به گزارش ایرنا در سفر این مقام عالی رتبه نفتی پیرامون پایبندی كشورهای عضو اوپك و همچنین كشورهای صادر كننده غیرعضو، به توافقنامه وین نیز رایزنی به عمل می آید.
باركیندو در اظهاراتی همچنین بر تلاش مشترك جهت حمایت از برقراری ثبات در بازارهای جهانی نفت تاكید كرد.
براین اساس قرار است كمیته ای به ریاست كویت و عضویت ونزوئلا و الجزایر بر اجرای تصمیمات نشست اخیر اوپك نظارت كنند و این نشست ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد. دولت كویت با تاریخی خواندن توافق نفتی وین از كاهش 130 هزار بشكه ای تولید خود با هدف اجرای توافق خبر داده است.
وزیران نفت كشورهای عضو سازمان كشورهای صادركننده نفت(اوپك) درنشست اخیرخود با كاهش سقف تولید نفت این سازمان به میزان یك میلیون و 200 هزار بشكه در روز موافقت كردند.
اعضای اوپك در یكصد وهفتاد و یكمین نشست این سازمان برای نخستین بار از سال ٢٠٠٨ میلادی بر سر كاهش تولید نفت خام خود به اجماع رسیدند و توانستند توافق الجزایر را اجرایی كنند.
براساس توافق مقدماتی (٢٨سپتامبر، هفتم مهر) الجزیره، قرار بود سطح تولید اوپك به ٣٢میلیون و 500 هزار تا ٣٣ میلیون بشكه در روز محدود شود.
اعضای اوپك در وین توافق كردند به مدت 6 ماه از اول سال ٢٠١٧ میلادی روزانه یك میلیون و ٢٠٠ هزار بشكه از سطح تولید خود بكاهند و مجموع سقف تولید را به ٣٢ میلیون و 500 هزار بشكه در روز برسانند و این منوط به همكاری كشورهای غیرعضو اوپك و كاستن روزانه 600 هزار بشكه نفت از تولیدشان است.
وزیران نفت و انرژی كشورهای عضو اوپك همچنین با تولید روزانه سه میلیون و٩٠٠ هزار بشكه نفت خام ایران موافقت كردند. اعضای اوپك با تصمیم امروز كه به دور از انگیزه سیاسی اتخاذ شد، ثابت كردند هنوز در شرایط سخت می توانند تصمیمهای مهمی بگیرند و نقش مهمی در بازار انرژی جهان بازی كنند.
خاورم*320 / 1064
تهران - ایرنا - محمد باركیندو دبیركل سازمان اوپك كه در صدر هیأتی عالی رتبه برای دیدار و گفتگو با مسئولان كویتی در زمینه اجرای توافق نفتی وین به این كشور سفر كرده است با شیخ صباح الاحمد امیر كویت پیرامون برقراری ثبات در بازارهای جهانی نفت به رایزنی پرداخت.