به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سوال كه آیا براساس توافق هسته ای تمامی پول های بلوكه شده ایران آزاد شده است ،اظهارداشت: آنچه كه برای رفع بلوكه شدن پول های ایران تواق شده بود، انجام شده است اما بعضی كشورها مثل هند عذری از نظر تحریم ندارند و ممكن است اخلال یا تعللی در این زمینه داشته باشند اما در كل پول های بلوكه شده آزاد شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا دولت در زمینه تخلفات مالی دولت قبل شفاف سازی می كند یا خیر ؟، خاطرنشان كرد: بعد از روی كار آمدن دولت یازدهم ما به اسناد و مدارك و مستنداتی دست پیدا كردیم كه متوجه برخی از تخلفات شدیم اما ترجیح دادیم به جای این كه آنها را رسانه ای كنیم، مسیر قانون آن طی شود.
سخنگوی دولت یادآور شد: ما وظیفه نداریم با پایبندی به اخلاقی كه مدعی آن هستیم این را افشاگری می كردیم، ترجیح دادیم اغماض هم نكنیم چون بیت المال است بنابراین موارد را به مراجع قضایی گزارش دادیم و از دستگاه های نظارتی خواستیم این موضوع را پیگیری كنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز انتظار داریم دستگاه های نظارتی گزارش های خود را اعلام كنند چون اگر ما واقعیتی را نیز بگوییم ممكن است این شائبه پیش آید كه براساس تنازعات سیاسی مطلبی را بیان می كنیم در حالی كه واقعیت این است ما براساس منافع ملی جلو می رویم.
سخنگوی دولت همچنین گفت: ترجیح دادیم به جای اینكه حیثیت افراد را ببریم به مرجع قضایی گزارش دهیم، اگر هم اثبات شد به اشد مجازات نیز تنبیه شود به همین جهت می توانیم انتظار داشته باشیم در آینده نتایج این موارد منعكس شود و افكار عمومی با اطلاعات متقن و اطمینان بخشی نسبت به نتایج آن ها قضاوت كنند.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت در برابر معافیت حقوق های زیرخط فقر از پرداخت مالیات از سوی مجلس گفت: دو میلیون تومان خط معافیت است و همكاران من محاسباتی داشتند كه براساس بند 17 سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی نظام مالی دولت باید اصلاح شود و سهم مالیات ها باید افزایش یابد به همین جهت هر نوع تخفیف مالیاتی در ماده اول لایحه ای كه به عنوان احكام مورد نیاز برنامه ششم به مجلس دادیم منعكس بود كه همه این ترجیحات قطع شود تا ما بتوانیم به این موضوع معطوف شویم چرا كه باید پاسخ دهیم.
وی افزود: محاسبات ما این است كه مالیات را به اندازه ظرفیت بگیریم، ظرفیت هم یك شاخص دارد كه كشورها میزان مالیات را براساس آن می سنجند، كشورهای صنعتی عمدتا 30 تا 40 درصد مالیات آنها از تولید ناخالص داخلی شان سهم دارد، كشورهای در حال توسعه بین 20 تا 30 درصد است و در جمهوری اسلامی ایران می خواهیم به حدود هشت درصد برسانیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه كشور ادامه داد: مالیات باید یك سهمی داشته باشد، بخشی از مالیات ها براساس محاسبات مجلس كم می شود و وقتی كم شود به همان میزان هم نمی توانیم خدمت رسانی كنیم.
نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه اگر یارانه نقدی حذف شود اعتبار آن را چگونه می خواهید در جهت رفاه مردم هزینه كنید؟، گفت: اگر حذف شود ممكن است همچنان گروهی باقی بمانند چون نیازمند هستند میزان آن را افزایش خواهیم داد.قطعا به تولید و اشتغال نیز بیشتر خواهیم پرداخت.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه با توجه به هیجان آفرینی های دولت آمریكا آیا فكر نمی كنید یك اقدام ویژه در جهت روشن سازی افكار عمومی باید شكل بگیرد تا جامعه دچار خلاء معرفتی نشود؟،یادآور شد: وظیفه همكاران من در دستگاه دیپلماسی همین است كه به دور از اینكه ممكن است احساسات به چه صورت شكل گرفته باشد، آنچه واقعیت است و منافع ملی ما را تامین می كند را بیان كنند.
