۲۶ دی ۱۳۹۵، ۹:۱۶
کد خبر: 82387184
T T
۰ نفر
چشم انداز روشن طرح تحول سلامت در كهگيلويه و بويراحمد

ياسوج- ايرنا- احداث زير ساخت هاي بهداشتي و درماني از جمله فضاي فيزيكي، تجهيزات پزشكي مدرن، نيروي انساني متخصص و كاهش هزينه هاي درماني، چشم انداز روشن و اميد بخشي از طرح تحول سلامت در استان كهگيلويه و بويراحمد ايجاد كرده است.

به گزارش ايرنا، از سلامت و امنيت به عنوان 2 نياز اساسي كنوني جامعه بشري ياد مي شود و امروزه تامين سلامت قشرهاي مختلف از جمله مسئوليت هاي كليدي حاكميت ها به شمار مي رود.
براي ارائه خدمات مطلوب در حوزه سلامت نياز به ايجاد زير ساخت ها از جمله فضاي فيزيكي مناسب، تجهيزات پزشكي مدرن و نيروي انساني آموزش ديده و متخصص است.
با آغاز به كار دولت تدبير و اميد، تامين سلامت مردم به عنوان يكي از اولويت هاي اساسي در دستور كار قرار گرفت.
با اجراي طرح تحول سلامت، استفاده از منابع آن و حمايت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از دانشگاه هاي مناطق محروم، بخش مهمي از نيازهاي آموزشي و درماني حوزه سلامت دراين استانها برطرف شده است.
در ابتداي آغاز به كار دولت تدبير و اميد كهگيلويه و بويراحمد از جمله استان هايي بود كه به لحاظ دسترسي به تجهيزات مدرن پزشكي با مشكل رو به رو بود و زيرساخت هاي موجود پزشكي بيشتر فرسوده و كارايي لازم را نداشت.
از سويي كمبود تجهيزات پزشكي و زيرساخت هاي مناسب پيش از فعاليت دولت تدبير و اميد در مناطق محروم كشور از جمله كهگيلويه و بويراحمد منجر به اعزام بيماران زيادي به خارج از استان مي شد.
اعزام بيماران از اين استان به استانهاي همجوار هزينه هاي زيادي را براي درمان به آنان تحميل مي كرد.
برخي ساكنان كهگيلويه و بويراحمد در حالي كه از كاهش هزينه درمان راضي هستند اما خواستار نظارت بيشتر بر ارائه خدمات بهداشتي و درماني در بيمارستانهاي استان هستند.
مسعود مختاري شهروند ياسوجي گفت كه دريافت پول براي ارائه خدمات درماني در بيمارستانها بشدت كاهش يافته كه از خدمات ماندگار دولت تدبير و اميد است.
استاندار كهگيلويه و بويراحمد مي گويد شمار بيماران ارجاعي از استان به استانهاي همجوار قبل از سال 92 به ازاي هر يكهزار نفر به بالاي 30 نفر مي رسيد.
سيد موسي خادمي تاكيد مي كند با تامين زير ساخت هاي لازم در حوزه سلامت اعزام بيمار به استانهاي همجوار هم اينك به حدود 6نفر به ازاي هر هزار نفر رسيده است.
به گفته وي دولت يازدهم با بررسي واقع بينانه شرايط موجود و با كار برنامه ريزي شده به مهمترين نياز اساسي كشور در حوزه سلامت پرداخت.
وي تصريح كرد كه هيچ دولتي پس از انقلاب اسلامي نتوانسته همچون دولت تدبير و اميد، مقوله سلامت را اينگونه ساماندهي كند.
خادمي افزود كه امروزه موضوع سلامت به شدت مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب و حتي از خواسته هاي راهبردي نظام است و به يكي از مهمترين اولويت هاي دولت تدبير و اميد تبديل شده و موجي از رضايتمندي را در بين قشرهاي مردم بوجود آورده است.
وي گفت: دولت به جاي كار مقطعي و احساسي به سرمايه گذاري كلان در حوزه سلامت روي آورد و با برنامه ريزي عقلاني توانست خدمت رساني را تا عمق مناطق روستايي محروم گسترش دهد.
رئيس سابق دانشگاه علوم پزشكي ياسوج كه هفته گذشته از اين سمت خود كناره گيري كرد به اجراي طرح تحول نظام سلامت اشاره كرد و گفت كه كهگيلويه وبويراحمد در پنج بسته از مجموع هفت بسته خدمتي در اين طرح از ميانگين كشوري بالاتر است.
كاهش پرداخت هزينه بيماران بستري در بيمارستان هاي تحت پوشش وزارت بهداشت تا حداكثر10 درصد، حمايت ازماندگاري پزشكان در مناطق محروم، ترويج زايمان طبيعي با رايگان كردن فرانشيز، ارتقاي كيفيت هتلينگ بيمارستان ها و كيفيت خدمات ويزيت در بيمارستان هاي دولتي بخشي از اين هفت بسته خدمتي در برنامه تحول نظام سلامت است.
جلوگيري از مراجعه بيماران براي خريد دارو، تجهيزات پزشكي و خدمات تشخيصي و درماني به خارج از استان از ديگر بسته هاي حمايتي طرح تحول سلامت است.
«حدود 200 پزشك متخصص و فوق تخصص در رشته هاي مختلف مورد نياز به صورت تمام وقت جذب بيمارستان ها و مراكز درماني دولتي اين استان در طول سه و نيم سال گذشته شده اند.»
«70 درصد از مجموع 233پزشك متخصص و فوق تخصص در سطح بيمارستان ها و كلينيك هاي تخصصي استان به صورت تمام وقت مشغول ارائه خدمات درماني هستند.»
«دراين مدت دستگاه هاي سي تي اسكن در اين استان از 2 مورد به چهار مورد افزايش يافت، سه مركز آي سي سي يو نوزادان در سه شهر دوگنبدان، ياسوج و دهدشت راه اندازي و 80 ساختمان ملكي خانه بهداشت در روستاهاي استان ساخته شد.»
به گفته رضا چمن 270 ميليارد ريال از 470 ميليارد ريال بدهي هزينه هاي پرسنلي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با همكاري وزارت بهداشت و مديريت اجرايي استان در سال اول اجراي طرح تحول نظام سلامت پرداخت شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد گفت: از ابتداي آغاز به كار دولت تدبير و اميد تاكنون بيش از 740 ميليارد ريال تجهيزات پزشكي وارد بيمارستان‌هاي استان شده كه حدود 530 ميليارد ريال نصب و راه‌اندازي و بيش از 210 ميليارد ريال در مرحله تحويل به اين دانشگاه است.
پرويز يزدان پناه افزود: بررسي ها نشان مي دهد كه در روزهاي ابتدايي دولت تدبير و اميد بيمارستان‌هاي استان داراي هتلينگ نامناسبي بودند و از بسياري تجهيزات اساسي محروم بوده و تجهيزات موجود هم كارايي لازم را نداشتند و از كمبود شديد پزشك و نيروي انساني در حوزه درمان رنج مي برد.
وي تصريح كرد: حدود 530 ميليارد ريال از ابتداي آغاز به كار دولت تدبير و اميد تاكنون تجهيزات پزشكي وارد بيمارستان‌هاي استان شده است كه از اين ميزان حدود 120 ميليارد ريال به بخش هتلينگ اختصاص يافت.
«علاوه بر اين، بيش از 210 ميليارد ريال هم تجهيزات در مرحله تحويل به دانشگاه علوم پزشكي ياسوج است.»
به گفته وي در بحث تجهيزات سرمايه‌اي سنگين، 2 دستگاه ام.آر.آي و 2 دستگاه سي.تي.اسكن به ارزش حدود 130 ميليارد ريال وارد بيمارستان‌هاي شهرهاي مختلف استان شده است.
دكتر يزدان پناه ارزش تجهيزات وارد شده به بيمارستان امام سجاد(ع) ياسوج را در سه سال گذشته نزديك به 250 ميليارد ريال برآورد كرد.
