به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایتالیا در مصاحبه با روزنامه 'لاستمپا' با اشاره به كنفرانس بین المللی گفت و گوهای مدیترانه افزود: مدیترانه دستخوش آشفتگی و بهم ریختگی است٬ مساله اصلی این است كه چگونه می توان نظمی امكان پذیر را در مدیترانه ایجاد كرد. من از این كنفرانس انتظار یك پیام مثبت دارم.
وی گفت: موضوعات مختلفی از جمله تحولات مهم بین المللی، 'ترامپ'، امكان شكست داعش در سال 2017 و پیامدهای آن، بحران مهاجران و شمار زیادی از بحران های محلی در میان است ولی مهمتر از همه، نیاز مبرم به زمینه سازی برای كاهش تنش ها، افزایش اعتماد و توسعه برنامه های تجاری همراه با اجرای اقدامات اعتماد ساز وجود دارد.
وی به رابطه با لیبی اشاره كرد و افزود: یك سال از برگزاری كنفرانس رم كه طی آن تفاهم بین المللی در مورد لیبی شكل گرفت و به دنبال آن دولت وفاق ملی به رهبری 'سراج' تشكیل شد٬ می گذرد. امروز در لیبی دولتی وجود دارد كه از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است٬ روند ایجاد ثبات بسیار كند است ولی باید اذعان داشت كه راهكار دیگری وجود ندارد و حمایت از هرگونه شكاف در لیبی غیرقابل قبول است. در مورد موضوع مهاجران غیرقانونی، نخستین گام ها، با شروع آموزش نیروهای گارد ساحلی لیبی و ایجاد اتاق مشترك عملیاتی، برداشته شده است. من انتظار ندارم نتایج این اقدامات امروز مشاهده شوند، ولی در این میان، بدون سر و صدای زیاد، نهایت تلاش خود را برای ایجاد پلی میان دولت و ژنرال 'حفتر' به كار گرفته ایم.
وی در ادامه گفت: در لیبی، حداقل به یك تفاهم بین المللی و رسمی به ابتكار آمریكا و ایتالیا رسیدیم اما در سوریه مساله بالعكس است. امیدوارم نشست رم فرصتی برای تبادل نظر در این ارتباط باشد. متأسفانه در سوریه همچنان در مرحله صفر قرار داریم و رژیم دمشق به وضوح در تلاش است تا از فرصت دو ماهه باقیمانده تا استقرار دولت 'ترامپ' استفاده كرده و جهان را در برابر عمل انجام شده، و به عبارتی پیروزی نظامی در حلب قرار دهد. امیدوارم روسیه مانع این وسوسه 'اسد' شود، زیرا كاملاً بدیهی ست كه در سوریه راه حل نظامی وجود ندارد.
جنتیلونی سپس به بحران پناهجویان اشاره كرد و افزود: با تونس موافقت نامه خوبی در مورد كنترل مهاجرت های غیرقانونی وجود داشت ولی ربطی به موافقت نامه منعقده با تركیه ندارد. تركیه از میلیون ها پناهجو میزبانی كرده و كنترل قوی بر اراضی و مرزهای خود دارد.
در این ارتباط می توان گفت نیجر كشوری كلیدی برای كاهش سیل مهاجران در مسیر موسوم به مدیترانه مركزی محسوب می شود. در مورد توافق با نیجر، ایتالیا به همراه پاریس و برلین بر روی بسته ای كار می كند كه امیدوارم ظرف هفته های آینده به تصویب برسد و بتواند با چند صد میلیون یورو تخصیصی از سوی سه كشور درگیر و اتحادیه اروپا٬ تأمین مالی شود. این بسته، تنها وسیله ای است كه با آن می توان در كوتاه مدت٬ مهاجرت های غیر قانونی را به طور چشمگیری كاهش داد، چراكه نیجر به عنوان كشور ترانزیت، مسیر اصلی مهاجران سایر كشورهای آفریقایی به سوی لیبی برای رسیدن به اروپا محسوب شده و آمادگی برای همكاری نیز دارد.
جنتیلونی با اشاره به دعوت پوتین از اروپا جهت اعتماد به وی گفت: ایتالیا هرگز دلتنگی برای جنگ سرد را نداشته است. ما به همراه متحدانمان همواره بر لزوم گفت و گو با روسیه و همكاری كامل با این كشور در زمینه مقابله با تروریسم تأكید كرده ایم. ولی برای بازسازی اعتماد ٬تنها دیالوگ كافی نیست. ما انتظار داریم مسكو در مورد توافقات مینسك گامی عملی و رو به جلو بردارد .
اروپام**461**2041**انتشار دهنده: سید شاهپور حسینی
رم - ایرنا - 'پائولو جنتیلونی' وزیر امور خارجه ایتالیا در آستانه دور دوم كنفرانس بین المللی گفت و گوهای مدیترانه كه از فردا به مدت سه روز در رم برگزار می شود، گفت: منطقه مدیترانه دستخوش آشفتگی و بهم ریختگی است.