به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي پارك علم و فناوري استان قزوين، شركت دانش بنيان پرديس كه فعاليت خود را از سال 89 در زمينه بيوتكنولوژي در پارك علم و فناوري استان آغاز كرده پس از سه سال فعاليت در زمينه تحقيق و توسعه (R & D) فعاليتهاي بيوتكنولوژي، موفق به توليد پروتكل تجاري 10 محصول شد و در سال 93 نيز به عنوان نخستين شركت دانشبنيان در بخش كشاورزي قزوين به تاييد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري رسيد و همچنان به عنوان تنها شركت فعال دانشبنيان بخش كشاورزي استان فعاليت ميكند.
مديرعامل اين شركت با اشاره به لزوم توسعه زيرساختهاي اقتصادي در جامعه با استفاده از كشاورزي، گفت: قصد داريم مركز بيوتكنولوژي وسيعي را با نام مركز بيوتكنولوژي پرديس در پارك علم و فناوري قزوين با ظرفيت و توان توليد بيش از يك ميليون اصله نهال اصلاح شده در سال، راهاندازي كنيم.
بهروز كمالي افزود: براي دستيابي به هدف تعيين شده تلاش داريم تا در گام نخست با احداث يكي از مجهزترين آزمايشگاههاي كشت بافت كشور و بخش تحقيق و توسعه در مساحتي برابر با 600 متر مربع و گلخانه Screen House به مساحت سه هزار متر مربع در ابتداي كار ظرفيت توليد 400 هزار اصله نهال در سال را ايجاد كنيم.
وي اضافه كرد: با توجه به رتبه سوم قزوين در زمينه سطح باغات زير كشت انگور و رتبه نخست عملكرد توليد و ميزان برداشت اين محصول، شركت دانشبنيان پرديس 10 رقم از برترين ارقام انگور دنيا را وارد كرده تا به همراه 6 رقم از بهترين ارقام محلي انگور كه اصالت و سلامت آن تائيد شده، به صورت علمي و با استفاده از روش كشت بافت، اقدام به توليد ارقام انگور كند.
مديرعامل شركت دانشبنيان پرديس اضافه كرد: با نامه نگاري هايي كه با سازمان ها و موسسه هاي مختلف صورت گرفته در صورت وجود زيرساختهاي مورد نياز در استان و حمايت مسئولان دستگاه هاي اجرايي، مركز تكثير و توليد ارقام برتر انگور و پايلوت كشوري تحقيق و توسعه ارقام برتر انگور در اين استان احداث مي شود.
به گفته وي، يكي از بزرگترين مشكلات بخش كشاورزي و باغباني كشور، كمبود شديد پايه و ارقام اصلاح شده داراي اصالت و سلامت است.
كمالي ادامه داد: شركت دانش بنيان پرديس در نظر دارد در بخش توليد ژرم پلاست عاري از ويروس و تكثير آن اقدام هاي لازم را انجام و تمام ارقام پايههاي موجود و جديد را از نظر اصالت و سلامت مورد ارزيابي و آزمايش قرار دهد و با استفاده از برچسب تائيد و اطمينان روانه بازار مصرف كند.
مديرعامل شركت دانشبنيان پرديس يادآور شد: بخش ديگري از برنامههاي پيش رو در بخش كشاورزي استان ايجاد بانك ژن گياهي است كه پس از توليد ژرم پلاست مورد نظر، در راستاي تامين مواد گياهي مجموعه دانش بنيان پرديس و ساير شركت ها، موسسه هاي پژوهشي و تحقيقاتي برنامهريزي ميشود.
شركت دانشبنيان پرديس در حال حاضر با استفاده از زيرساختهاي پارك علم و فناوري استان قزوين، در حال انجام فعاليتهاي حوزه كشاورزي است كه توانايي و قابليت توسعه خدمات خود را در سطح گسترده دارد.
7388/8054*خبرنگار: پريسا نوروزي** انتشار دهنده: رضا اسدي
قزوين - ايرنا - بانك ژن گياهي درون شيشه اي و برون شيشه اي توسط يكي از شركت هاي دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري استان قزوين راه اندازي مي شود.