«تجهيز كامل بخش آنژيوگرافي، جراحي قلب و آي.سي.يو قلب با 6 تخت، هيستروسكوپي و لاپاراسكوپي، چراغ سياليتيك و ارتقاي آي.سي.يو نوزادان از هفت به 15 تخت از مهم‌ترين اقدامات انجام شده در اين بيمارستان است.»
«دستگاه اكسيژن‌ساز سانترال 500 ليتري، 6 تخت آي.سي.يو بزرگسالان، تجهيزات اكوكارديوگرافي، سونوگرافي، ونتيلاتور، ميكروسكوپ جراحي چشم، فيكوآنتريور، ميكروسكوپ جراحي گوش و حلق و بيني، مراقبت هاي پس از زايمان با 24 تخت و مانيتورينگ علائم حياتي از ديگر تجهيزاتي بود كه در بيمارستان امام سجاد(ع) نصب و راه‌اندازي شده است.»
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد ارزش تجهيزات وارد شده به بيمارستان شهيد بهشتي و كلينيك شهيد مفتح ياسوج را حدود 60 ميليارد ريال ذكر كرد .
اين تجهيزات شامل راديولوژي ديجيتال، آندوسكوپي، كلونوسكوپي، 2 دستگاه سونوگرافي، اكوكارديوگرافي، ونتيلاتور، مانيتورينگ علائم حياتي، ماشين بيهوشي، چراغ سياليتيك، دستگاه اكسيژن ساز ، دستگاه امحاء زباله و c-ARM است.
وي، تجهيزات بخش ويژه سوختگي، تجهيزات بخش سكته حاد مغزي و تجهيزات لاپاراسكوپي، راه اندازي سيستم OCT در كلينيك شهيد مفتح، ميكروسكوپ جراحي مغز و اعصاب، ميكروسكوپ گوش و حلق و بيني، ست آندوسكوپي پنتاكس و اكسيژن‌ساز 500 ليتري را از ديگر تجهيزات وارد شده به بيمارستان شهيد بهشتي و كلينيك شهيد مفتح ياسوج عنوان كرد.
براساس اطلاعات دريافتي از دانشگاه علوم پزشكي ياسوج در دولت يازدهم تجهيزاتي به ارزش 100 ميليارد ريال به بيمارستان امام خميني(ره) دهدشت مركز شهرستان كهگيلويه وارد شد.
«راه اندازيMRI 1.5 تسلا، آي.سي.يو جراحي مغز و اعصاب با پنج تخت، راه اندازي بخش ويژه نوزادان و تجهيزات با چهار تخت، تجهيز و نوسازي اتاق هاي عمل شامل چراغ سيالكتيك، تخت c-ARM، ماشين بيهوشي و تخت هاي بيهوشي از مهم‌ترين اقدامات انجام شده در بيمارستان دهدشت است.»
«لاپاراسكوپي Full HD، دستگاه هاي سرمايه اي مانند اكسيژن ساز 500 ليتري، امحاء زباله هزار ليتري، ميكروسكوپ جراحي مغز و اعصاب، ميكروسكوپ جراحي چشم، ماموگرافي(در مرحله تحويل)، سونوگرافي، اكوكارديوگرافي، ونتيلاتور اطفال و بزرگسالان و فيكوآنتريال از ديگر تجهيزاتي است كه در بيمارستان امام خميني(ره) دهدشت نصب و راه اندازي شد.»
دكتر يزدان پناه ادامه داد كه در دولت تدبير و اميد تاكنون تجهيزات درماني به ارزش تقريبي 120ميليارد ريال وارد 2 شهرستان در اين استان شده است.
وي نصب و راه اندازي ام.آر.آي 1.5 تسلا، نصب و راه اندازي سي.تي. اسكن 16 اسلايس، ماموگرافي ديجيتال، راه اندازي بخش ويژه نوزادان با چهار تخت، آي.سي.يو جراحي مغز و اعصاب، تجهيز و نوسازي اتاق هاي عمل شامل چراغ سياليتيك، تحت CR، ماشين بيهوشي و ديگر تجهيزات اتاق عمل از مهم‌ترين اقدامات انجام شده در شهرستان‌هاي گچساران و باشت را از جمله اين تجهيزات ذكر كرد.
