۵ دی ۱۳۹۵، ۹:۱۵
کد خبر: 82359756
T T
۰ نفر
رحيم پورازغدي: ايران بدون مكتب اسلامي معنايي ندارد

مشهد-ايرنا-عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: ايران بدون مكتب اسلامي در سراسر جهان معنايي ندارد و اين دين الهي موجب شده تا جهان امروز بر خلاف گذشته با احترام به ايران بنگرد.

حسن رحيم پور ازغدي شامگاه شنبه در دانشگاه علوم رضوي مشهد افزود: نفوذ فرهنگي ايران از زمان انقلاب اسلامي آغاز شد و ايران منهاي مكتب اسلامي و انقلابي، عزت كنوني را نداشت .
وي اضافه كرد: قبل از وقوع انقلاب اسلامي؛ ايران را تنها با نفت يا گربه ايراني مي شناختند اما اكنون با احترام به كشور ما مي‌نگرند و حتي دشمن با ترس توام با احترام به ايران نگاه مي‌كند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: در منطق اسلامي ذات قدرت خير است اما نحوه غلط استفاده از آن، قدرت را به شري بزرگ تبديل مي كند.
وي با اشاره به آيات موجود در قرآن كريم درباره مباني سياست خارجي جهان اسلامي تصريح كرد:‌ در قرآن، هم آيات مبتني بر جهاد سختگيرانه و هم آياتي با مباني مدارا و مصالحه درباره سياست خارجي وجود دارد و اين آيات ناسخ يكديگر نيستند اما هر يك از آن‌ها مخاطب، شرايط و هدف خود را دارد.
رحيم پورازغدي با اشاره به رفتار ايدئولوژيك در مباني سياست خارجي بيان كرد: ‌ايدئولوژيك رفتار كردن به معناي محاسبه نكردن و مذاكره نكردن نيست بلكه منظور از آن اين است كه به جاي نفسانيت از عقلانيت استفاده كنيم.
وي با اشاره به اينكه سياست در متون اسلامي به معناي تربيت است، اظهار كرد: در منطق اسلامي هدف از قدرت ايجاد جامعه اي مرفه، امن و بدون استرس است.
رحيم پور ازغدي ادامه داد: جهان هيچ‌وقت به اندازه اكنون نا امن نبوده است و خاورميانه صد برابر بيش‌تر نا امن شده است و در واقع هدف واقعي دشمن از يورش به خاوميانه ايجاد امنيت نيست بلكه هد‌فشان دسترسي به منابع نفتي و مديريت و سركوب بيداري اسلامي و مهار ايران در صورت توان است.
وي با بيان به اينكه قدرت حق نمي آورد بلكه حق است كه موجب ايجاد قدرت مي شود، گفت: موضوع علم سياست قدرت است و زماني كه بين قدرت و مشروعيت تزاحم ايجاد شود، اولويت با مشروعيت است.
رحيم پور ازغدي تفكيك سياست خارجي را از تفكر ايدئولوژيك، نماد سكولاريسم دانست و خاطر نشان كرد: غربي‌ها بحث دموكراسي را مطرح مي‌كنند اما از ضد دموكراتيك‌ترين حكومت در جهان حمايت مي‌كنند چرا كه تفكيك سياست خارجي از تفكر ايدئولوژيك يك نماد سكولاريسم است و ما نيز نبايد بگذاريم در دانشگاه‌هاي ايران بدين شكل تبيين شود.
6012/ 7495خبرنگار: حسين عباسي ** انتشار دهنده: علي حيدر شاه حسيني