به گزارش ایرنا خاطرات محرومیت در روستاهای بسیاری از مناطق كشور در سال های نه چندان دور، هنوز به باد فراموشی سپرده نشده است؛ سال هایی كه برخورداری از آب شرب سالم و فرار از تاریكی های شب به آرزوی دور از ذهن اهالی روستا تبدیل شده بود.
گازرسانی در حجم بالا، ایجاد راه روستایی آسفالته، اجرای طرح های هادی، راه اندازی شبكه های آبرسانی روستایی و عمران و مقاوم سازی منازل روستایی از جمله اقدامات دولت یازدهم در مناطق روستایی است.
در این میان توسعه زیرساخت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات در روستاها از جمله تلفن ثابت، تلفن همراه روستایی و اینترنت پرسرعت در دولت یازدهم قابل توجه است.
آذربایجان غربی از جمله استان های فعال و پیشرو در برخورداری روستاها از مولفه های ارتباطی از جمله اینترنت پرسرعت است؛ به طوری كه حدود 40 درصد روستاهای این استان امسال به اینترنت پرسرعت وصل می شوند و این روند تا برخورداری همه روستاهای بالای 10 خانوار ادامه می یابد.
اكبر مظاهری كه در روستایی در 45 كیلومتری ارومیه زندگی می كند و در دانشگاه ارومیه مشغول به تحصیل است، با ابراز رضایت از خدمات ارائه شده در حوزه اینترنت در روستاها گفت: پس از راه اندازی اینترنت در روستا بسیاری از ترددهای شهری كاهش یافته و زمینه تحقیق بهتر با برخورداری از منابع داخلی و خارجی برای دانشجویان روستایی فراهم شده است.
وی افزود: پیش از راه اندازی اینترنت پرسرعت در روستا، این دانشجویان برای یك فعالیت كوچك تحقیقی باید به ارومیه مراجعه می كردند ولی در حال حاضر این مشكل مرتفع شده است.
وی با قدردانی از خدمات دولت تدبیر و امید اظهار كرد: سرعت اینترنت روستایی مورد استفاده نیز بسیار خوب است و مشكل خاصی در خصوص قطعی اینترنت وجود ندارد.
محمد قادرپور یكی دیگر از روستانشینان ارومیه با اشاره به محرومیت های قابل توجه روستاها در سال های گذشته گفت: یكی از مهمترین خواسته های روستاییان، ایجاد خدمات رفاهی اولیه است و در این میان پرداخت یارانه این انتظار را برطرف نمی كند.
وی اضافه كرد: روستای ما به خوبی از امكانات و زیرساخت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات برخوردار است ولی امیدواریم با همت دولت تدبیر و امید روستاهای دوردست تر نیز علاوه بر امكانات زیرساختی به امكانات رفاهی دست پیدا كنند.
به گفته مدیركل ارتباطات و فن آوری اطلاعات آذربایجان غربی در سال 93 شمسی بیش از سه هزار روستا در این استان از امكانات تلفن خانگی و 327 مركز روستایی و روستاهای اقماری از امكانات اینترنت پر سرعت /ADSL/ بهره مند شدند.
مظفر یوسف زاده افزود: در سال گذشته نیز در راستای كاهش شكاف دیجیتالی و توسعه دولت الكترونیك و پس از امضای قرارداد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای واگذاری اینترنت پرسرعت در روستاهای بالای 10 خانوار استان، در فاز نخست زیرساخت های ارتباطی یك هزار و 200 روستای استان ایجاد شد.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن برای خدمت رسانی بهتر به روستانشینان، 500 دستگاه مودم و سیم كارت رایگان به دهیاری ها و مراكز بهداشت روستایی نیز تحویل داده شده است.
وی اظهار كرد: با توجه به عملكرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت تدبیر و امید، شاخص های ICT استان از رشد چشمگیری برخوردار بوده كه می توان به رشد 5 برابری ظرفیت شبكه انتقال، رشد 12 برابری ظرفیت پهنای باند ورودی استان، رشد هشت برابری ظرفیت پهنای باند بهره برداری شده، رشد پنج درصدی تعداد روستاهای دارای دسترسی تلفن خانگی، رشد 2 برابری تعداد مشتركان اینترنت پرسرعت، افزایش 10 درصدی طول شبكه فیبر نوری استان و برخورداری تمامی مراكز شهرستان های استان از نسل سوم و چهارم تلفن همراه اشاره كرد.
مدیرعامل شركت مخابرات آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تا پایان سال جاری در 100 روستای استان اینترنت پر سرعت /وای فای/ را تامین می كنیم كه این امر یكی از درخواست های روستانشینان از این شركت است.
بهمن اسمعیل زاده افزود: در حال حاضر 580 روستا به این اینترنت متصل است كه این رقم به حدود 700 روستا تا پایان سال می رسد.
وی با تاكید بر گسترش شبكه فیبر نوری ادامه داد: تا پایان سال آینده طول این شبكه در آذربایجان غربی با 150 میلیارد ریال سرمایه گذاری به بیش از 750 كیلومتر می رسد.
وی از افتتاح 834 طرح مخابراتی در آذربایجان غربی به مناسبت دهه فجر خبر داد و اظهار كرد: برای افتتاح این طرح ها كه بهره مندی روستاییان یكی از مولفه های مهم این افتتاحیه ها بود، حدود 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد.
وی ادامه داد: 292 طرح مربوط به نصب و راه اندازی سایت های همراه اول نسل های 2، 3 و 4 و سایت های GSM روستایی، اجرای 124 طرح با حجم 84 كیلومتر فیبر خاكی، كانالی و هوایی مربوط به توسعه شبكه فیبر نوری و اجرای 104 طرح مربوط به نصب بیش از 15 هزار پورت راه اندازی اینترنت پرسرعت در مراكز شهری و روستایی از جمله این طرح هاست.
به گفته وی از دیگر طرح های افتتاح شده در دهه فجر امسال می توان به 50 طرح مربوط به نصب و راه اندازی WIFI در نقاط مختلف استان و 170 طرح مربوط به افزایش پهنای باند ADSL در مراكز شهری و روستایی اشاره كرد.
به گزارش ایرنا و بر اساس تقسیمات كشوری سال 90، آذربایجان غربی دارای 17 شهرستان، 40 بخش، 42 شهر، 113 دهستان و چهار هزار و 531 آبادی دارای سكنه است.
2093/3072 ** گزارش از: صابر چهرقانی ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
ارومیه- ایرنا- امروزه توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در دهكده جهانی از مرزهای شهری پا فراتر نهاده و اتصال به فضای مجازی در روستاهای بالای 10 خانوار به هدیه ای از جنس تدبیر و امید برای روستانشینان تبدیل شده است.