سرهنگ محمدرضا آمويي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا عنوان كرد: متاسفانه بخشي از اين درگيري ها با استفاده از سلاح انجام مي شود.
وي با بيان اينكه نزاع هاي دسته جمعي نيز در اين مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٣٥ درصد افزايش داشته است، گفت: معمولا سرنوشت اكثر اين نزاع ها پس از معرفي به مرجع قضايي با رضايت طرفين خاتمه پيدا مي كنند.
معاون اجتماعي فرمانده انتظامي استان كرمانشاه تاكيد كرد: بايد به جنبه هاي عمومي جرم نزاع نيز رسيدگي شود.
**مشكلات فرهنگي منشا اصلي نزاع
به گفته كارشناسان اجتماعي بسياري از نزاع هايي كه در سطح جامعه شكل مي گيرد منشا فرهنگي دارد.
سارا نهرنگي جامعه شناس در گفت و گو با ايرنا عنوان كرد: فقر اقتصادي و فقر فرهنگي عمده دلايل بروز نزاع در سطح شهر كرمانشاه هستند.
وي افزود: گاهي مشكلات اقتصادي و درگيري هاي خانوادگي نيز خشونت را در افراد تشديد مي كند.
اين جامعه شناس معتقد است كه ماهواره، خشونت و برهنگي فرهنگي را در جامعه توسعه مي دهد و مي تواند زمينه ساز بروز هرج و مرج باشد.
نهرنگي گفت: متاسفانه شبكه هاي ماهواره اي با پخش برنامه هاي هدفمند سعي مي كنند كه احساس نارضايتي در مردم ايجاد كنند و آنان را به سمت خشونت بكشانند.
وي به افزايش مصرف مواد محرك و روان گردان در بين جوانان اشاره كرد و گفت: استفاده از مواد روانگردان، مخدر صنعتي جديد و قرص هاي مهلكي كه جوانان را از عقل خارج ميكند، نيز در افزايش ميزان نزاع موثر است.
اين جامعه شناس افزود: متاسفانه برخي از افراد به دليل اينكه توانايي ابراز وجود ندارد به دنبال خودنمايي از راه هاي خشن و درگيري هستند.
**بكارگيري سلاح گرم در نزاع ها
معاون اجتماعي فرمانده انتظامي استان كرمانشاه در بخش ديگري از گفت و گوي خود با ايرنا اعلام كرد كه در اكثر نزاع هاي كرمانشاه از سلاح استفاده مي شود كه بخشي از اين سلاح ها گرم هستند.
آمويي عنوان كرد: متاسفانه برخي از اوقات تيراندازي هايي را در سطح شهر مي بينيم كه معمولا افراد براي ترساندن طرف مقابل انجام مي دهند و باعث ايجاد رعب و وحشت در جامعه مي شوند.
** تشكيل واحدي براي مبارزه با تيراندازي
وي اعلام كرد كه پليس امنيت در استان كرمانشاه واحد ويژه اي را براي برخورد با نزاع و تيراندازي راه اندازي كرده است.
معاون اجتماعي فرمانده انتظامي استان كرمانشاه گفت: اين واحد با كمك ساير بخش هاي اجرايي انتظامي برخورد قاطع با كساني كه از سلاح استفاده مي كنند را در دستور كار دارد.
به گفته آمويي، اين بخش از پليس اطلاعات و امنيت، استفاده كنندگان از سلاح را در كوتاه ترين زمان شناسايي و دستگير خواهد كرد.
** استفاده از سلاح هاي مجوزدار در نزاع
فرمانده انتظامي استان كرمانشاه چندي پيش در گفت و گو با ايرنا، اعلام كرد: بخشي از سلاح هايي كه در نزاع هاي جمعي كرمانشاه مورداستفاده قرار مي گيرند، سلاح هاي مجوزدار هستند.
سردار منوچهر امان اللهي اظهار داشت: بايد قوانين سختگيرانه تري در رابطه با اعطاي مجوز سلاح به افراد مسلح وضع كرد و آموزش هاي لازم نيز به افراد داده شود.
وي تاكيد كرد كه نيروي انتظامي به هيچ عنوان در برخورد با افرادي كه در جامعه از سلاح استفاده مي كنند و امنيت عمومي را برهم مي زنند، كوتاه نخواهد آمد و به شدت با آنان برخورد خواهد كرد.
**آموزش راه اصلي كاهش نزاع
نهرنگي جامعه شناس معتقد است كه آموزش بهترين راهكار براي كاهش نزاع و هنجار شكني در جامعه است.
وي گفت: بايد افراد جامعه به خوبي با سرانجام نزاع ها آشنا شوند و شيوه درست رفتار با يكديگر را آموزش ببينند.
معاون اجتماعي فرمانده انتظامي استان كرمانشاه گفت: نيروي انتظامي نيز به منظور پيشگيري از وقوع جرايم اموزش همگاني را در دستور كار دارد.
آمويي عنوان كرد: معاونت اجتماعي نيروي انتظامي استان كرمانشاه در سال گذشته يك هزار و 40 كلاس آموزش عمومي در سطح استان برگزار كرده است.
وي افزود: اين كلاس ها براساس اولويت هاي آسيب هاي اجتماعي در هر منطقه و به منظور ايجاد امنيت عمومي در جامعه طراحي مي شوند.
معاون فرمانده نيروي انتظامي استان كرمانشاه اضافه كرد: پليس به دنبال جذب مشاركت هاي عمومي براي ايجاد امنيت در جامعه است و در اين راستا از انجمن هاي مردم نهاد و ساير ارگان ها نيز كمك مي گيرد.
آمويي اعلام كرد كه ناجا اكنون كار آموزش عمومي را براي تمامي اقشار اعم از دبستاني ها، دبيرستاني ها، دانشگاهيان، بازاريان و كارمندان انجام مي دهد.
وي به مشاركت مردم با پليس اشاره كرد و گفت: خوشبختانه مردم براي ايجاد امنيت در جامعه پيشگام هستند.
7445/8066 خبرنگار:سامان رحمتيان** انتشاردهنده:علي مولوي
كرمانشاه- ايرنا- معاون اجتماعي فرمانده انتظامي استان كرمانشاه اعلام كرد كه از ابتداي سال تا پايان پاييز ميزان نزاع هاي فردي در استان كرمانشاه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٠٠ درصد افزايش داشته است.