به گزارش دريافتي دوشنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، جمشيد جعفرپور
در نشست تخصصي كارگروه ميراث فرهنگي شهرستان لار، با اشاره به تحريم هاي ظالمانه دشمنان در سال هاي اخير و كاهش قيمت نفت، گفت: مي توان بدون اتكا به نفت، بخش عمده اي از منابع مالي كشور را از راه گردشگري تامين كرد.
نماينده مردم شهرستان هاي لارستان، خنج و گراش در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: از ايده هاي فرهنگي و گردشگري به صورت مادي و معنوي حمايت مي شود و در مجلس نيز تسهيلاتي در بحث ميراث فرهنگي و گردشگري در نظر گرفته شده است.
در اين گزارش به تسهيلات در نظر گرفته شده، اشاره اي نشده است.
** كميته گردشگري در شهرستان هاي فارس تشكيل شود
معاون گردشگري و امور زائرين استانداري فارس هم در اين نشست گفت: تلاش بر اين است كه در ارتباط با مباحث ميراث فرهنگي به همه شهرستان هاي اين استان توجه لازم و كافي صورت گيرد و اين توجه فقط معطوف به مركز استان نباشد.
شاهپور رستمي افزود: بايد در هر شهرستان استان فارس، كميته اي با عنوان گردشگري به رياست فرماندار تشكيل و مصوبات اين كميته به كارگروه اين استان براي ارائه و اجرا ارسال شود و بر اساس مصوبات اين كميته ها مي توان بنا به ظرفيت هاي هر شهرستان، تصميم هاي لازم را اتخاذ كرد.
** اجراي طرحي ويژه براي حفاظت از آثار كمتر شناخته شده فارس
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در اين نشست اظهار داشت: ايجاد زيرساخت هاي مناسب يكي از مهمترين اقدام ها براي بهبود توسعه صنعت گردشگري و به تبع آن جلب گردشگران داخلي و خارجي است.
مصيب اميري افزود: براي تحقق اين امر، تسهيلات ويژه اي از جمله معافيت مالياتي، معرفي سرمايه گذاران متقاضي فعاليت در حوزه گردشگري به بانك براي دريافت وام (طرح هاي با پيشرفت فيزيكي بالاي 25درصد) در نظر گرفته شده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در بخش ديگري از مطالب خود گفت: آثار تاريخي كمتر شناخته شده موجود در شهرستان هاي اين استان، در قالب طرحي مطالعاتي - پژوهشي، احيا، مرمت و حفاظت مي شوند.
اميري همچنين اظهار داشت: تا پايان سال جاري، سه يادمان تاريخي ارزشمند شهرستان لارستان شامل باغ نشاط، قلعه اژدها پيكر و سر در ورودي بازار قيصريه لار با اعتبار يك ميليارد ريال مرمت مي شود.
وي افزود: لارستان در مقطعي از تاريخ محل تجارت اقتصادي جنوب كشور بوده كه نشانه هاي آن را در بازار قيصريه و كاروانسراهاي اطراف آن مي توان مشاهده كرد.
اميري ادامه داد: همچنين شهر تاريخي لار، در گذشته داراي سكه هايي به نام 'لارين' بوده است كه نشان از فرهنگ و پيشينه قدرتمند اين شهرستان دارد.
اين مقام مسئول گفت: تا پايان سال 95، مرمت مدرسه زماني شهرستان لارستان به اتمام مي رسد و براي حمايت از صنعتگران اين شهرستان، خانه صنايع دستي لار به اين مدرسه منتقل مي شود.
اميري، همچنين از هنرمندان لارستان دعوت كرد براي معرفي و عرضه محصولات خود در نمايشگاه هاي كشوري و استاني شركت كنند.
** ضعف فرهنگي، استثمار سياسي و اقتصادي در پي دارد
امام جمعه لار هم در اين جلسه گفت: زماني كه مردم و نسل جوان يك جامعه به لحاظ فرهنگي تضعيف شوند اين امر مي تواند از سوي يك كشور ديگر استثمار اقتصادي و سياسي آنها را در پي داشته باشد.
حجت الاسلام مختار موسوي افزود: متاسفانه در برخي از برهه ها به موضوع مهم فرهنگ كم لطفي هايي صورت گرفته است و در طول تاريخ با انتقال از فرهنگي به فرهنگ ديگر، فرهنگ پيشين جامعه دچار بي مهري و به عنوان يك موضوع قديمي كنار گذاشته مي شود.
امام جمعه لار، با بيان اينكه ايران در طول تاريخ يكي از چهار تمدن بزرگ دنيا بوده كه بسيار زيبا با فرهنگ اسلامي همراه شده است، گفت: در طول تاريخ و در زمان اشغال مغولان، ايرانيان به فرهنگ مغول رو نياوردند اما در مقابل اسلام به زيبايي با آن همراه شدند و ايران اسلامي لقب گرفتند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بيان داشت: براي احياي فرهنگ، بر پايي موزه شهدا كه بخشي از فرهنگ ماست ضرورت دارد و ايجاد طرح هاي جديد در شهرستان لارستان بايد با رويكردي هويتي همراه باشد.
شهرستان لارستان به مركزيت لار در فاصله 378 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده است.
دريافت خبر: سيد احمد نجفي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
2027 /6118
نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس:
صنعت گردشگري، مناسب ترين و مهمترين جايگزين نفت است
۲۸ دی ۱۳۹۵، ۲۰:۳۸
کد خبر:
82391258
شيراز- ايرنا- نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به برخورداري كشورمان از جاذبه هاي مختلف تاريخي و فرهنگي، رونق صنعت گردشگري مي تواند مهمترين و مناسب ترين جايگزين براي قطع وابستگي اقتصادي ايران به نفت باشد.