2 كلينيك تخصصي شفا در گچساران و تخصصي شهرستان باشت در اين مدت راه اندازي و تجهيز شد.
«نصب و راه اندازي لاپاراسكوپ Full HD، و ورود تجهيزات سرمايه اي متوسط مانند ميكروسكوپ جراحي مغز و اعصاب، ميكروسكوپ جراحي چشم، ميكروسكوپ جراحي گوش و حلق و بيني، فيكو نتريور، ونتيلاتور بزرگسالان و اطفال، تخت هاي ويژه، سونوگرافي و اكوكارديوگرافي از ديگر عملكردهاي حوزه سلامت گچساران و باشت بود.»
به گفته دكتر يزدان پناه حواله 33 قلم تجهيزات سرمايه اي متوسط نيز از وزارت متبوع گرفته شده كه در مرحله تحويل از هيات امنا به دانشگاه هستند.
وي گفت: اين تجهيزات عمدتا شامل ماشين بيهوشي، ونتيلاتور بزرگسالان و اطفال، اندوسكوپي و كلونوسكوپي، ماموگرافي، فيكو انتريور، دياليز و سونوگرافي هستند كه قرار است در بيمارستان‌هاي امام سجاد(ع) ياسوج، امام خميني(ره) دهدشت، كلينيك شفا گچساران، كلينيك دهدشت و بيمارستان شهيد بهشتي ياسوج نصب و راه اندازي شوند.
امير رشيدي مدير امور بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد گفت كه نزديك به 2ميليون بيمار در اين استان از مزاياي طرح تحول نظام سلامت بصورت درمان سرپايي و بستري از ابتداي آغاز اين طرح تاكنون بهره مند شده اند.
به گفته معاون توسعه مديريت و منابع انساني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج از ابتداي طرح تحول سلامت در ارديبهشت سال 93 تاكنون افزون بر141 تخت بيمارستاني نوسازي، 25 تخت ويژه راه اندازي و دهها دستگاه آمبولانس به ناوگان فوريت هاي پزشكي اين استان افزوده شد.
امام بخش قائيدي افزود كه افزون بر 185 طرح بهداشتي و درماني اين استان در دولت يازدهم بهره برداري شد.
وي تصريح كرد: هم اكنون 35 طرح بزرگ در بخش زيرساخت هاي بهداشت و درمان اين استان در حال ساخت است.
قائدي ابراز كرد: ساخت بيمارستان سوختگي در شهرستان هاي گچساران و بويراحمد و احداث سه كلنيك متخصصان در شهرهاي دوگنبدان، دهدشت و ياسوج از مهمترين طرح هاي درماني بهداشت و درمان در كهگيلويه و بويراحمد است.
وي تصرح كرد: عمليات اجرايي سه بيمارستان در شهرهاي ياسوج، دوگنبدان و باشت با بيش از 420 تخت بيمارستاني در مراحل پاياني است و در نيمه اول سال 96 به بهره برداري مي رسند.
وي كاهش هفت درصدي جراحي هاي سزارين از 46 درصد به 39درصد، كاهش 50درصدي مرگ و مير مادران باردار، افزايش قابل توجه زايمان هاي طبيعي و پرونده هاي پوشش بيمه تكميلي از ديگر دستاوردهاي مهم طرح ملي تحول سلامت در اين استان دانست.
هم اينك نزديك به 420 تخت بيمارستاني در قالب سه بيمارستان در شهرهاي ياسوج ،باشت و گچساران در حال ساخت است.
براساس آمار موجود 850 تخت بيمارستاني دولتي، 150 تخت خصوصي، 350 خانه بهداشت، 70 مركز درماني از جمله زيرساخت هاي كنوني بهداشت و درمان در كهگيلويه و بويراحمد است.
استان كهگيلويه و بويراحمد با نزديك به 700 هزار نفر جمعيت در جنوب غربي ايران دارد.
خبرنگار: مسعود عليزاده**انتشار دهنده:حسينعلي راشكي
1662 /8005