به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، جشنواره نوآوري و كسبوكار خواجه نصير (INNOCUP 2017) با همت مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه صنعتي خواجهنصيرالدين طوسي و با حمايت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانشبنيان معاونت علمي برگزار خواهد شد.
جشنواره نوآوري و كسبوكار، به اهتمام معاونت پژوهشي و فناوري و مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه صنعتي خواجهنصيرالدين طوسي راهاندازي شده است و بر دو مقوله «نوآوري و كسبوكارهاي فناورانه» تاكيد دارد.
جشنواره نوآوري و كسبوكار بستري براي ارائه دستاوردهاي فني و پژوهشي دانشجويان، اساتيد، دانشآموختگان دانشگاهها، كارآفرينان و صاحبان ايدههاي كسبوكار است.
اينوكاپ فرصتي براي طرح نيازمنديهاي صنعت است، كه در نهايت از رهگذر سرمايهگذاري صنعت در كسبوكارهاي دانشبنيان، فرصتي را براي همكاري مؤثر و نظاممند صنعت و دانشگاه فراهم آورد.
در طي مراحل اين جشنواره، شركتكنندگان با مفاهيم و اصول شكلگيري و مديريت كسبوكار و تمرين عملي آنها بر مبناي ايده محوري و فناورانه آشنا ميشوند و در محيطي رقابتي نسبت به آمادهسازي طرح خود به منظور ارائه به نهادها و اشخاص سرمايهگذار اقدام خواهند نمود.
خروجي نهايي جشنواره، طرحهاي برتري است كه ضمن برخورداري از خدمات حمايتي مركز رشد دانشگاه و ساير نهادهاي حامي، امكان سرمايهگذاري صندوقهاي خطرپذير و ساير سرمايهگذاران به منظور تجاري شدن طرح و توليد محصول مربوطه را خواهند داشت.
زمينهسازي جهت مذاكره و عقد تفاهمنامه سهجانبه براي سرمايهگذاري مشترك بين سرمايهگذاران، دانشگاه و كسبوكارهاي كوچك و متوسط، جمعآوري ايدههاي كسبوكار و تشكيل بانك ايده، حمايت مادي و معنوي از طرحها و ايدههاي برتر به ويژه در حوزه فناوريهاي پيشرفته از ديگر اهداف برگزاري اين رويداد است.
اين جشنواره در دو بخش شامل ايدههاي نوآورانه و كسبوكارهاي فناورانه برگزار ميشود.
هدف از برگزاري جشنواره نوآوري و كسبوكار خواجه نصير آموزش، فرهنگسازي و ترويج كارآفريني؛ محوريت نگاه مبتني بر نوآوري در تأمين نيازهاي فناورانه زيرساختهاي صنعتي كشور؛ تسهيل و تشويق به همكاري و مشاركت صاحبان سرمايه و ايده جهت رشد و توسعه كسبوكارهاي فناورانه است.
***اهداف جشنواره
كمك به تقويت اقتصاد دانشبنيان با تكيه بر نوآوري، استعداديابي و سرمايهگذاريهاي خطرپذير؛ تحريك و ترغيب افزايش سهم توليد و صادرات محصولات فناورانه با نگاهي به بازار داخلي و منطقهاي؛ آمادهسازي و پرورش طرحها و ايدههاي دانشبنيان با رويكرد كاهش وابستگي و خروج ارز از كشور و همچنين نيل منابع اقتصاد دانشبنيان به شناسايي و گسترش زمينههاي صنعتي و اقتصادي كم آسيب اجتماعي و زيستمحيطي از ديگر اهداف اين رويداد محسوب ميشود.
محورهاي جشنواره
جشنواره نوآوري و كسبوكار خواجه نصير با محورهاي فناوريهاي زيستي و نانومقياس (غذايي، پزشكي، كشاورزي، صنعتي و محيط زيست)؛ پتيك و فوتونيك (مواد، قطعات و سامانهها)، مواد پيشرفته (فلزات، كامپوزيتها، سراميكها و پليمرها)؛ سختافزارهاي رايانهاي و مهندسي برق (الكترونيك، كنترل، قدرت و مخابرات)؛ فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهاي كامپيوتري برگزار ميشود.
همچنين تجهيزات پيشرفته ساخت، توليد و آزمايشگاهي؛ داروهاي پيشرفته، وسايل، ملزومات و مهندسي پزشكي؛ هوافضا (پرندهها، ماهواره و موشكها)؛ انرژيهاي نو (هستهاي و تجديد پذير)؛ ساير محصولات پيشرفته (نفت و گاز، كشاورزي، معدن، راه و ساختمان، علوم شناختي و ساير رشتهها) از جمله ديگر محورهاي اين جشنواره است.
***برنامهها
اينوكاپ با تاكيد بر دو مقوله نوآوري و كسبوكارهاي فناورانه، بهگونهاي برنامهريزيشده كه مجموعهاي از اهداف در حوزه فرهنگسازي، ترويج و تقويت مهارتهاي ارزش آفرين و شناسايي و توانمندسازي ايدههاي برتر را پوشش دهد.
برگزاري كارگاههاي آموزشي، پنل هاي گفتگو محور و ديگر رويدادهاي مشاركتي به منظور مهارت افزايي شركتكنندگان برگزيده و ايجاد فرصت ارائه طرحها به سرمايهگذاران از ديگر برنامههاي اين جشنواره خواهد بود.
اين رويداد پس از بررسي اوليه آثار جشنواره امروز آغاز ميشود و دوره مقدماتي يك و دو را برگزار ميكند و پس از داوري مرحله اول دورههاي تخصصي اول تا پنجم از 9 تا 21 بهمنماه برگزار خواهد شد.
داوري مرحله دوم 28 و 29 بهمنماه برگزار ميشود و پس از آن دوره آموزشي ارائه خاص ايدهها و ارائه خاص طرحها را در پيش داريم تا 7 و 8 اسفندماه كه داوري نهايي و مرحله سوم است. در اين زمان تا اختتاميه كه 9 اسفندماه همزمان با ايام تولد خواجهنصيرالدين طوسي صورت ميگيرد نيز نمايشگاهي برگزار خواهد شد .
علمي**9031**1440
دريافت كننده:عادل پازيار** انتشاردهنده: معصومه گلشن
ايرنا - تهران - نخستين دوره جشنواره نوآوري و كسب وكار خواجه نصير با حمايت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانشبنيان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار ميشود.