۱۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۶:۱۷
کد خبر: 82413201
T T
۰ نفر
ایران، پیشگام بكارگیری سلول‌های بنیادی در بیماری‌های قلبی و عروقی

تهران- ایرنا- رئیس انجمن آترواسكلروز ایران از فعالیت‌‌‌های 9 ساله ایران در بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی در درمان بیماران قلبی و عروقی خبر داد و گفت:‌ روش هایی مانند تعویض دریچه قلب بدون عمل قلب باز و استفاده از سلول‌های بنیادی، از فناوری‌های نوین درمانی است كه برای درمان بیماری‌های قلبی در ایران استفاده می شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا دكتر مسعود قاسمی روز پنجشنبه در ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترك قلب و غدد و قلب و اعصاب اظهاركرد: در بحث فناوری ‌های نوین در ابعاد گوناگون، ایران توانمندی خوبی دارد و در ابعاد مختلف از تكنولوژی‌های روز جهانی بویژه در رشته قلب و عروق و آخرین دستاوردهای استفاده از ابزارهایی همچون سی تی آنژیوگرافی برای دیدن داخل رگ با استفاده از امواج صوتی برای تشخیص بیماری ها استفاده می شود.
وی گفت: تجزیه و تحلیل دستاورد‌های درمانی در ایران و مقایسه آنها با یافته های جهانی بیانگر مشاركت بین‌المللی كشور ما در درمان بیماری های قلبی و عروقی است.
متخصص بیماری‌های قلبی عروقی با بیان اینكه در زمینه سلول‌های بنیادی و بكارگیری آن در بیماری‌های قلبی و عروقی چندین زمینه مطالعات گوناگون داشته‌ایم، افزود: در برخی مطالعات بالینی در جراحی قلب هنگام مواجه شدن با آنفاكتوس(سكته قلبی)، تیم جراحی با تزریق سلول‌های بنیادی رگ از بین رفته را هدف قرار داده و با ارزیابی اسكن یا روش‌های زنده‌یابی، رگ مربوطه را با سلول‌های بنیادی در مسیر درمان قرار می‌دهد.
قاسمی اظهاركرد: با توجه به كاربرد سلول‌های بنیادی نیاز به تحقیقات گسترده‌تری داریم و با توجه به اینكه انتخاب بیماران محدود است، نیازمند مراجعات بالینی بیشتری هستیم.
وی افزود: یكی از مشكلات اساسی در حوزه درمان بیماران، بروز مقاومت دارویی است كه نسبت به برخی داروها ایجاد می شود؛ این مقاومت زمینه‌ساز عوارض گوناگون و مراجعات متعدد بیماران به متخصصان قلب و عروق شده است كه در بسیاری از موارد نمی‌توان كاری برای آنها انجام داد.
قاسمی با یادآوری اینكه انتخاب سلیقه‌ای پزشك و مصرف خودسرانه دارو سبب بروز این مشكلات می شود، اظهاركرد: بیماران باید در راستای پیشگیری و درمان به پزشك متخصص مراجعه كنند زیرا برداشت شخصی مصرف دارو از عوامل تشدید بیماری‌های قلبی عروقی و سكته‌های قلبی می شود.
رئیس ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین افزود:‌ مصرف دخانیات و به ویژه قلیان از دیگر هشدارها برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در نسل جوان است و از آنجایی كه نسل جوان برداشت ناصحیحی از تفریحات دارند، باید آنها را آگاه كنیم كه یك ساعت مصرف قلیان معادل مصرف 160 نخ سیگار است و این موضوع موجب مشكلات متعددی می شود.
قاسمی گفت: برخی در تغییر سبك زندگی فقط غذاخوردن خود را تغییر می‌دهند اما باید بدانند كه بسیاری از بیماری‌ها ناشی از افزایش وزن و كم‌تحركی و تغذیه نامناسب است و برای اصلاح سبك زندگی باید به هر سه این موارد توجه شود.
ششمین همایش قلب و فناوری های نوین و همایش مشترك قلب و غدد و قلب و اعصاب روز پنجشنبه 14 بهمن ماه در تالار فردوسی پژوهشگاه نیرو آغاز شده است و تا فردا ادامه دارد.
علمی**1834**1021
خبرنگار: ناهید شفیعی**انتشار: حسین نوروزیان
۰ نفر