۲۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۹:۰۲
کد خبر: 82343847
T T
۰ نفر
همايش ملي پدافند غيرعامل درحوزه درياي خزر به توليد انديشه كمك مي كند

رشت - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار گيلان با اشاره به برگزاري همايش ملي پدافند غيرعامل در حوزه درياي خزر گفت: برگزاري اين همايش به توليد انديشه و محتواي علمي در خصوص مباحث پدافند غيرعامل كمك مي كند.

به گزارش روابط عمومي استانداري گيلان به ايرنا، محمد احمدي پور عصر دوشنبه در نشست كميته برنامه ريزي و اجرايي همايش ملي پدافند غيرعامل در حوزه درياي خزر افزود: با توجه به هماهنگي هاي انجام شده، اين همايش با حضور مقامات برجسته كشوري و لشكري برگزار مي شود و همه تمهيدات جهت برگزاري آن مهيا شده است.
وي با اشاره به معرفي استاندار گيلان به عنوان مدير نمونه كشور در بخش پدافند غيرعامل خاطرنشان كرد: برگزاري اين همايش نشان دهنده آن است كه گيلان، استاني پيشتاز در حوزه اقدام و عمل و اقدامات علمي و ابتكاري در اين بخش است.
احمدي پور با بيان اينكه توجه به مباحث پدافند غيرعامل بايد به صورت بلند مدت باشد، اظهار كرد: بايد از ظرفيت و فرصت پدافند غيرعامل براي مقابله با تهديدات زيست محيطي در استان بهره بگيريم.
وي يادآورشد: يكي از تهديدات نوين شناسايي شده، تهديد زيستي است كه گيلان در معرض اين تهديد قرار دارد.
احمدي پور آفت باغ هاي زيتون رودبار كه امسال باغ هاي اين شهرستان را تهديد مي كرد، يكي از اين تهديدات زيستي عنوان و تصريح كرد: امسال با آفت مگس زيتون مواجه بوديم كه اقدامات خوبي براي مقابله با آن انجام شد.
وي به معضل سنبل آبي در استان نيز اشاره و بيان كرد: تلاش هاي خوبي با همكاري سمن ها براي پاكسازي استان از سنبل آبي صورت گرفته است.
رئيس كميته برنامه ريزي و اجرايي همايش ملي پدافند غيرعامل در حوزه درياي خزر گفت: پدافند غيرعامل بايد در هرگونه از اتفاقات نظامي ، غيرنظامي و بحران‌هاي كشور حضوري فعال داشته باشد.
احمدي پور با بيان اينكه در مسير دستيابي به اهداف پدافند غير عامل، كاهش آسيب پذيري در برابر تهديدات بسيار مهم است، گفت: در كاهش آسيب پذيري ناشي از بلاياي طبيعي و يا تهاجمات بالقوه و بالفعل دشمن، نقش ژئوپليتيكي و راهبردي سواحل شمالي كشور از اهميت خاصي برخوردار است.
معاون استاندار گيلان با اشاره به اينكه اين همايش با همكاري مراكز علمي و دانشگاهي برگزار مي شود، خاطرنشان كرد: ايجاد حساسيت در سطوح مختلف مديران، دانشگاهيان، مراكز پژوهشي، سازمان‌ها و نهادهاي اثرگذار نسبت به موضوع پدافند غير عامل در حوزه درياي خزر از اهداف مهم برگزاري اين همايش است.
وي اظهار داشت: تشويق نخبگان به انجام تحقيقات در حوزه‌هاي مرتبط، شناخت وضعيت، قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي موجود در زمينه‌ گسترش فضاي علمي و تحقيقاتي پدافند غير عامل در كشور از ديگر اهداف برجسته اين همايش ملي است.
وي با اشاره به اينكه عزم مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي در ارائه ايده‌ها، راه‌حل‌ها و طرح‌هاي اجرايي در موضوع پدافند غيرعامل جدي است، افزود: فراخوان مقالات به همايش ملي پدافند غير عامل در حوزه درياي خزر از ارديبهشت‌ماه سال جاري آغاز و تا پايان آبان‌ماه ادامه داشت.
نخستين همايش پدافند غير عامل در حوزه درياي خزر، چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاري در تالار حكمت دانشگاه گيلان با هدف هم افزايي علمي و توليد دانش بومي مرتبط با مسائل درياي خزر و حوزه آن در زمينه پدافند غير عامل برگزار مي شود.
توجه به اقتصاد دريا محور، حوزه گردشگري و اكوتوريسم، حمل و نقل دريايي و الزامات پدافندي با رويكرد پدافند غير عامل، منابع انرژي درياي خزر، نقش مناطق آزاد تجاري در توسعه اقتصاد مقاومتي در حوزه درياي خزر ، پدافند غيرعامل در بخش شيلات، كشاورزي، امنيت غذايي و توسعه پايدار در حوضه آبي درياي خزر ، آلودگي‌هاي زيست محيطي و بيولوژيك در درياي خزر، پدافند غيرعامل در مهندسي با رويكرد استان‌هاي شمالي ، نفوذ دشمن، چالش‌ها و راهكارها با نگاه به مسائل استان‌هاي كرانه درياي خزر ، معماري و شهرسازي استان‌هاي ساحلي با رويكرد پدافند غيرعامل ، تهديدات نوين در حوزه درياي خزر با نگاه آينده پژوهي (سايبري، زيستي، جنگ نرم) و فرهنگ، هويت، دين و ارزش هاي اجتماعي با رويكرد پدافند غير عامل از محورهاي اين همايش است.
وزير كشور فرودرين ماه امسال در حكمي استاندار گيلان را به عنوان رئيس همايش ملي پدافند غيرعامل حوزه‌ درياي خزر منصوب كرد.
رحماني فضلي در اين حكم توسعه‌ ادبيات پدافند غيرعامل، نهادينه سازي فرهنگ پدافند غيرعامل و كاربرد آن در امنيت، پايدارسازي و صيانت از سرمايه‌هاي ارزشمند نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران با استفاده از همه‌ ظرفيت‌هاي موجود در حوزه‌ درياي خزر و بخش‌هاي مرتبط با آن را از اهداف اصلي همايش سراسري مذكور عنوان و از استاندار گيلان خواسته بود بسترهاي لازم جهت دستيابي به اين اهداف را فراهم كند.
هر اقدام غيرمسلحانه‌اي كه موجب كاهش آسيب‌پذيري نيروي انساني، ساختمان‌‌ها، تاسيسات، تجهيزات، اسناد و شريان‌هاي كشور در مقابل عمليات خصمانه و مخرب دشمن شود، پدافند غيرعامل گفته مي شود.
دريافت خبر: مريم سليماني ** انتشاردهنده: كبيري
7296/2007