به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، دانشمندان نشان داده اند كه افراد متاهل سالمتر از افراد مجرد، مطلقه و یا بیوه هستند. در این راستا مطالعه محققان دانشگاه 'كارنگی ملون'، اولین مدرك بیولوژیكی را برای توضیح تاثیر ازدواج بر سلامتی ارائه می دهد.
محققان در این مطالعه كه در نشریه Psychoneuroendocrinology منتشر شد، متوجه شدند كه سطح هورمون استرس به نام 'كورتیزول' در افراد متاهل در قیاس با افرادی كه هرگز ازدواج نكرده اند و یا قبلا ازدواج كرده بودند(افراد مطلقه)، كمتر است.
یافته های این مطالعه موید این باور است كه افراد مجرد در قیاس با افراد متاهل با استرس های روانی بیشتری مواجه می شوند.
استرس های طولانی مدت با افزایش سطح كورتیزول ارتباط دارند، وضعیتی كه در توانایی بدن برای تنظیم التهاب اختلال ایجاد می كند و به نوبه خود موجب پیشرفت بسیاری از بیماری ها می شود.
محققان در این مطالعه ریتم ترشح روزانه هورمون كورتیزول افراد متاهل و مجرد را مقایسه كردند. سطح هورمون كورتیزول معمولا پس از بیدار شدن از خواب به اوج می رسد و در طول روز كاهش می یابد.
براساس نتیجه مطالعه جدید، كاهش سطح هورمون كورتیزول در افراد متاهل سریعتر صورت می گیرد؛ الگویی كه با كاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و افزایش طول عمر بیماران سرطانی مرتبط دانسته شده است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید تایید می كند كه سطح هورمون استرس در افراد متاهل كمتر از افراد مجرد است.