۳ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۵۴
کد خبر: 82438559
T T
۰ نفر

نهال فناوري در آستارا نيازمند آبياري است

۳ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۵۴
کد خبر: 82438559
نهال فناوري در آستارا نيازمند آبياري است

آستارا - ايرنا - مركز رشد واحدهاي فناور شهرستان مرزي بندر آستارا در سال 88 تاسيس و تاكنون هفت شركت فناور در آن مستقر شده و در صورت حمايت بيشتر مسئولان و با تجاري سازي ايده هاي بيشتر، باغ پر شكوفه فناوري در اين شهرستان به بار خواهد نشست.

پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد واحدهاي فناور به منظور پيوند دانشگاه و صنعت و تبديل ايده به ثروت ايجاد شده اند و بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در دولت تدبير و اميد بيش از 130 ميليون دلار محصولات شركت هاي دانش بنيان صار شده است و با توجه دولتمردان به توسعه علوم و تجاري سازي ايده ها، تعداد پارك هاي علم و فناوري دانشگاه هاي كشور در نيمه نخست سال جاري به 39 مورد رسيده است.
مركز رشد واحدهاي فناور بندر مرزي آستارا با ساختماني مناسب و محوطه اي بزرگ در حاشيه خيابان اصلي اين شهر قرار دارد و احداث اين بناي زيبا در سال هاي گذشته، نشانگر اهميت ايده پروري و تربيت نخبه هاي علمي نزد مسئولان آستاراست اما برخلاف ظاهر آراسته اش، از امكانات، تجهيزات و نيروي انساني كافي برخوردار نيست.
مهدي نوري كه بعد از استعفاي مدير مركز رشد واحدهاي فناور آستارا مسئوليت اين مركز علمي تحقيقاتي را بر دوش دارد، مي گويد: چهار ماه از استعفاي مدير اين مركز مي گذرد و به حمايت مسئولان نياز است و اگر ايده هاي خلاق در بستر حمايت به مرحله توليد برسند، در رفع بيكاري نيز تاثيرگذار خواهند بود.
وي ادامه مي دهد: پارك هاي علم و فناوري به عنوان يكي از زير شاخه هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هستند و ايده هاي داراي توجيه علمي و اقتصادي بعد از ثبت در سايت پارك علم و فناوري و تاييد كارشناسان مربوطه، مشمول استفاده از تسهيلات كم بهره، فضاي كار و امكانات آزمايشگاهي پارك مي شوند.
وي مي افزايد: بعد از تاييد ايده، به صاحب آن 80 ميليون ريال تسهيلات كم بهره و 6 تا 9 ماه براي توليد نمونه اوليه فرصت داده مي شود و اگر فضاي لازم براي تبديل ايده به محصول كافي نباشد، صاحب طرح به مركز استان گيلان معرفي مي شود تا در فضايي بزرگ تر، طرح خود را عملياتي كند.
نوري مي گويد: صاحبان ايده در حالت توليد نيمه صنعتي تا سقف 50 ميليون ريال تسهيلات كم بهره دريافت مي كنند و شركت هاي فناور و دانش بنيان بايد تيم كاري مرتبط با ايده داشته باشند و يكي از اعضاي آنها، كارهاي اداري ثبت اختراع و ابتكار و تصويب و اخذ تسهيلات مالي را پيگيري كند.
او ادامه مي دهد: تاكنون دستگاه هاي فيزيوتراپي، رنگ، بتونه سنگ، محصولات پلي استيل، دستگاه تشخيص از راه دور اتصال يا پارگي شبكه برق، پروتزهاي مصنوعي اندام هاي مختلف بدن و زنجير چرخ خودكار خودرو توسط هفت شركت فناور مستقر در مركز رشد واحدهاي فناور آستارا ساخته شده و يكي از اين شركت ها، در شهرستاني ديگر ثبت و در اين مركز به صورت استيجاري مستقر است.
مسئول اين مركز بيان مي كند: همه اين توليدات در حالت نيمه صنعتي هستند و رسيدن به مرحله توليد انبوه به فعاليت شركت هاي فناور مربوطه بستگي دارد و از مسئولان انتظار مي رود ضمن تبديل وضعيت و تامين نيروي انساني مورد نياز اين مركز علمي، با ايجاد نمايشگاه دائمي محصولات دانش بنيان آستارا، دستاوردهاي علمي به گردشگران داخلي و خارجي اين شهرستان معرفي شود.
نوري مي گويد: ساختمان دو طبقه مركز رشد واحدهاي فناور آستارا به تعداد شركت هاي مستقر و فعال، اتاق كافي ندارد و بايد ضمن ايجاد آزمايشگاه مجهز در آن، با نصب سوله در محوطه مركز، فضاي لازم براي فعاليت شركت ها فراهم شود.
وي مي افزايد: اين مركز در دانشگاه هاي آزاد اسلامي و جامع علمي كاربردي آستارا براي جذب دانشجويان خلاق و مبتكر، كانون داير كرده و از رسانه ها نيز انتظار داريم با معرفي مركز رشد واحدهاي فناور آستارا، بين اين مركز علمي و مراكز صنعتي و دستگاه هاي اداري مرتبط ، پيوند برقرار كنند.
مسئول مركز رشد واحدهاي فناور آستارا مي گويد: يكي از مخترعان جوان اين پارك، زنجير چرخ خودكار خودرو ساخته است كه زير گلگير چرخ هاي ماشين نصب و با قرار گرفتن چرخ ها روي يك نقطه بلندتر از سطح جاده، به سرعت و به راحتي باز و فعال مي شود و بعد از گذر از مسير برفي، از اطراف چرخ ها باز و در زير گلگير جمع مي شود.
محسن سجادي مقدم توليد كننده پروتزهاي مصنوعي كه در مركز رشد واحدهاي فناور آستارا مستقر است، مي گويد: با حمايت اين مركز، ايده خود را ثبت و 250 ميليون ريال تسهيلات بي بهره دريافت كرده ام و به صورت سفارشي پروتزهاي انگشت، گوش، بيني، بخش هايي از صورت و چانه توليد مي كنم و از درآمد حرفه خود راضي هستم.
وي ادامه مي دهد: مواد اوليه پروتزها را از تهران تهيه مي كنم و براي ساخت پروتز از استان هاي مختلف سفارش دريافت مي كنم و براي دستيابي به رونق بيشتر، به بازاريابي و معرفي كامل توليدات خود نياز دارم.
او بيان مي كند: بيشتر سفارش ها مربوط به پروتز انگشت هاي دست است و اين امر نشان مي دهد كه قطع انگشت، بيشتر از قطع ساير اعضاي بدن شايع است البته پروتز براي سوختگي و فرورفتگي هاي عميق نيز كارايي دارد و در اين خصوص نيز كارهايي انجام داده ام.
پيمان ميرزايي سازنده دستگاه عيب ياب بخش هاي سراميكي تيرهاي برق نيز مي گويد: با استفاده از فضا و تسهيلات مركز رشد واحدهاي فناور آستارا ايده خود را به توليد رسانده ام و نقش اين مركز را در حمايت از جوانان مخترع و مبتكر مهم مي دانم و اميدوارم با توجه مسئولان، مركز رشد واحدهاي فناور آستارا توسعه يابد.
او مي افزايد: دستگاه عيب ياب شركت فناور من، نمونه داخلي و خارجي ندارد و در صورت صادرات به خارج، ارزآوري خواهد داشت و با توسعه خط توليد آن در آستارا ، مي توان زمينه اشتغال مستقيم 20 نفر را در اين شهرستان فراهم كرد.
وي ادامه مي دهد: آزمايشگاه و بسياري از لوازم مركز رشد واحدهاي فناور آستارا قديمي و مستهلك است و اميدواريم مسئولان به تامين و تجهيز آزمايشگاه و وسايل مورد نياز آن توجه داشته باشند.
برغم توفيق هاي به دست آمده در مركز رشد واحدهاي فناور آستارا، محصولات اين مركز علمي تحقيقاتي براي بسياري از مردم و شايد مسئولان اين شهرستان شناخته شده نيست و بايد براي عرضه دستاوردهاي قابل توجه آن ، تبليغات و بازاريابي شود.
نازنين شهبازي رئيس اداره بهزيستي آستارا مي گويد: از توليد پروتز مصنوعي بدن در مركز رشد واحدهاي فناور اين شهرستان به علت اطلاع رساني نشدن، مطلع نبودم و بهتر است شركت فناور توليد كننده آن، محصولات خود را به اين اداره معرفي كند تا در صورت امكان، زمينه استفاده مراجعه كنندگان از آنها فراهم شود.
وي مي افزايد: مراجعه كنندگان و مددجويان تحت حمايت بهزيستي آستارا در صورت نياز به پروتزهاي مصنوعي، آن را خريداري و فاكتورهاي مالي را براي دريافت وجوه خود به اداره بهزيستي ارائه مي كنند و امسال حدود 120 ميليون ريال براي خريد پروتزهاي مصنوعي اندام هاي بدن از سوي اين اداره پرداخت شده است.
ولي داداشي نماينده مردم آستارا در مجلس شوراي اسلامي نيز مي گويد: مركز رشد واحدهاي فناور اين شهرستان از نظر تبديل ايده هاي جوانان خلاق به محصولات فناور و تجاري سازي طرح هاي علمي، از اهميت برخوردار است و جوانان صاحب فكر و مخترع بايد از اين ظرفيت استفاده كنند.
وي مي افزايد: تعيين تكليف مديريت و نيروي انساني مركز رشد واحدهاي فناور آستارا از دغدغه هاي من است و پيگيري لازم را به عمل مي آورم و با تعيين و انتصاب يك چهره علمي و آموزشي به عنوان مدير، حركت مركز رشد واحدهاي فناور اين شهرستان در مسير توسعه و حمايت از مخترعان و مبتكران شتاب خواهد گرفت.
اميدواريم مركز رشد واحدهاي فناور آستارا با حمايت مسئولان در تامين نيروي انساني و تجهيزات آزمايشگاهي، معرفي محصولات و بازاريابي توسعه يابد و به عنوان مركزي منطبق بر اقتصاد مقاومتي در رفع بيكاري، توليد داخلي و توسعه علمي ايفاي نقش كند و همچون صدفي از مرواريد، كم توجهي خارج و در ويترين دستاوردهاي علمي، مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي بندر آستارا قرار گيرد.
شهرستان مرزي بندر آستارا با 86 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان و در همسايگي جمهوري آذربايجان قرار دارد.
گزارش از عيسي پاشاپور ** انتشاردهنده: كبيري
7124/2007