به گزارش ایرنا، فرح بابایی روز دوشنبه در حاشیه نشست كارگروه توسعه علوم مامایی و باروری در دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشكی كاشان در گفت وگو با خبرنگاران افزود: از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت تاكنون 848 واحد تك نفره اتاق های زایمان طبیعی در بیمارستان های سراسر كشور راه اندازی شده است.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: از سال 93 تاكنون زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی سراسر كشور رایگان انجام می شود.
وی همچنین از راه اندازی مركزهای مهارت آموزی زایمان طبیعی بدون درد در دانشگاه های علوم پزشكی كشور خبر داد.
بابایی با بیان این كه تاكنون یكی از این مركزها در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان راه اندازی شده است خاطرنشان كرد: تا پایان سال آینده 10 مركز دیگر در دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور راه اندازی خواهد شد.
وی هدف اصلی از راه اندازی مركزهای مهارت آموزی زایمان بدون درد را در راستای ترویج زایمان طبیعی بیان كرد.
وی همچنین یكی از روش های كاهش درد در زایمان طبیعی را بهره گیری از آب درمانی عنوان كرد و گفت: در هر یك از واحدهای تك نفره اتاق های زایمان طبیعی بیمارستان های كشور یك وان نیز پیش بیینی شده است.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از استخدام 2هزار ماما در سال جاری خبر داد و گفت: این وزارتخانه هم اكنون برای بلوك های زایمان با كمبود 2 هزار مامای دیگر مواجه است.
** 80 درصد از زایمان های سزارین در بیمارستان های خصوصی انجام می شود
رئیس انجمن مامایی ایران گفت: 80 درصد از زایمان های سزارین در بیمارستان های خصوصی كشور انجام می شود.
ناهید خداكرمی روز دوشنبه در حاشیه نشست كارگروه توسعه علوم مامایی و باروری در دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشكی كاشان در گفت وگو با خبرنگاران اظهار كرد: حدود 60 درصد از مرگ مادران هنگام زایمان های سزارین رخ می دهد.
وی با بیان اینكه 73 درصد از زایمان های طبیعی سال گذشته توسط ماماها انجام شد، افزود: میزان كم پرداختی به ماماها باعث كاهش انگیزه آنان برای اجرای این زایمان شده است.
رئیس انجمن مامایی ایران خاطرنشان كرد: حق الزحمه ای كه برای زایمان های طبیعی باید ماماها دریافت كنند، به متخصصان و بیمارستان پرداخت می شود.
وی تصریح كرد: در سال جاری تاكنون70 درصد از زایمان های طبیعی در بیمارستان های كشور توسط ماماها انجام شده، این در حالی است كه آنان تاكنون حق تعرفه زایمان طبیعی را دریافت نكرده اند.
خداكرمی گفت: به علت تغییر ساختار خانواده ها، شیوه باروری، افزایش سن ازدواج كه موجب بالا رفتن سن بچه دار شدن می شود، نیاز جهان هر روز به خدمات مامایی در بیمارستان ها بیشتر می شود.
وی مامایی را حرفه ای گسترده و خاص دانست و گفت: این رشته شامل دوره نوجوانی دختران جامعه، پیش از ازدواج، هنگام بارداری و مراقبت های پیش از زایمان و پس از زایمان می شود.
رئیس انجمن مامایی ایران با اشاره به سیاست های بالادستی نظام سلامت در كشور گفت: در برنامه ریزی های كلی، خانواده و رشد جمعیت مامایی در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته وی، مامایی از معدود رشته هایی است كه برای پیشبرد اهداف كلی خانواده و رشد جمعیت كشور بسیار مفید و در واقع می توان آن را بازوی توانمند اجرایی دولت دانست.
وی هم چنین از تربیت حدود 8 هزار ماما در سراسر كشور با گذراندن دوره های تكمیلی برای كمك به اجرای طرح تحول نظام سلامت خبر داد.
وی یادآور شد: براساس تحقیقات بعمل آمده، عمل سزارین افزون بر عوارض كوتاه مدت دارای عوارض بلند مدت نیز است كه شیوه تولد با سابقه باروری مادر ارتباط دارد و در نوزادان سزارینی بیماری های دیابت، آسم، آلرژی،چاقی، پیش فعالی، اوتیسم و كم خونی مشاهده شده است.
كارگروه توسعه علوم مامایی و باروری دانشگاه های علوم پزشكی به 10 منطقه آمایشی در كشور تقسیم شده كه چهارمین نشست كارگروه توسعه علوم مامایی و باروری منطقه هفت كشور شامل استانهای اصفهان، شهركرد و یزد با حضور ماماها و كارشناسان مامایی این استانها در دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشكی برگزار شد.
7408/6136/1772 * خبرنگار: یوسف صائب **انتشاردهنده: مجید ملازاده
كاشان - ایرنا - رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: تا پایان عمر دولت یازدهم شمار واحدهای تك نفره اتاق های زایمان طبیعی در بیمارستان های كشور به هزار و 800 واحد می رسد.