عملیات والفجر 8 و بزرگ ترین اجرای آتش توپخانه ارتش

تهران - ایرنا - فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش(دافوس) گفت: بزرگترین اجرای آتش توپخانه ارتش در طول دفاع مقدس از سوی 50 گردان توپخانه نیروی زمینی با شلیك نزدیك به هزار قبضه توپ در عملیات والفجر 8 انجام شد.

امیر سرتیپ دوم ستاد حسین ولی وند روز دوشنبه و در آستانه فرا رسیدن روز 20 بهمن سالروز عملیات والفجر 8 در سال 1364؛ در گفت و گو با خبرنگار دفاعی ایرنا به نقش ارتش جمهوری اسلامی ایران در اجرای این عملیات پرداخت.
وی اظهار كرد: عملیات غرور آفرین والفجر 8 در روز 20 بهمن 1364 توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شامل یگان ‌هایی از ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج در منطقه عملیاتی جنوب كوشك تا دهانه فاو (استان خوزستان) اجرا شد.
وی ادامه داد: در این عملیات كه با رمز مقدس یا فاطمه ‌الزهرا (س) آغاز شد؛ ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی گسترده نیروی هوایی، پدافند هوایی، هوانیروز و همچنین توپخانه قدرتمند نیروی زمینی از یگان‌های عملیاتی به شایستگی پشتیبانی كرد و به جرات می توان گفت كه این عملیات كمر سردمداران رژیم بعث عراق را در هم شكست.
فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش(دافوس) افزود: در این عملیات اصل غافلگیری به طرز هنرمندانه ای توسط رزمندگان اسلام به اجرا در آمد، به طوری كه همه فرماندهان ارتش عراق از تصرف فاو توسط رزمندگان این مرز و بوم بهت زده شدند.
امیر ولی وند اضافه كرد: غواصان و رزمندگان سپاه پاسداران و بسیج مردمی در ساعات اولیه اجرای این عملیات موفق نظامی، سوار بر قایق با شجاعت و جسارت، اروند رود را درنوردیدند و مواضع ارتش بعث عراق را با عبور از میادین مین، انواع سیم خاردار، رادارها و تله‌های انفجاری به تصرف خود درآوردند.
ژنرال آجودان رئیس جمهوری در ادامه این گفت و گو تصریح كرد: بالگردهای هوانیروز ارتش اعم از تیم های ترابری و آتش (بالگردهای كبرا) مقاومت سرسختانه ارتش بعث صدام را در هم كوبید و نیروهای خودی و تجهیزات آنها را از اروند رود به منطقه فاو انتقال دادند.
وی گفت: هوانیروز در این عملیات از انواع راكت، موشك تاو، موشك ماوریك ، علیه ماشین جنگ بعثی ‌های صدام استفاده كرد.
امیر ولی وند یادآور شد: در عملیات یاد شده عراق از نیروی هوایی خود با انواع هواپیماهای اهدایی شرق و غرب در سطح گسترده ای استفاده كرد، اما تدابیر قرارگاه رعد نیروی هوایی ارتش به فرماندهی شهید امیر سرلشكر منصور ستاری سبب شد روزانه سه تا چهار هواپیمای عراقی در منطقه عملیاتی والفجر 8 سرنگون شوند كه آمارها حاكی از سرنگونی بیش از 72 فروند هواپیما و 10 فروند بالگرد است.
فرمانده دافوس آجا، گفت: نكته جالب توجه این عملیات؛ سرنگونی یك فروند میگ 25 و پنج فروند بالگرد ارتش بعثی صدام توسط هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اجرایی این عملیات موفق نظامی با پنج لشكر در محور شلمچه تا كوشك به منظور فریب تاكتیكی دشمن، عملیات گسترده ای را آغاز كرد، به ‌طوری كه فرماندهان عراقی، این محور را تك اصلی تصور و از تقویت نیروهای خود در فاو اجتناب كردند و این موضوع باعث سقوط و تصرف فاو توسط دلاومردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
امیر ولی وند تصریح كرد: در روزهای اجرای عملیات والفجر 8، پدافند هوایی ارتش چنان رعب و وحشتی در دل خلبانان عراقی ایجاد كرده بود كه حتی یكبار پس از شلیك موشك و اصابت آن به یك هواپیما، خلبان هواپیمای دیگر دشمن به خیال اینكه او هم مورد اصابت قرار خواهد گرفت، هواپیمای خود را رها كرد و به بیرون پرید.
وی گفت: در این مورد پست شنود ایران در عملیات والفجر 8 از قول فرماندهان عراقی چنین گزارش می كند كه «وضعیت ما بسیار بد و سخت است ، آتش توپخانه روی ما بسیار موثر و تلفات نفرات با شمارش دقیقه، افزون تر می شود، فعلا در مواضع خودی مقاومت می كنیم، ولی به داد ما برسید.»
ژنرال آجودان رئیس جمهوری گفت: فرماندهان عراقی، بالاخره به فكر استفاده از قوی ‌ترین نیروهای خود یعنی لشكر گارد ریاست جمهوری افتادند و آنها را وارد نبرد كردند كه این نیروها روزانه دهها پاتك سنگین را اجرا و با تانك ‌های مدرن خود سعی در برهم كوبیدن رزمندگان اسلام را داشتند كه نیروی هوایی، هوانیروز و آتش توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران و دلاوری رزمندگان سپاه و بسیج، تلاش آنها را در هم شكست.
وی به دستاورهای مهم این عملیات پرداخت و گفت: این عملیات بعد از 75 روز تلاش و دفع پاتك‌های رژیم بعث عراق با آزادسازی 800 كیلومتر مربع از مناطق حساس در منطقه عملیات،آزاد سازی بندر استراتژیك فاو و تاسیسات اقتصادی و نفتی موجود در آن، آزاد سازی كارخانه نمك، تامین امنیت كشتیرانی در شمال خلیج فارس، قطع ارتباط آبی عراق با اسكله های البكر و الامیه، تصرف اسكله‌های معاصر (چهار چراغ) فاو، نزدیك شدن به بندر ام القصر (حدود20كیلومتر) و كشته شدن17هزار تن از نیروهای دشمن بعثی و به اسارت گرفتن 2 هزار اسیر و انهدام تعداد زیادی از ادوات ارتش بعث به پایان رسید.
اجتمام(4)**7029** 1776
مصاحبه كننده: فرهاد شرف پور**انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej