به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز سه شنبه در نشست معاونان اجتماعی دانشگاههای علوم پزشكی در كتابخانه دانشگاه علوم پزشكی ایران افزود: گورخواب ها را معتادان متجاهر معرفی كرده ایم. از كجا معلوم كه به خاطر سو مدیریت ما مسئولان این افراد به وجود نیامده باشند.
وی ادامه داد: ما مسئولان نباید سهم خودمان را در این مسائل كمرنگ جلوه دهیم. تعداد این معتادان متجاهر از 50 هزار نفر بیشتر نیست آیا حكومت نمی تواند این افراد را ساماندهی كند.
هاشمی گفت: شهرداری، وزارت رفاه و دستگاههای دیگر هر كدام مسئولیت را به گردن یكدیگر می اندازند در حالی كه اگر از روز اول این كار را به دست مردم داده بودیم تاكنون رفع شده بود.
وی افزود: گاهی می ترسیم كه كارها را به مردم واگذار كنیم. فكر می كنیم برای رضای خدا كار نمی كنند و دنبال این هستند كه وزیر و وكیل شوند اما خود ما دولتی ها نیز نتوانسته ایم رفاه اجتماعی را حل كنیم.
هاشمی ادامه داد: در خیلی كشورها بهداشت و رفاه در یك مجموعه تعریف می شوند اما در كشور ما حتی بهداشت و درمان نیز چند پاره است.
وزیر بهداشت گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت مردمی در آموزش و پرورش، اصناف، خیرین و زنان را پر رنگ كنیم خیلی از مشكلات رفاهی مردم رفع می شود در حالی كه در زمینه خصوصی سازی هم قانون را دور زدیم و تشكیلات شبه دولتی ایجاد كردیم كه از دولتی هم بدتر است.
وی با اشاره به ایجاد معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت ادامه داد: به علت نبود چنین ساختاری در وزارت بهداشت سالها مشكلات زیادی روی هم انباشته شده است كه حل همه آنها نیازمند همكاری هر سه قوه است .
وزیر بهداشت گفت: اوایل انقلاب پزشكان هندی و پاكستانی به مردم خدمات می دادند، اما بعدها كه سطح سواد مردم بالا رفت و دولت شبكه بهداشتی كشور را توسعه داد، وضعیت به كلی تغییر كرد و مردم خودشان مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت كردند.
وی افزود: در عین حال اوایل انقلاب 70 درصد جمعیت كشور روستایی بودند اما با افزایش سواد، این نسبت برعكس شد و انتطارات رفاهی مردم نیز افزایش پیدا كرد اما متناسب با انتظارات مردم در پیشگیری از بیماری ها موفق نبودیم و بیماری های غیر واگیر افزایش پیدا كرد.
هاشمی ادامه داد: مصرف مواد مضر مثل نمك و روغن در زندگی شهری بیشتر شد و كم تحركی افزایش پیدا كرد در عین حال از نظر اخلاقی نیز راستگویی و امانتداری كمرنگ شد در حالی كه دین ما بیش از همه به اخلاقیات توجه دارد و این باعث شد كه دروغ، تهمت و گمان بد جای اخلاقیات را بگیرد.
وی گفت: راه حل این مسائل هم صدور بخشنامه یا تبلیغات تلویزیونی نیست، البته اگر این تبلیغات به دست دولت نباشد و بخش غیر دولتی وارد عمل شود، مردم حتما حرف شنوی خواهند داشت، باید از ظرفیت افرادی كه در بین مردم مورد احترام هستند مانند علما و دانشمندان برای ترویج اخلاقیات استفاده كنیم و یكی از وظایف معاونت های اجتماعی دانشگاههای علوم پزشكی همین موضوع است.
وزیر بهداشت افزود: چاره رفع مشكلات كشور این است كه مسئولان كشور اعم از دولتی، تقنینی و قضایی از ظرفیت مردمی بیشتر استفاده كنند، همه كارها و مشكلات با پول حل نمی شود باید تغییر رفتار ایجاد كنیم و كلید تغییر رفتار به دست خود مردم است.
هاشمی ادامه داد: معاونان اجتماعی دانشگاههای علوم پزشكی حتما از طرفیت خیرین استفاده كنند، خیرین به دنبال دیده شدن و تبلیغات نیستند اما احترام می خواهند، به آنان احترام كنید و از آنان و امور اجرایی طرح هایی كه در آن مشاركت میكنند را به خودشان واگذار كنید و مطمئن باشید كه بیشترین بهره وری را خواهند داشت.
وی درباره طرح تحول سلامت نیز گفت: علاوه بر نظارت رییس جمهوری بر این طرح، موسسه ملی تحقیقات سلامت و ناظران بیرون از وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی نیز بر این طرح نظارت دارد و هیچ خطایی در مسیر اجرای این طرح وجود ندارد.
هاشمی افزود: مسئولان وزارت بهداشت فرصت بزرگی را برای خدمت به مردم در اختیار دارند، این فرصت كوتاه است و نباید به حاشیه سازی ها توجه كنیم، ما در اتوبان خدمت به مردم باید با سرعت حركت كنیم و اگر قرار است در پاركینگ ها بمانیم و جواب حاشیه سازی ها را بدهیم زمان را از دست می دهیم.
اجتمام** 3063**1569
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: در مورد مسئله گورخواب ها هر فردی مشكل را به گردن دیگری می اندازد و سیاسی برخورد می كنند واقعیت این است كه در حوزه رفاه اجتماعی غفلت داشته ایم.