۹ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۵
کد خبر: 82445752
T T
۰ نفر

70 روستای اردبیل در انتظار آبرسانی

۹ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۵
کد خبر: 82445752
70 روستای اردبیل در انتظار آبرسانی

اردبیل- ایرنا- دولت در سه سال گذشته گام های بزرگی برای تامین آب آشامیدنی بهداشتی روستاهای اردبیل برداشته؛ اما بحران خزنده آب دامن این استان را كه زمانی به پرآبی معروف بود گرفته و اكنون دهها روستا را با مشكل مواجه كرده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارها، هم اكنون 73 درصد روستاهای دارای سكنه استان اردبیل ازآب سالم بهداشتی بهره مند و25 درصد دیگر چشم انتظار اجرا یا به ثمر رسیدن طرح های آبرسانی هستند و دراین میان وضعیت 70 روستا از نظر تامین آب نامطلوب است.
به گفته مقام های مسئول استانی، 30 روستا در گرمی مغان و 40 روستا در بیله سوار از جمله روستاها و مناطق عشایری هستند كه به دلیل مشكلات شدید، آب آشامیدنی آنها از طریق تانكر های سیار تامین می شود.
آب تعدادی از قشلاق های عشایری در منطقه مغان و نیز عشایر كوچرو در زمان كوچ نیز از طریق تانكرها تامین می شوند.
در برخی از روستاهای پارس آباد و مشگین شهر نیز روستاییان از مشكل آب گلایه مند می باشند اما معضل آب آنها همانند روستاهای بیله سوار و گرمی حاد نیست.
تعدادی از روستاییانی كه آب آنها از طریق تانكر تامین می شود می گویند كه قیمت 200 هزار ریالی هر تانكر آب با توجه به نیاز روستاییان و ضعف بنیه اقتصادی، آنها را با مشكلاتی مواجه كرده است.
در این حال تلاش دولتمردان برای سرعت بخشیدن به بهره برداری از طرح های تامین آب برای روستاییان ادامه دارد و هر روز این تلاش ها در حال ثمر دادن بیشتر است.

** اقدام های اساسی دولت تدبیر و امید برای رفع مشكل تامین آب روستایی
مدیران استان اردبیل می گویند: دولت تدبیر وامید در سه سال گذشته تامین آب آشامیدنی در روستاهای استان را با احداث مجتمع های آبرسانی در دستور كار خود قرار داده است.
به گفته آنها، در حالی كه شاخص بهره مندی روستاهای بالای 20 خانواراستان اردبیل از آب آشامیدنی سالم در سال 93 حدود 69 درصد بود این میزان در سال 95 به حدود 73 درصد رسیده است.
مجید خدابخش استاندار اردبیل گفت: در دولت تدبیر وامید تلاش شده تا مشكل روستاهای فاقد آب حل شود و به همین دلیل احداث 15 مجتمع آبرسانی در اولویت قرار گرفته و با افتتاح و تكمیل این طرح ها مشكل آب آشامیدنی بیشتر روستاهای استان مرتفع می شود.
وی افزود: هم اكنون 840 روستا از مجموع یك هزار و 555 روستای دارای سكنه استان از نعمت آب آشامیدنی بهداشتی بهره مند هستند كه حدود 73 درصد جمعیت روستایی را شامل می شود.
وی اظهار كرد: برای بهره مندی 27 درصد جمعیت روستایی استان از آب آشامیدنی پایدار هم تلاش ها ادامه دارد و اعتبار 340 میلیارد ریالی برای تامین آب در روستاها پیش بینی شده است.

