علي رسوليان شنبه شب در حاشيه بازديد از بازارچه مرزي دوغارون طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به تاكيدات رهبر معظم انقلاب در زمينه اقتصاد مقاومتي، وجود بازارچه هاي مرزي را مي توان يكي از راه هاي حمايت از نيروي انساني و كاهش بيكاري مرزنشينان دانست كه در اين باره بايد نگاه ويژه اي به رونق اين بازارچه ها داشت.
وي اظهار كرد: توجه به اقتصاد مرزنشينان مي تواند نقش ويژه اي در رفاه، پيشرفت و توسعه نواحي مرزي، افزايش استانداردهاي زندگي مردم و بهبود آن، كاهش فقر، توزيع مناسب درآمد، ايجاد فرصت هاي شغلي، استمرار و پايداري در روستاها و مهاجرت معكوس داشته باشد.
وي گفت: با توجه به مرزي بودن استان خراسان رضوي توسعه بازارچه هاي مرزي مي تواند به عنوان برگ برنده اين استان و تسهيل كننده توسعه شمرده شود و در اين ميان وجود اشتراكات فرهنگي و مذهبي با برخي كشور هاي همسايه و روابط ديرينه تجاري ميان آنها براي توسعه همه جانبه استان حائز اهميت است.
رسوليان با بيان اينكه سند تحول اقتصاد مقاومتي استان خراسان رضوي از سال 1393 تدوين شده است افزود: تاكنون در اين راستا 46 نشست با محوريت اقتصاد مقاومتي برگزار شده كه از اين تعدا 11نشست با حضور مديران ارشد كشور بوده است.
وي اظهار كرد: در راستاي توسعه اقتصادي استان 60 پروژه عملياتي در حوزه اقتصادي،40 پروژه در حوزه عمران و 109پروژه در شهرستان هاي استان از طرف فرمانداران پيشنهاد شده است.
وي به اشتغال مستقيم در بازارچه هاي مرزي باجگيران و دوغارون اشاره كرد و گفت: هم اكنون بيش از 450 نفر به صورت مستقيم در اين 2 بازرارچه مشغول فعاليت هستند.
مديركل دفتر هماهنگي و امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي افزود: صادرات استان در 10 ماه گذشته از نظر ارزش بيش از 10 درصد و از نظر وزن بيش از هفت درصد افزايش داشته است.
وي به نقش و جايگاه مرز دوغارون اشاره كرد و گفت: مرز دوغارون يكي از مهمترين مرزهاي زميني كشور محسوب مي شود كه از ابتداي سال جاري تاكنون 124ميليون دلار كالا به وزن 31 هزار تن از طريق آن به كشور افغانستان صادر شده است.
وي اظهار كرد: فراورده هاي نفتي يكي از مهترين اقلام صادراتي به كشور افغانستان است كه در 10ماه گذشته بيش از 100 ميليون دلار انواع اين فرآورده از طريق منطقه ويژه اقتصادي دوغارون، بازارچه مرزي و گمرك دوغارون به اين كشور صادر شده است.
رسوليان همچنين از استقبال بازارهاي اروپايي از قبيل هنگ كنگ، فرانسه، اسپانيا و ديگر كشورهاي اروپايي از كالاهاي صادراتي اين استان خبر داد.
مرز دوغارون در 18كيلومتري شهر تايباد قرار دارد.
شهرستان تايباد در 225 كيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.
7494 / 6053 خبرنگار: علي اصلاحي نصرآبادي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
اشتغال مرزنشينان مهمترين اولويت بازارچه هاي مرزي خراسان رضوي است
۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۰۷
کد خبر:
82416119
مشهد- ايرنا- مديركل دفتر هماهنگي و امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: اولويت اصلي بازارچه هاي مرزي اين استان، ايجاد بستر اشتغال و تامين معيشت خانواده هاي مرزنشين است.