به گزارش ایرنا، ایگور كوناشنكوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: در شرایط كنونی كشورهای اتحادیه اروپا پر از تسلیحات آمریكایی و نه اروپایی شده است كه با توجه به این وضعیت باید پرسید چه كشوری واقعا اروپا را تهدید می كند؟
شبكه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز چهارشنبه به نقل از كوناشنكوف گفت: جان كربی سخنگوی وزارت خارجه آمریكا كه روسیه را از استقرار تسلیحات در سرزمین خود برحذر می دارد، لازم است بداند استان كالینینگراد بخش جدایی ناپذیری از خاك كشور ما است و ضرورت دارد كاخ سفید در مساله تامین امنیت روسیه دخالت كند.
مقام روس افزود: شاید مسائل مربوط به امنیت ملی آمریكا و استقرار واحدهای نیروهای مسلح در مناطق مختلف این كشور در حوزه اختیارات رئیس جمهوری نیست و از طریق مباحثه، رای گیری و مشورت با شركای وی در خارج حل می شود.
كوناشنكوف گفت: اما در فدراسیون روسیه تامین امنیت فقط در حوزه اختیارات رهبری كشور قرار دارد و به این ترتیب وزارت خارجه آمریكا تمامی ایرادها و درخواست ها را برای اینكه چگونه امنیت را تامین كنیم برای خود نگهدارد.
وی تصریح كرد: این روسیه نیست كه امنیت اتحادیه اروپا را تهدید می كند بلكه استقرار تسلیحات و نیروهای غیراروپایی در كشورهای این قاره تهدید كننده است.
كوناشنكوف گفت: باید این واقعیت را درك كرد كه تهدیدهای موجود برای اتحادیه اروپا از اجرای سیاست های نظامی ایالات متحده آمریكا در سال های اخیر سرچشمه گرفته است.
جان كربی سخنگوی وزارت خارجه آمریكا روز سه شنبه گفت كه واشتگتن از استقرار تسلیحات اس-400 و موشك های اسكندر در منطقه راهبردی كالینینگراد ناخرسند است.
وی مدعی شد كه استقرار این سلاح ها امنیت و صلح و ثبات اروپا را تهدید می كند.
دیمیتری پسكوف سخنگوی رئیس جمهوری نیز روسیه روز سه شنبه نصب سامانه های موشكی در مرز دریای بالتیك را پاسخی به تحركات نظامی ناتو دانست و اعتراض غرب را بی مورد نامید.
خبرگزارش اینترفكس روز دوشنبه گزارش داده بود كه مسكو سكوهای پرتاب موشك باستیون را در منطقه كالینینگراد مستقر كرده است.
ویكتور اوزرف رئیس كمیسیون دفاعی شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنا) نیز روز دوشنبه در گفت وگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا خاطرنشان كرد كه ممكن است موشك های راهبردی اسكندر و سامانه های موشكی اس-400 نیز در كالینینگراد مستقر كند.
پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) با انتشار بیانیه ای از استقرار موشك های ضدناو روسی نزدیك دریای بالتیك انتقاد كرد و خواستار مذاكره برای كاهش تنش ها میان دو طرف شد.
استان كالینینگراد خارج از سرزمین اصلی روسیه كنار بلاروس، لیتوانی و همچنین لهستان و نزدیك رومانی دو كشور عضو ناتو قرار دارد كه ارتباط آن با سرزمین اصلی از دریای بالتیك انجام می شود.
این استان كه تا پیش از جنگ دوم جهانی كوئینسبرگ نام داشت و بخشی از پروس شرقی متعلق به آلمان بود با بیش از 15هزار كیلومتر مربع مساحت در شرایط تهدیدهای حضور موشكی، پیاده نظام و پایگاههای نظامی ناتو و آمریكا نزدیك و حتی هم مرز خاك روسیه به راهبردی ترین منطقه این كشور برای مقابله و دفاع تبدیل شده است.
موقعیت ویژه كالینینگراد به عنوان سكوی هدف گیری بسیاری از بخش های سرزمینی اروپا كه میزبان نیروهای ناتو و آمریكا هستند، اصلی ترین پیام روسیه به غرب به شمار می رود.
ناتو و آمریكا اكنون در منطقه بالتیك مجاور استان كالینیگراد شامل كشورهای استونی، لیتوانی و لتونی نیرو دارند و همچنین واشنگتن سامانه های موشكی موسوم به سپر هوایی خود را در لهستان و رومانی مستقر كرده است كه روسیه آن را تهدید كننده می داند.
از سوی دیگر، اوكراین نزدیك كالینینگراد و همچنین جمهوری چك نیز همپیمان آمریكا هستند و مجموعه این كشورها حلقه نظامی غربی ضدروسی را تشكیل داده اند كه در صورت افزایش تقابل نظامی می توانند به عنوان جای پای انجام عملیات علیه روسیه مورد استفاده قرار گیرند.
از این رو، روسیه برای مقابله با این تهدیدها، افزون بر بهبود توان دفاعی و جنگی خود در بخش های موشكی دوربرد، بمب افكن های قاره پیما، نیروهای هوافضا و دریایی می تواند از مزیت ویژه راهبردی كالینینگراد بهره بگیرد.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - روسیه در پاسخ به درخواست آمریكا برای خودداری از استقرار سامانه اس-400 و موشك های اسكندر در منطقه كالینینگراد اعلام كرد: جنگ افزارهای روسی برای هیچ كشوری تهدید نیست، بلكه استقرار گسترده تسلیحات آمریكایی ثبات اروپا را به خطر انداخته و لازم است این روند پایان یابد.