وی ادامه داد: بعضی مواقع حقیقت سر آدم را به دار می برد، به عنوان مثال بعد از فاجعه منا و اعدام ناحق شیخ نمر عربستان مورد انتقاد جهانیان قرار گرفت اما در فاصله كوتاهی با یك اقدام نادرست و حمله به سفارت عربستان این انگشت اتهام از سوی عربستان به سوی ایران برگشت لذا در قضیه ترامپ و ترامپیزیم نیز نباید اینگونه شود انگشت اتهامی كه امروز به سوی او نشانه رفته است به سمت ایران بازگردد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره بدهی بیمه ها به بیمارستان ها نیز گفت: دو مفهوم در عرصه سلامت وجود دارد یكی طرح تحول سلامت كه دولت است و امسال چهار هزار میلیارد تومان تا پایان سال به آن تخصیص داده خواهد شد.
نوبخت افزود: موضوع بعدی بیمه سلامت است، یك سازمانی است به نام بیمه سلامت ایرانیان در درون وزارت تعاون، علاوه بر آن نیز سازمان تامین اجتماعی نیز سازمان دیگری درون این سازمان است. امروز مشكل ما در بیمه سلامت است كه دخل و خرج اش با هم جور درنمی آید و دلیل آن این است كه دولت به سازمان بیمه سلامت گفته بود به كسانی كه بیمار هستند دفترچه بدهید و به جای ۵.۵ میلیون نفر به ۱۱ میلیون دفترچه دادند و در كنار آن نیز تعرفه های پزشكی تغییر كرد كه این سازمان بدهكار شد.
وی ادامه داد: ما برای ۱۰ ماه چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بدهی این سازمان پرداخت كردیم و جدای از آن نیز هشت هزار میلیارد تومان اوراق برای آن منتشر كردیم كه تا امروز حدود پنج هزار میلیارد تومان از آن هشت هزار میلیارد تومان به صورت مختلف پرداخت شده و سه هزار میلیارد تومان دیگر نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: از سوی دیگر نیز سازمان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد اما این كه بیمارستان ها بیماران را پذیرش نكنند و به آنها خدمات ندهند خلاف قانون است.
نوبخت همچنین در خصوص اقدامات دولت برای حادثه منا اظهارداشت: همكاران ما در سازمان حج و زیارت و دستگاه دیپلماسی از همه اهرم های ممكن بین ما و كشوری كه با او قطع روابط داریم، استفاده خواهند كرد.
وی در پاسخ به سوالی درمورد توان موشكی ایران نیز خاطرنشان كرد: ما در عرصه های مختلف تولیدات نظامی در چارچوب حقوق ملی و بین المللی داشته ایم اما كاری انجام نمی دهیم كه مورد دستاویز برخی فرصت طلبان و بهانه جویان قرار گیرد البته قطعا بدخواهان از هر فرصتی استفاده می كنند اما ما كار غیرقانونی انجام نمی دهیم.
وی در پاسخ به سوالی درمورد مبلغ یارانه ها اظهارداشت: برخی می گویند درآمد یارانه ها نزدیك به ۸۰ هزار میلیارد تومان است ولی تنها ۳۶ هزار میلیارد به مردم پرداخت می شود! این بحث رقابتی انتخاباتی همچنان ادامه خواهد یافت.
سخنگوی دولت افزود: من در مجلس در جلسه رسیدگی به كلیات برنامه توضیح دادم آنچه از هدفمندی یارانه ها حاصل می شود، دارای كسورات قانونی مانند مالیات، پرداخت به شركت نفت، بهسازی و نوسازی خطوط انتقال سوخت است.
نوبخت ادامه داد: طبق دستور رییس مجلس، دیوان محاسبات به خوبی روی این مبالغ نظارت دارد و كل پولی كه دریافت می شود و كسورات قانونی آن را مشخص كرده است.
سخنگوی دولت گفت: گزارش دیوان محاسبات اعلام كرد ۳۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد خاص قانون هدفمندی یارانه است، در حالی كه ما ۴۲ هزار میلیارد تومان نقدی و مبالغ بسیاری هم غیرنقدی پرداخت می كنیم. برخی می گویند چرا تمام ۷۰ هزار میلیارد را به مردم نمی دهید، این كه بگوییم ۷۰ یا ۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد موجود است ولی به مردم داده نمی شود، یا ناشی از بی اطلاعی است یا ناشی از اغراض سیاسی است كه به احتمال زیاد تا شب انتخابات همچنان طرح خواهد شد.
نوبخت در ادامه در مورد وضعیت كولبرها و تصمیمات دولت در مورد آنان اظهارداشت: طبیعی است كه دولت باید از هر روشی جلوی قاچاق را بگیرد اما كولبرها انسان های شریف و زحمت كشی هستند كه نباید به آنها مارك متروك قاچاقچی را بزنیم، بنابراین نگاه دولت به آنها واقع بینانه و احترام انگیز است.
وی در مورد افزایش اتهامات وارده به دولت در ایام نزدیك به انتخابات گفت: دولت اتهامات را از طریق قوه قضاییه پیگیری می كند و در مواردی كه اتهامی مطرح می شود ضمن تكذیب و نفی آن ها این حق را برای افراد قایل هستیم كه مستندات خود را به دستگاه قضایی بدهند و معتقدیم بدون داشتن اسناد قانونی و طی روال قضایی آن مطرح كردن هرگونه اتهامی گناه و خلاف اخلاق است.
سخنگوی دولت همچنین در مورد دیدار اخیر رییس جمهوری با رهبر معظم انقلاب و موضوعات مطرح شده در این جلسه گفت: از سوی رهبر معظم انقلاب یا شخص رییس جمهوری در مورد موضوعات این جلسه صحبتی نشده است.
نوبخت افزود: آنچه در فضای رسانه ای مطرح می شود قطعا فرآیند ذهنی برخی افراد رسانه است اما به طور قطع رییس جمهوری با رهبری جلسات مستمر و منظمی دارد و در موضوعات مختلف از نظرات ایشان بهره می گیرند و مشورت هایشان استفاده می كنند.
وی همچنین در این نشست خبری به تشریح شرایط اقتصادی كشور پرداخت و تاكید كرد: برای دستیابی به رشد اقتصادی به دو عرصه پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی غیرفعال و در نظر گرفتن اعتبارات برای طرح های در دست اجرا و ناتمام عمرانی دولتی وارد شدیم.
وی افزود: ستاد تسهیلات استانداری تا 18 بهمن 1395 تسهیلاتی به 11 هزار و 666 واحد تولیدی به میزان هشت هزار و 282 میلیارد تومان پرداخت كرده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه كشور ادامه داد: همچنین برخی واحدها به طور مستقل برای دریافت تسهیلات اقدام كردند كه تا 18 بهمن 9 هزار و 478 بنگاه در این زمینه تسهیلاتی به میزان 6 هزار و 545 میلیارد تومان دریافت كرده اند.
نوبخت یادآور شد: در مجموع 21 هزار و 144 بنگاه تسهیلاتی به میزان 14 هزار و 828 میلیارد تومان دریافت كرده اند.
وی یادآور شد: دو هزار و 700 میلیارد تومان مازاد بر اعتبارات آموزش و پرورش برای پرداخت پاداش بازنشستگان پرداخت شده است.
سخنگوی دولت با بیان این كه تمام تلاش دولت كاهش مشكلات جامعه است، اظهارداشت: حدود 40 هزار میلیارد تومان برای اتمام طرح های نیمه تمام اختصاص داده شده است و سیاست دولت اجرای طرح ها و پروژه های بر مبنای سیاست های اقتصاد مقاومتی است و مصوبات سفرهای رهبر معظم انقلاب در سنوات گذشته و سفرهای رییس جمهوری در اولویت قرار دارند.
نوبخت ادامه داد: تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده شاهد افتتاح 264 پروژه خواهیم بود و تا پایان دولت یازدهم 625 پروژه افتتاح می شود.
سخنگوی دولت گفت: امید است كه با اعتبارات پیش بینی شده در كنار تسهیلات پرداختی شاهد افزایش اشتغال و تولید در كشور باشیم و بتوانیم به رشد مدنظر دست یابیم و دولت با برنامه می داند به چه سمتی حركت می كند.
نوبخت افزود: در ستاد اقتصادی دولت برنامه ریزی كردیم كه حقوق و عید كاركنان دولت همراه با حقوق بهمن ماه واریز شود و بتوانیم حداكثر 15 تا 20 اسفند ماه حقوق اسفند را پرداخت كنیم تا ببینیم در دو هفته باقی مانده چه پولی داریم و به جاهایی كه نیاز داریم پرداخت كنیم.
سیام*9254** 1336 خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار:مهرنوش خانزائی
بخش (2 و پایانی)؛
نوبخت: پول های بلوكه شده ایران آزاد شده است/625 طرح تا پایان دولت یازدهم افتتاح می شود
۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۰۵
کد خبر:
82419801
تهران - ایرنا - سخنگوی دولت گفت: آنچه برای رفع بلوكه شدن پول های ایران توافق شده بود، انجام و كل پول های بلوكه شده آزاد شده است.