نشست تعاملي نقش مشاركت مردمي و سمن ها در تحقق اهداف محيط زيست در چابهاربرگزار شد

زاهدان - ايرنا - شهرستان چابهار ميزبان نشست تعاملي نقش مشاركت مردمي و سمن ها در تحقق اهداف سازمان محيط زيست سيستان و بلوچستان است.

به گزارش روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان در اين نشست موضوع چگونگي رشد، تعامل و مشاركت بيشتر اقشار مردم و سمن ها در حفظ و مراقبت از محيط زيست، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان روز يكشنبه در اين نشست گزارشي از وضعيت محيط زيست و معرفي گونه هاي منحصر بفرد حيات وحش سيستان و بلوچستان از قبيل خرس سياه، سنجاب راه راه، تمساح پوزه كوتاه(گاندو) و تنوع اقليمي ارائه كرد.
سعيد محمودي گفت: هدف نهايي توسعه پايدار همان عدالت اجتماعي با رعايت حقوق بين المللي و به معني رعايت حقوق همه نسل هاي آينده است.
وي افزود: انسان محور توسعه است و توسعه درست و منطقي براي تحقق اهداف پايدار بوسيله انساني اتفاق مي افتد كه آموزش ديده باشد، چرا كه آگاهي در پي آموزش و دانش اتفاق مي افتد.
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان اضافه كرد: در چرخه مديريت توسعه پايدار، ركن اصلي و اساسي، آموزش و توسعه آگاهي است.
مديركل دفتر مشاركت مردمي سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين نشست ضمن معرفي اهداف سازمان در خصوص چگونگي تعامل و نتايج حاصله و تجربه هاي بدست آمده در برخي از استان ها اظهار داشت: برنامه هاي متنوعي در خصوص مشاركت مردمي در استانها و سطح كشور در دستور كار است.
درويش افزود: زبان علم، بهترين و تواناترين استناد و دليلي براي تحقق اهداف مشاركت مردمي در اجرا و پذيرش آن از طريق مجامع، سازمانها و كليت جامعه است.
وي افزود: برنامه هاي متنوعي از قبيل سه شنبه هاي بدون خودرو، مسابقه عكاسي (من، دوچرخه و مدرسه)، مدارس محيط زيستي و غيره را در برنامه داريم كه در گام هاي مختلف و با مشاركت مردمي توانسته ايم بسياري از سازمانها و اقشار مختلف مردم را در اين امر، همراه و پشتيبان سازيم.
مديركل حراست حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست بر لزوم مشاركت مردم و برنامه ريزي دقيق در تحقق اهداف سازماني تاكيد كرد.
جزيني زاده اظهار داشت: مشاركت مردم كليد موفقيت در همه فعاليت هاي ملي و بين المللي و رسيدن به اهداف تعريف شده در حوزه مديريت حفاظت محيط زيست است.
وي افزود: براي ايجاد مشاركت مردمي بايد شرايطي فراهم كنيم كه همه زنان و مردان ايراني با صدا و يّد واحد در تصميم گيري هاي محيط زيست نقش داشته باشند.
وي گفت: امروز افزايش كمي سمن ها در سطح كشور به همراه بار و غناي كاري، نشان از توجه و تلاش دولت تدبير و اميد به محيط زيست است و در شرايط فعلي كشور و حمايت هاي مقام معظم رهبري، رويكرد زيست محيطي دولت دلسوز و تلاشهاي دكتر ابتكار، بهترين فرصت به دست آمده است.
مديركل حراست حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان افزود: چنانچه مشاركت مردم در حفاظت محيط زيست كم رنگ باشد حتي اگر قويترين امكانات سخت افزاري و نرم افزاري و مدرن ترين تكنولوژي را در اختيار داشته باشيم فعاليت هاي ما عقيم خواهد ماند.
جزيني زاده ادامه داد: سمن ها بدليل طرح مشكلات و كمبودها، ممكن است مورد قبول برخي از مديران قرار نگيرند ولي با تقويت سعه صدر و تحمل و انتقاد پذيري بايد وظايفمان را انجام دهيم.
وي گفت: بررسي هاي روان شناختي نشان مي دهد هرگاه افراد فرصت بيان انديشه ها و حضور در صحنه ها را داشته باشند نوآوري، خلاقيت و مسئوليت پذيري و همراهي با حكومت در آنان به اوج خود مي رسد بنابراين بايد به مردم اعتماد كنيم.
فرماندار شهرستان ويژه چابهار نيز در اين جلسه ضمن ارائه آماري از وضعيت اقتصادي - جمعيتي - فرهنگي و جغرافيايي منطقه چابهار بر لزوم ارتباط گيري بهتر گروه هاي فعال در سطح كشور و استفاده از تجربيات يكديگر تاكيد كرد.
احمدعلي موهبتي افزود: مشاركت مردمي و حضور فعال سمن ها علاوه بر حل مسائل زيست محيطي مي تواند بسياري از مسائل اجتماعي، اقتصادي و مشاركتي را نيز تحت پوشش قرار دهد و مشاركت مردمي در همه زمينه ها را به حداكثر برساند.
8006**6081 دريافت كننده: نرگس تيموري ** انتشار دهنده: حيدر سراياني