به گزارش ایرنا، وزارت خارجه روسیه روز جمعه با اشاره به تصویب قطعنامه 2321 شورای امنیت در مورد برنامه هسته ای كره شمالی، اعلام كرد: این سند پاسخ منسجم جامعه جهانی به پنجمین آزمایش اتمی پیونگ یانگ است كه با نقض قطعنامه های قبلی انجام گرفت.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین به وضع تحریم های بیشتر اشاره شده و آمده است: در قطعنامه 2321 تحریم های جدید مشخصی قید شده است و باید از تعبیر خودسرانه این محدودیت ها كه بدتر شدن اوضاع انسانی كره شمالی را در پی داشته باشد، جلوگیری شود.
وزارت خارجه روسیه تاكید كرده است: تحریم ها نباید بر زندگی مردم عادی كره شمالی تاثیر منفی بگذارد و به بخش های اقتصادی كه هیچ ارتباطی با برنامه های منع شده ندارند، ضربه بزند.
در بیانیه تاكید شده است: تصمیم شورای امنیت باید این پیام صریح را به سران كره شمالی بدهد تا ماجراجویی های موشكی و هسته ای را متوقف كرده و به نظام منع گسترش (سلاح های كشتار جمعی) بازگردند.
روسیه در پایان خاطرنشان كرده است كه جز ازسرگیری مذاكرات شش جانبه، راه دیگری برای حل مساله هسته ای شبه جزیره كره وجود ندارد و همچنین هیچ مساله ای نباید بهانه افزایش حضور نظامی خارجی و تحركات نظامی در منطقه باشد.
قطعنامه 2321 روز چهارشنبه در شورای امنیت به عنوان واكنش به پنجمین و بزرگترین آزمایش هسته ای پیونگ یانگ در ماه سپتامبر (شهریور) تصویب شد.
بر اساس این قطعنامه میزان صادرات زغال سنگ كره شمالی در طول یك سال نباید از هفت میلیون و 500 هزار تن بیشتر و ارزش آن نباید فراتر از 400 میلیون و 900 هزار دلار باشد كه آغاز اجرای آن از اولین روز سال 2017 است.
پیش بینی شده است كه تحریم های چندجانبه و یكجانبه، درآمد ارزی این كشور را تا 200 میلیون دلار كاهش دهد، در حالیكه اكنون نیز این كشور به ویژه مردم در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار دارند.
وزارت امور خارجه كره شمالی نیز هدف انجام آزمایش های هستهای را تلاش برای لغو تحریم ها و مهار تهدیدهای اتمی آمریكا خوانده و افزوده است كه آزمایش ها بازدارنده و دفاعی است و پیونگ یانگ در قبال این قطعنامه به عنوان ناقض حق حاكمیت ملی، تدابیر بازدارنده قوی تری اتخاذ خواهد كرد.
كره شمالی در سال جاری میلادی دوبار آزمایش اتمی انجام داد كه شورای امنیت نیز علیه این كشور قطعنامه تحریمی صادر كرد.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - روسیه اعلام كرد: قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل در باره برنامه هسته ای پیونگ یانگ حاوی تحریم هایی برای متوقف كردن این فعالیت ها است، اما نباید علیه مردم كره شمالی استفاده شود.