به گزارش ايرنا، سيد محسن طباطبايي مزدآبادي در همايش مسووليت اجتماعي صنايع غذايي در حوزه سلامت كه امروز در سالن همايش هاي حجاب برگزار شد، اظهار كرد: بر اساس گزارش سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در سال 2016، بيش از 795 ميليون گرسنه در جهان وجود دارد، يعني تقريبا از هر 9 نفر در جهان، يك نفر در گرسنگي مزمن به سر مي برد؛ از اين تعداد 159 ميليون نفر كودك هستند كه بيشتر اين گرسنگان در آفريقا و آسيا واقع شدهاند.
وي افزود: كشورهايي مانند ايرلند، سنگاپور، ايالات متحده، استراليا و هلند در بالاترين سطح امنيت غذايي قرار دارند و پايين ترين ردهها نيز به كشورهايي همچون موزامبيك، ماداگاسكار، مالاوي، كنگو و هائيتي اختصاص دارد.
وي با بيان اينكه تهديدات جدي در زمينه سلامت در شهرها وجود دارد، گفت: در مقياس جهاني و بر مبناي گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني، روند بهبودي شاخص هاي سلامت، اميدواركننده بوده است، اميد به زندگي افزايش يافته، مرگ و مير كودكان كاهش يافته و پوشش خدمات سلامت بالا رفته است اما به نظر مي رسد نابرابري عميقي ميان كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه در زمينه بهداشت و سلامت وجود دارد.
استاد دانشگاه با بيان اين كه كشورهاي در حال توسعه حدود 84 درصد جمعيت جهان را در اختيار دارند و 90 درصد بيماري هاي جهان در اين كشورها رخ مي دهد، افزود: اين كشورها فقط 20 درصد توليد ناخالص داخلي GDP جهاني و 12 درصد هزينه سلامت جهاني را به خود اختصاص مي دهند به طوري كه سرانه هزينه هاي سلامت، در كشورهاي با درآمد بالا، بيش از 100 برابر كشورهاي كم درآمد است.
طباطبايي مزد آبادي ادامه داد: اين نگراني و شكاف باعث شد در اجلاس هزاره كه در سال 2000 در نيويورك برگزار شد، از 8 هدف توسعه هزاره، 4 مورد آن مربوط به بحث بهداشت و سلامت باشد كه اين اهداف عبارتند از كاهش مرگ و مير كودكان، بهبود سلامت مادران، مبارزه با بيماري هايي نظير ايدز و مالاريا و ترويج برابري جنسيتي و توانمند سازي زنان كه به امضاي تمامي كشورهاي عضو سازمان ملل رسيد.
وي گفت: با اين وجود، كمكها براي رفع اين نابرابري جهاني، همچنان ناكافي است و به نظر مي رسد بايد به جاي 25 ميليارد دلار، سالانه 70 ميليارد دلار به كشورهاي كم درآمد كمك شود تا اين شكاف، كمتر شود.
دبير انجمن علمي اقتصاد شهري ايران در بخش ديگري از سخنراني خود با تاكيد بر مسئوليت اجتماعي مديران شهري در حوزه سلامت، يادآور شد: مديران شهري بايد به ترويج نوعي از برنامه ريزي شهري بپردازند كه سلامتمدار و طرفدار ايمني باشد؛ آنها بايد از طريق يك سيستم يكپارچه، راهكارهاي كليدي را براي كاهش نابرابري سلامت پيدا كنند و نوعي رصدخانه سلامت شهري شبيه به آنچه در لندن وجود دارد را در شهر پايه ريزي كنند.
طباطبايي مزدآبادي با اشاره به اين كه مديريت شهري بايد مسير متفاوتي را در راستاي ارتقاي سلامت جسمي و روحي شهروندان بيابد، افزود: بسياري از بيماري هاي جسمي در شهرها، منشا روحي و رواني دارد كه ناشي از استرس بالاي زندگي در شهرها است بنابراين سلامت شهري، فقط مربوط به بخش بهداشت و ارتقاي زير ساخت هايي مانند بيمارستان نيست بلكه بايد بسيار اساسي تر و بنيادي تر با آن مواجه شد.
نايب رييس هيات مديره انجمن علمي اقتصاد شهري ايران به رسالت بانك ها در تامين مالي حوزه سلامت و مواد غذايي نيز اشاره داشت و گفت: سهم بخش سلامت از GDP كشور حدود 5 درصد است كه جوابگوي مشكلات و بيماريهاي رو به رشد نيست؛ بنابراين سرمايه گذاري در حوزه مواد غذايي و ارتقاي كيفيت آنها، بسيار ضروري است كه بانك ها مي توانند از طريق تامين سرمايه مطلوب و كاهش نرخ بهره، صاحبان صنايع را در ارتقاي كيفيت محصولات، ياري دهند.
علمي 9014**
خبرنگار: كيميا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمي پور
دبير انجمن علمي اقتصاد شهري ايران تاكيد كرد:
ضرورت ترويج برنامه ريزي شهري سلامت مدار و طرفدار ايمني
۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۶:۳۰
کد خبر:
82427620
تهران- ايرنا- دبير انجمن علمي اقتصاد شهري ايران با اشاره به اهميت ارتقاي سلامت جسمي و روحي شهروندان، گفت: مديران شهري بايد به ترويج نوعي از برنامه ريزي شهري بپردازند كه سلامتمدار و طرفدار ايمني باشد.