۱۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۱
کد خبر: 82333168
T T
۰ نفر
سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری چین در انرژی بادی

پكن - ایرنا - چین در راستای تامین انرژی های پاك و كاستن از سوخت فسیلی كه یكی از دلایل اصلی آلودگی شدید در این كشور محسوب می شود، سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری در انرژی بادی را در دستور كار قرار داده است.

به گزارش ایرنا، این میزبان سرمایه گذاری بر اساس اعلام روز دوشنبه سازمان ملی انرژی چین قرار است طی مدت پنج سال (از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰) انجام شود.
در حال حاضر نزدیك به 3.3 درصد از برق چین از انرژی باد تولید می شود و با چنین سرمایه گذاری، این میزان تا سال ۲۰۲۰ میلادی ممكن است به شش درصد افزایش یابد.
این كشور البته با تولید بیش از 153 میلیارد كیلووات ساعت برق از طریق نیروگاه های بادی، همچنان در تولید انرژی بادی در جهان ركورددار است.
افزون بر این احتمال می رود با این سرمایه گذاری هنگفت ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در جریان ساخت نیروگاه های بادی ایجاد شود و شمار شاغلان این بخش به ۸۰۰ هزار نفر در چین برسد.
انتظار می رود كه ایستگاه های ایجاد شده انرژی باد و توربین های بادی و نیروگاه های مذكور تا سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۲۰ میلیارد كیلووات ساعت برق تولید كنند.
این در شرایطی است كه میزان تولید ایستگاه های توربین بادی و نیروگاه های بادی در چین در زمان حاضر بیش از ۱۸۶ میلیارد كیلووات ساعت است.
دولت چین به شدت به دنبال كاستن از وابستگی خود به انرژی های فسیلی است و در سال های اخیر سرمایه گذاری های سنگینی روی بخش های تولید انرژی پاك با استفاده از منابع تجدید پذیر از جمله باد و خورشید كرده است.
این كشور كه بزرگترین تولیدكننده كربن در جهان محسوب می شود، پیشتر متعهد شده بود كه علاوه بر كاهش میزان تولید گازهای گلخانه ای خود تا سال 2030 میلادی، سهم انرژی تولید شده از منابع غیر فسیلی (از جمله انرژی هسته ای و منابع تجدیدپذیر انرژی) را در این سال به 20 درصد برساند.
سازمان ملل توصیه كرده است كه كشورهای توسعه یافته جهان متعهد شوند تا سال 2020 میزان گازهای گلخانه ای خود را 25 تا 40 درصد كاهش دهند.
در گزارشی كه سال گذشته توسط یكی از موسسات زیست محیطی آمریكا منتشر شد، میزان ظرفیت تولید انرژی بادی در چین طی سال 2014 میلادی 23 درصد رشد داشت و این كشور موفق شده است 2.8 درصد از كل برق خود را از طریق نیروگاه های بادی تامین كند.
در حال حاضر سهم تولید انرژی از این منابع در چین نزدیك به ۱۱ درصد است كه تا سال ۲۰۳۰ میلادی به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید.
چین البته همچنان حدود 80 درصد از انرژی و 60 درصد از برق خود را از راه سوزاندن زغال سنگ به دست می آورد و می كوشد با گسترش انرژی های جایگزین، به ویژه انرژی خورشیدی و بادی، با آلودگی هوا در شهرهای این كشور بویژه كلانشهر پكن مقابله كند.
چین در سال 2013 به عضویت آژانس 'IRENA' در آمد كه هدف آن افزایش دو برابری میزان تولید این انرژی پاك تا سال 2030 میلادی است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی