۴ بهمن ۱۳۹۵، ۲۰:۴۰
کد خبر: 82399025
T T
۰ نفر
جوانان را كارآفرین و حرفه ای تربیت كنیم

سنندج- ایرنا- فرماندار شهرستان سنندج گفت: جوانان را طوری تربیت كنیم كه كسب مهارت كنند و كارآفرین باشند؛ زیرا در این صورت است كه با بیكاری مواجه نخواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد ابراهیم زارعی شامگاه دوشنبه در ششمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان سنندج افزود: اگر می خواهیم كشورمان آسیب پذیر نباشد باید جوانان را در تمام زمینه ها مقاوم كنیم و به آنان مهارت بیاموزیم.
وی با بیان اینكه جوانان باید خود كار آفرینی كنند اضافه كرد: باید جوانان را به نحوی آموزش دهیم كه به دنبال استخدام در مراكز دولتی نباشند؛ زیرا ظرفیت دستگاه های دولتی تكمیل شده است.
زارعی با اشاره به اینكه هم اكنون سه میلیون نفر در پست های دولتی مشغول به خدمت هستند گفت: دولت تصمیم داشته و دارد كه به تدریج كوچك و چابك شود و كار را به بخش خصوصی واگذار كند.
وی اظهار كرد: اگر جوانان كار داشته باشند، به سمت ازدواج می روند و دچار انحرافات اجتماعی نخواهند شد.
زارعی بیان كرد: برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برنامه ریزی كنیم و از این فرصت برای آموزش كارآفرینی و مهارت به آنان استفاده كنیم.
وی ادامه داد: ما دارای میراث فرهنگی ارزشمندی هستیم و باید جوانان را با سرمایه های ملی و اسلامی آشنا كنیم تا بی هویت نباشند.
فرماندار سنندج با بیان اینكه سرمایه اجتماعی ای به نام مردم داریم كه بخش عمده ای از آن جوانان هستند افزود: باید از این سرمایه اجتماعی به خوبی بهره بگیریم؛ چرا كه بسیار كمك كننده هستند.
زارعی بر شاد بودن جامعه تاكید كرد و گفت: ملتی كه شاد باشد، بدون شك آسیب های اجتماعی آن كمتر خواهد بود؛ پس نیاز است با ایجاد نشاط در جامعه از آسیب های اجتماعی جلوگیری كنیم.
وی به مسكن مهر نیز گریزی زد و اظهار كرد: مسكن دولتی هیچگاه نمی تواند موفق باشد بلكه باید زمینه را برای ورود بخش خصوصی فراهم كرد تا امور به خوبی پیش برود.
زارعی خواستار برگزاری جلسات ستاد فرماندهی امور جوانان به صورت ماهانه شد و افزود: لازم است موانع را شناسایی كنیم و راه برون رفت از آنها را بیابیم.

** 10 چالش اساسی پیش روی جوانان وجود دارد
كارشناس اداره ورزش و جوانان شهرستان سنندج نیز گفت: با توجه به بررسی های به عمل آمده، جوانان با 10 چالش اساسی مواجه هستند كه باید بررسی و رفع شوند.
رضا منصوری افزود: كمبود انسجام و یكپارچگی در حوزه جوانان و خلا نهاد مقتدر در سیاست گذاری و برنامه ریزی، مشكل اشتغال و بیكاری جوانان و كمبود مهارت شغل پذیری و كم توجهی به سلامت جسمی و روانی جوانان از جمله این چالش ها است.
وی، آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق، مفاسد اجتماعی و حاشیه نشینی، افزایش سن ازدواج و كاهش پایداری خانواده ها، بحران سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی و كمبود اقدامات علمی و حرفه ای بلند مدت را از دیگر چالش های پیش روی جوانان ذكر كرد.
منصوری ادامه داد: از چالش های دیگری كه جوانان با آن مواجه هستند می توان به آسیب های فضای مجازی و فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی، شكاف نسلی و بحران هویت جوانان و كمبود جانشین پروری جوانان و حضور آنان در مصادر تصمیم سازی و تصمیم گیری اشاره كرد.
وی با بیان اینكه برای رفع این چالش ها كمیته های تخصصی تشكیل دادیم اضافه كرد: هر كدام از چالش را به یكی از ادارات مربوطه در شهرستان سنندج واگذار كردیم و اداره ورزش و جوانان شهرستان نیز پیگیری مصوبات ستاد ساماندهی را بر عهده خواهد داشت.
منصوری همچنین به افزودن بخشداران شهرستان سنندج به ستاد ساماندهی امور جوانان اشاره كرد و گفت: شهرداران شهرستان سنندج و سه تن از جوانان منتخب نیز در جلسات ستاد شركت خواهند كرد.
تعدادی از اعضای ستاد ساماندهی امور جوانان سنندج نیز پیشنهاداتی چون حضور سازمان فنی و حرفه ای در جلسات، فعالیت كمیته ها به صورت چند ارگانی، مشخص شدن ادارت عضو كمیته ها، نگاه كاربردی تر به مشكلات جوانان، نگاه بومی به چالش های استانی و حضور سازمان های مردم نهاد در ستاد ساماندهی امور جوانان را دادند و خواستار توجه بیشتر مسئولان به اشتغال جوانان شدند.
هم اكنون 24 میلیون جوان بالای 25 سال در كشور وجود دارد.
از 131 هزار و 268 نفر از جمعیت فعال استان كردستان كه هرگز ازدواج نكرده اند، 109 هزار و 880 نفر مرد و 21 هزار و 380 زن، كه از این تعداد، 89 هزار و 750 نفر، شاغل و 41 هزار و 510 نفر بیكار هستند.
7355/ 3020
**خبرنگار: وریا كرمی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
** آگاهی از آخرین اخبار استان كردستان در كانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg