معضلات اجتماعي مد نظر رهبري در دستور كار شوراي فرهنگ عمومي قرار گيرد

اروميه- ايرنا- نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه گفت: معضلات اجتماعي مد نظر رهبري به عنوان محور اصلي سياست گذاري هاي شوراي فرهنگ عمومي اين استان در سال آينده قرار گيرد.

به گزارش ايرنا حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي قريشي روز شنبه در شوراي فرهنگ عمومي اين استان با تاكيد بر طرح مباحث علمي در اين شورا، افزود: طرح مباحث علمي به راهكارهاي موثر براي مقابله با آسيب هاي اجتماعي منجر مي شود.
وي با طرح پيشنهاد نامگذاري روز فتح مكه به عنوان ' روز عفو و گذشت ' در تقويم رسمي كشور، ادامه داد: پيامبر اكرم (ص) پس از فتح مكه عفو عمومي اعلام كرد و اين روز مي تواند به عنوان روز عفو و گذشت در سطح كشور مطرح و فرهنگ مربوط به آن در جامعه نهادينه شود.
وي همچنين بر برگزاري دومين جشنواره عفو و گذشت در اين استان تاكيد كرد و گفت: عفو و گذشت مي تواند بسياري از آسيب هاي اجتماعي را نيز تحت تاثير قرار دهد و اشاعه آن در جامعه ضروري است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي نيز با تاكيد بر ارايه پيشنهادهاي خلاقانه براي طرح در شوراي فرهنگ عمومي آذربايجان غربي در سال آينده از سوي اعضا اين شورا، گفت: طلاق، اعتياد، بي بند و باري، مبارزه با فساد و فحشا و حاشيه نشيني از جمله معضلات اجتماعي مد نظر رهبري است و اين موارد در جلسه هاي شوراي فرهنگ عمومي اين استان در سال آينده مطرح مي شود.
حجت الاسلام محمدباقر كريمي نيز نهادينه كردن فرهنگ عفو و گذشت در جامعه را مورد تاكيد قرار داد و افزود: پيشنهاد تصويب روز ملي عفو و گذشت از سوي شوراي فرهنگ عمومي آذربايجان غربي جهت تصويب در شوراي فرهنگ عمومي كشور در جلسه هاي بعدي اين شورا مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد.
مديركل فرهنگي اجتماعي استانداري آذربايجان غربي نيز گفت: مسايل اقتصاد جزو عوامل اصلي براي تداوم زندگي زوجين نيست و پژوهش علمي اخير در مورد عوامل طلاق در آذربايجان غربي نيز بر اين واقعيت صحه گذاشته است.
هوشنگ عطاپور با اشاره به پژوهشي كه در زمينه عوامل موثر بر طلاق در اين استان انجام شده است، افزود: طلاق در بيشتر موارد به دليل نداشتن مهارت هاي لازم در زوجين اتفاق مي افتد و موضوع اساسي در كاهش آمار طلاق به آموزش زوجين در قبل، بعد و حين اختلاف گره خورده است.
به گفته وي سند عملياتي براي كاهش طلاق در استان به زودي تنظيم مي شود تا برخورد با اين معضل اجتماعي بر اساس راهكارهاي ارايه شده توسط محققان در دستور كار قرار گيرد.
معاون پيشگيري از جرايم دادگستري آذربايجان‌غربي نيز به فقر محتوا براي نهادينه كردن فرهنگ عفو و گذشت در جامعه اشاره كرد و گفت: برگزاري دومين جشنواره عفو و گذشت در اين استان مي تواند در زمينه هاي عكس، پوستر، داده نما و غيره به توليد محتوا منجر شود.
پرويز عليزاده به استقرار عدالت ترميمي در برخي از كشورها كه حقوق عرفي دارند، اشاره كرد و افزود: موسسه هاي ميانجيگري در صورت ابلاغ دستور العمل براي ترميم روابط در سطح كشور تشكيل مي شود.
وي با اشاره به اينكه به واسطه هر طلاق، 11 فقره پرونده قضايي تشكيل مي شود، گفت: آموزش هاي قبل از ازدواج و حمايت هاي بعد از طلاق مي تواند آسيب هاي اجتماعي ناشي از طلاق در جامعه را كاهش دهد.

** تكاپوي براي براي شناسايي عوامل و راهكارهاي مقابله با طلاق
نخستين دستور جلسه شوراي فرهنگ عمومي آذربايجان غربي در روز جاري همچون جلسه گذشته به عوامل و راهكارهاي مقابله با طلاق اختصاص داشت و با توضيح علي معين فر، پژوهشگر اين موضوع همراه بود.
وي كه پيش از جلسه 30 مورد از اولويت هاي عوامل موثر بر طلاق زوجين اين استان را بر اساس مراجع چهارگانه در يك برگ منتشر و در اختياز اعضا شوراي فرهنگ عمومي قرار داده بود، گفت: بر اساس اين پژوهش 99 درصد طلاق هاي اين استان زنانه بوده و با درخواست طلاق از سوي زنان آغاز شده است.
وي افزود: شناسايي عوامل طلاق در استان با پيچيدگي هايي همراه است زيرا وكلا به صورت حرفه اي با موضوع طلاق برخورد مي كنند و مواردي چون مهريه را براي حصول نتيجه در اسرع وقت پيش مي كشند.
به گفته وي برخورد روانشناختي با مسايل اجتماعي از جمله مشكلات پيش روي رفع آسيب هاي اجتماعي در آذربايجان غربي بوده و اين در حالي است كه مشكلات اجتماعي به واسطه مسايل فردي قابل حل نيست.
وي بر اساس تحقيق كه دراين زمينه انجام داده بود، راهكارهاي متعددي نيز براي مقابله با طلاق در اين استان پيشنهاد كرد كه از آن جمله مي توان به آموزش مهارت هاي ارتباطي، توليد محتواي رسانه اي در رابطه با آثار طلاق و ورود معمتدان به اختلاف هاي زوجين اشاره كرد اما برخي از اعضا جلسه از جمله مسعود مجرد، مديركل صدا و سيماي آذربايجان غربي در ارتباط با اولويت هاي طلاق در اين استان اعتراض كرد.
به گفته مديركل صدا و سيماي استان، برخي از اولويت هاي مطرح شده در پژوهشي كه معين فر به سفارش اداره كل فرهنگي و اجتماعي استانداري آذربايجان غربي در مورد عوامل موثر بر طلاق زوجين در استان انجام داده است، همپوشاني دارد.
معين فر نيز در ادامه به دفاع از اين پژوهش علمي پرداخت و تعيين راهكارهاي عملي براي تصويب در شوراي فرهنگ عمومي اين استان در ارتباط با معضل طلاق به جلسه بعدي موكول شد.
به گزارش ايرنا موضوع طلاق به عنوان يكي از معضلات اجتماعي در زمان حاضر به دغدغه هاي بسياري از مسئولان فرهنگي كشور تبديل شده و آذربايجان غربي در تكاپو براي برخورد علمي و عملي با اين پديده است.
3072 ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي