسم، آلرژيك ، آلودگي هاي چشمي باشد.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان ابراز داشت: اين ريزگردها در صورتي كه حاوي عناصر فلزات سنگين باشند، عوارض خاص خود را خواهند داشت و ممكن است موجب ايجاد برخي سرطان ها باشد و از همين رو بايد شهروندان مساله خارج نشدن از منزل را به شدت جدي بگيرند.
**********
رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي هرمزگان نيز براي سالم ماندن مردم در شرايط آلودگي هوا توصيه هايي را عنوان و گفت: كودكان ، سالمندان و زنان باردار از تردد غير ضروري در هواي آلوده اجتناب كنند.
دكتر امير حسن اسدي به دنبال آلودگي شديد هوا در بندرعباس اظهار داشت: گروه هاي آسيب پذير مانند بيماران قلبي -عروقي، بيماران ريوي و ساير بيماران به ويژه بيماراني كه مشكل تنفسي دارند براي كارهاي غير ضروري از منزل خارج نشوند .
وي بيان داشت: كودكان به دليل اينكه ساختار دستگاه تنفسي آنان بطور كامل تكامل نيافته در مواجه با هواي آلوده بويژه با غلظت بالاي ذرات معلق دچار مشكل تنفسي مي شوند و بيشتر آسيب مي بينند.
دكتر اسدي تصريح كرد: ورزشكاران و عموم مردم بايد از فعاليت هاي ورزشي در روزهاي آلوده خودداري كنند زيرا با افزايش حركت، بدن به اكسيژن بيشتري نياز دارد و تنفس در هواي آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ريه، روند اكسيژن رساني كافي در خون و بافت ها را نيز مختل مي كند.
وي بيان داشت: افرادي كه بيشترين زمان مواجه با آلودگي هوا را دارند از جمله ماموران نيروي انتظامي و پليس راهور ، كاركنان پايگاه هاي اورژانس ، هلال احمر ، كاركنان شهرداري ها و خدمات شهري بايد از وسايل حفاظت تنفسي (ماسك) مورد تاييد وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشكي استفاده كنند.
رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي هرمزگان گفت: شهروندان در شرايطي كه هوا آلوده است روزانه حداقل يك ليوان شير استفاده كنند و لبنيات را در تمام وعده هاي غذايي بگنجانند و همچنين سبزي و ميوه تازه نيز مصرف كنند.
***************
مدير ترمينال فرودگاه بين ‌المللي بندرعباس نيز گفت : به دليل شرايط نامناسب جوي و گرد و غبار از اول آذر تمام پروازهاي اين فرودگاه به حالت تعليق درآمده است.
حسين پاسلار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: چند پرواز در ابتداي صبح دوم آذر كه شرايط آب وهوايي كمي مناسب تر شده بود انجام شد اما دوباره پروازها به حالت تعليق درآمده است.
وي اظهار داشت: اين فرودگاه به دليل بدي آب و هوا قابليت پذيرش هواپيماهاي ورودي را ندارد و براي از سر گرفته شدن پروازها بايد در انتظار بهبود شرايط جوي ماند.
مدير ترمينال فرودگاه بين ‌المللي بندرعباس اظهار داشت : مسافران براي سرگردان نشدن از مراجعه حضوري به اين فرودگاه پرهيز كرده و اطلاعات مورد نياز خود را از پايگاه اينترنتي فرودگاه بين‌المللي بندرعباس دريافت كنند.

*********
مدير اداره بنادر و دريانوردي بندرشهيد باهنر بندرعباس نيز ابراز داشت: در پي وزش باد شديد محلي و پديده گرد وخاك ، ترددهاي دريايي از اصلي ترين بنادر مسافري كشور در هرمزگان از اول آذر تا اطلاع ثانوي متوقف شده است.
محمد محسني اعلام كرد : تردد تمامي شناورها بين بنادر مسافري مركز هرمزگان از اوايل صبح اول آذر در راستاي افزايش ايمني سفرهاي دريايي متوقف شده است.
وي ادامه داد : وزش باد شديد و كاهش ديد افقي به دليل بروز پديده گرد و خاك، شرايط را براي تردد تمامي شناورهاي مسافري نامساعد كرده و تا رسيدن به وضعيت عادي، هيچ گونه تردد مسافري از بنادر شهيد حقاني بندرعباس و بندرگاه هرمز انجام نخواهد شد.
مدير اداره بنادر و دريانوردي بندرشهيد باهنر بندرعباس اظهار كرد : سرعت باد بين 20 تا 30 نات دريايي، ارتفاع موج بيش از يك و نيم متر و ديد افقي نيز كمتر از 100 متر رسيده و بر اساس پيش بيني هاي هواشناسي اين شرايط نامساعد جوي تا اوايل هفته آينده ادامه خواهد داشت.
وي از هموطناني كه قصد سفر به جزاير قشم و هرمز را دارند، خواست به هيچ وجه از مبادي غير مجاز و شناورهاي غير استاندارد براي تردد استفاده نكنند.
مدير اداره بنادر و دريانوردي بندرشهيد باهنر، خاطرنشان كرد: هموطنان در صورت ضرورت مي توانند از مسير دريايي بندر پهل و لافت در فاصله ٧٠ كيلومتري غرب بندرعباس به جزيره قشم عزيمت كنند.
***********
مدير اداره بنادر و دريانوردي قشم نيز در همين رابطه، ابراز داشت : به منظور حفظ جان مردم، از صبح اول آذر جابجايي مسافران بين بندر شهيد ذاكري قشم به بنادر شهيد حقاني، هرمز و لارك تا اطلاع بعدي متوقف شده است.
سيدباقر موسوي ضمن بيان اين مطلب كه مسافران براي ورود و خروج از قشم مي توانند از طريق بندر پهل و لافت تردد كنند، گفت: در حال حاضر خدمات دهي به مسافران در اين مسير همچنان ادامه دارد و همه اسكله هاي گردشگري اين جزيره با توجه به شرايط نامساعد جوي تعطيل هستند.
3219 /2094
خبرنگار : عزت الله معمارباشي ** انتشار دهنده : هومن محمدكرمي