۴ آذر ۱۳۹۵، ۸:۴۶
کد خبر: 82320326
T T
۰ نفر
تجهیز 96 درصد ایستگاه های سنجش آلودگی هوا به آنالایزر ذرات معلق

تهران-ایرنا- مدیركل دفتر پایش فراگیرسازمان حفاظت محیط زیست گفت:اكنون 190 ایستگاه پایش كیفی هوا در 31 استان كشور وجود دارد كه 96 درصد آنها دارای آنالایزر ذرات كمتر از 10 میكرون و 84 درصد دارای آنالایزر ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون هستند.

شینا انصاری در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:گزارش های ایستگاه های پایش هوا بیانگر این موضوع است كه طی سال های اخیر گازهای آلاینده هوا مانند منواكسیدكربن، دی اكسید نیتروژن و دی اكسید گوگرد در بیشتر موارد در حد استاندارد بوده و مشكل اصلی آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی كشور ذرات معلق كوچكتر از 10 و 2.5 میكرون است.
وی با بیان اینكه اندازه گیری پارامتر ذرات معلق بسیار ضرورت دارد، اظهار داشت: تا قبل از سال 1390 تعداد آنالایزرهای ذرات كمتر از 2.5 میكرون در ایستگاه ها بسیار محدود بود ولی با توجه به اهمیت سنجش ذرات معلق، در حال حاضر رشد قابل توجهی در تعداد ایستگاه ها و آنالایزرهای مربوط به این ذرات در كلانشهرها و همچنین مناطق در معرض گرد و غبار داشته ایم.
مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت:درچند سال اخیر رشد قابل توجهی در ایستگاه های پایش كیفی هوا داشته ایم و اكنون در دورافتاده ترین مناطق كشور ایستگاه های پایش وجود دارد؛ به عنوان مثال در دره شهر، سرابله و مهران در ایلام، كوهدشت و الیگودرز در لرستان، هیرمند در سیستان و بلوچستان، سقز و مریوان در كردستان، گچساران در كهگیلویه و بویر احمد، گناوه در بوشهر، میبد در یزد، قصر شیرین، پاوه و كنگاور در كرمانشاه دارای ایستگاه پایش كیفی هوا هستیم.
وی گفت:ازبرنامه های اجرایی حوزه پایش افزایش تعداد ایستگاه ها در شهرهای بالاتر از 300 هزار نفر و همچنین توسعه و تكمیل ایستگاه ها است، البته موضوع راهبری و نگهداری این ایستگاه ها تضمین كننده اطلاعات موثق و صحیح است و با توجه به محدودیت شدید اعتباری در این حوزه عملا دچار مشكلات زیادی هستیم.
مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دسترسی به اطلاعات ایستگاه های پایش هوا و اطلاع از وضعیت كیفی هوایی كه در آن تنفس می كنند از حقوق اصلی مردم است و یكی از برنامه های در دست اقدام سازمان محیط زیست این است كه از طریق سامانه جامع نرم افزاری امكان اطلاع رسانی مستمر به مردم در تمام نقاط كشور فراهم شود.
وی افزود: همچنین درخواست هایی در خصوص تهیه تابلوهای نمایشگر كیفی هوا در سطح شهرها از سوی مردم دریافت می كنیم كه ضرورت دارد با همكاری سایر دستگاه های ذی مدخل در استان ها اعتبارات لازم برای ارتقای وضعیت اطلاع رسانی كیفی هوا فراهم شود.
انصاری با تاكید بر اینكه خروجی سنجش و پایش به تصمیمات مدیریتی برای كنترل و كاهش آلاینده ها می انجامد، درباره نحوه اطلاع رسانی فعلی كیفیت هوا گفت: درحال حاضر شاخص كیفی روزانه هوای كلانشهرها بر اساس استاندارد EPA برای 8 كلانشهر در پورتال سازمان و كانال تلگرامی سازمان منتشر می شود، همچنین در شرایط هشدار و اضطرار اطلاعات غلظت تمام ایستگاه ها به صورت ساعتی نیز اطلاع رسانی می شود.
علمی 9014**
خبرنگار: كیمیا عبدالله پور
۰ نفر