۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۱۴
کد خبر: 82416459
T T
۰ نفر

محققان: انگور، معجون بازدارنده آلزایمر است

۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۱۴
کد خبر: 82416459
محققان: انگور، معجون بازدارنده آلزایمر است

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه لس آنجلس كالیفرنیا دریافتند مصرف روزانه دو فنجان انگور می‌تواند مانع ابتلا به بیماری آلزایمر شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، این تحقیقات با كمك 10 داوطلب مرد و زن انجام شد كه همگی در مرحله اولیه ابتلا به آلزایمر قرار داشتند. در این تحقیقات نیمی از داوطلبان به مدت شش ماه، هر روز مقداری پودر انگور كامل كه معادل دو فنجان انگور تازه است در رژیم غذایی خود مصرف كردند.
نیمی دیگر از داوطلبان در همین مدت ماده‌ای مصرف كردند كه در ظاهر و طعم شبیه پودر انگور بود؛ اما در واقع یك دارونما و فاقد پلی فنول‌های انگور بود.
توانایی‌های شناختی این داوطلبان و متابولیسم مغز آن‌ها از طریق اسكن PET، یك بار در ابتدای تحقیق و یك بار در انتهای آن مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
در این مطالعات معلوم شد در گروهی كه از دارونما استفاده كردند، سوخت و ساز مغز آنها در قسمت‌های تحت تاثیر آلزایمر، كاهش داشته است، اما مغز گروهی كه پودر انگور مصرف كرده بودند، سوخت و ساز طبیعی داشت. عملكرد شناختی گروه اخیر نشان‌دهنده بهبود قابل توجه در توانایی‌های شناختی و حافظه آنها بود.
این اثر تحت عنوان خواص ضد اكسیدانی و ضد التهابی پلی فنول‌ها شناخته می‌شود و محققان بر این باورند كه پلی فنول‌ها موجب كاهش فشار اكسیدشدن در مغز و بهبود جریان خون در آن می‌شوند و میزان تركیبات شیمیایی لازم برای افزایش كارآیی حافظه را در آن حفظ می‌كنند.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
بر اساس آمار مركز بین المللی آلزایمر، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در كشورهای در حال توسعه می رسد.
محققان دانشگاه كالیفرنیا در سان فرانسیسكو چاقی، باریك شدن شریان كاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، كم تحركی، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.

** رژیم غذایی مناسب در كاهش آلزایمر
-هر روز میوه و سبزیجات، به ویژه سبزیجاتی كه برگ سبز پهن دارند استفاده كنید.
-آجیل را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی كنید به جای تنقلات ناسالم فقط از آجیل استفاده كنید.
-در هفته چند بار لوبیا مصرف كنید.
-حداقل دو بار در هفته از گوشت ماكیان استفاده كنید.
-حداقل یك بار در هفته ماهی بخورید.
-حداقل دو بار در هفته از یكی از محصولات خانواده توت (خشك یا تازه) استفاده كنید.
-مصرف گوشت قرمز، كره و مارگارین، شیرینی، پنیر پرچرب (مانند پنیر پیتزا) فست فود و غذای سرخ كرده را محدود كنید.
علمی (6)**9259
مترجم:سپیده كاشانی* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر