فريدون عبدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود:حدود پنج هزار و 300 معلول در بهزيستي دزفول تشكيل پرونده داده اند كه از اين تعداد بالاي 2 هزار نفر از معلوليت خيلي شديد رنج مي برند و با وجود اينكه اين افراد زير پوشش بيمه قرار دارند همچنان از تامين هزينه درمان خود ناتوان مي باشند.
وي نداشتن مسكن را از ديگر مشكلات معلولان دزفول دانست و گفت:امسال 64 واحد مسكوني با كمك بهزيستي به افراد معلول در اين شهرستان واگذار شد ولي هنوز مشكل مسكن در بين معلولان ديده مي شود بطوري كه در حال حاضر 16 خانواده با دارابودن 2 فرد معلول در دزفول شناسايي شده اند كه نيازمند مسكن هستند.
عبدي افزود: با توجه به هزينه بالاي ساخت مسكن مقرر شده مسكن اين خانواده ها از سوي بهزيستي تامين و به صورت رايگان در اختيار آنها قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه تاكنون مسكن براي خانواده هاي داراي سه و يا چهار معلول تهيه شده است گفت:براي معلولاني كه توانايي انجام كار دارند نيز اقداماتي جهت ايجاد اشتغال آنها صورت گرفته و در حال حاضر 230 معلول جسمي حركتي،71 معلول ناشنوا،35معلول نابينا و 22 معلول ضايعه نخاعي در دزفول مشغول بكار هستند.
وي به فعاليت هاي بهزيستي در خصوص حمايت از افراد معلول نيز اشاره كرد و گفت: بهزيستي در حوزه توانبخشي وظيفه نگهداري در مراكز شبانه روزي و آموزش در مراكز روزانه ،تامين كمك هزينه هاي نگهداري و خدمات توانبخشي و پيشگيري از معلوليت ها را برعهده دارد كه در حال حاضر 450 معلول وبيمار رواني در هفت مركز شبانه روزي و 132 معلول در چهار مركز روزانه نگهداري و آموزش مي بينند.
رئيس بهزيستي دزفول افزود:معلولان دزفول در مراكز توانبخشي آموزش هاي توانبخشي ،مهارت ها و حرفه آموزي و آموزش هاي ويژه ناشنوايي را فرا مي گيرند ضمن اينكه يك مركز ويزيت در منزل نيز بصورت رايگان به 50 معلول خدمات رساني مي كند .
وي گفت:در حال حاضر كمك هزينه يك هزار و 100 معلول توسط بهزيستي دزفول پرداخت مي شود كه از اين تعداد 111 نفر ضايعات نخاعي هستند .
عبدي پرداخت كمك هزينه دانشگاهي 70 نفر از افراد معلول را از ديگر فعاليت هاي بهزيستي اين شهرستان برشمرد و گفت:از سال 94 تاكنون بيش از 100 نفر كه در خانواده با 2 معلول يا والدين معلول زندگي مي كنند از خدمت سربازي معاف شدند .
وي گفت:براي پيشگيري از معلوليت نيز طرح هاي غربالگري مشاوره پيش از ازدواج براي زوجين،طرح غربالگري ژنتيك و طرح غربالگري تنبلي چشم در دزفول اجرا شده است تا از تولد افراد معلول در جامعه جلوگيري شود.
رئيس اداره بهزيستي دزفول اظهار كرد:يكي از برنامه هاي دولت براي معلولان تصويب قانون جامع حمايت از معلولان است كه قرار است دستورالعمل اين قانون در مجلس تصويب و به ادارات ابلاغ شود .
12 آذرماه روز جهاني معلول و 12 تا 18 آذرماه هفته جهاني معلولان مي باشد.
7278/6068خبرنگار:رقيه كردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه
رئيس اداره بهزيستي دزفول:
هزينه درمان ،مهمترين مشكل افراد معلول در دزفول است
۱۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۵
کد خبر:
82330034
دزفول - ايرنا - رئيس اداره بهزيستي دزفول عمده ترين مشكل افراد معلول در اين شهرستان را تامين هزينه درمان بيان كرد و از خيران خواست در اين زمينه افراد معلول را ياري كنند.