** عزم دولت برای تامین آب پایدار روستایی
محسن قنبری مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل نیز به ایرنا گفت: 70 روستای استان دارای مشكل جدی در تامین آب هستند كه فعلا ازطریق تانكر نیاز آنها تامین می شود.
او از تلاش برای تامین آب پایدار این روستاها خبرداد و گفت: با احداث مجتمع های آبرسانی درصدد تامین آب پایداربرای این روستاییان هستیم.
قنبری با اشاره به طرح آبرسانی به 120 روستای استان افزود: امسال طرح آبرسانی به این روستاها با مجموع 354 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
وی افزود: از این تعداد 43 روستا در هفته دولت و 77 روستا در دهه فجر آبرسانی شده و با بهره برداری از این طرح ها 33 هزار نفر از آب اشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند شدند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل از تكمیل مجتمع آبرسانی خروسلو در شهرستان بیله سوار خبر داد و گفت: این مجتمع در دولت تدبیر وامید تكمیل و هم اكنون آب 22 روستا از آن تامین می شود.
قنبری با اشاره به عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی موران گرمی از مناطق محروم استان اردبیل گفت: برای اجرای فاز اول این مجتمع 80 میلیارد ریال هزینه شده كه پس از تكمیل؛ آب 18 روستا از این مجتمع تامین خواهد شد.
اكبر صمدی فرماندار شهرستان پارس آباد مغان نیز با بیان اینكه بیش از65 میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی برای توسعه و تكمیل شبكه آبرسانی به روستاها و قشلاقات این شهرستان اختصاص یافته است ، افزود: با پیگیری های انجام شده مجتمع های آبرسانی روستای امام علی (ع) ، عمران آباد و تپراق كندی تا پایان سال جاری تكمیل و به بهره برداری می رسند.
وی گفت: با بهره برداری از این مجتمع ها بالغ بر هشت هزار نفر جمعیت روستایی در 30 روستا از آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.
صمدی از افزایش2 برابری اعتباراستانی آبفای روستایی این شهرستان خبر داد و افزود: بزرگترین دغدغه ما عمران و آبادانی تمامی روستاها بویژه توسعه شبكه آبرسانی است.
فرماندار پارس آباد اضافه كرد: با احداث مجتمع های آبرسانی روستایی، مشكل آب تمامی روستاهای پارس آباد مرتفع خواهد شد.
علی رحیمی‌زاد فرماندار مشگین‌شهر هم در این باره گفت: با برنامه‌ریزیهای انجام شده 60 درصد روستاهای بخش ارشق مشگین‌شهر از نعمت آب شرب سالم برخوردار می‌شوند.
وی افزود: اولویت ما آبرسانی به روستاهای ارشق است كه در این زمینه اقدامات اساسی صورت گرفته است.
رحیمی زاد با اشاره به اینكه در حال ‌حاضر برنامه‌ریزی برای آبرسانی به روستاهای بخش ارشق مشگین‌شهر از مجتمع دره‌بیگلو انجام شده است افزود: دردهه فجر امسال 9 روستای بخش ارشق مشگین‌شهر از نعمت آب شرب بهره مند شدند.
فرماندار مشگین‌شهر از تامین اعتبارات لازم برای آبرسانی به روستاهای ارشق از مجتمع دره‌بیگلو خبر داد و گفت: در این زمینه بیش از 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار تامین شده و عملیات آبرسانی به بخش ارشق مشگین‌شهر سیر صعودی به خود گرفته است.
رحیمی‌زاد اضافه كرد: با برخورداری 9 روستای بخش ارشق از نعمت آب شرب سالم 40 درصد روستاهای این بخش از آب شرب بهره‌مند شدند و در صدد هستیم در آینده نزدیك 5 روستای بخش ارشق را نیز از آب شرب برخوردار سازیم و با پایان این عملیات 60 درصد روستاهای بخش ارشق مشگین‌شهر آبرسانی می‌شوند.
در این حال كارشناسان و مسئولان در كنار تلاش دولت برای تامین آب پایدار برای روستاییان ضرورت اشاعه فرهنگ درست مصرف كردن، خوداری از اسراف و مقابله با مصرف غیر مجاز را برای مدیریت آب در مناطق روستایی مورد تاكید قرار می دهند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل با اشاره به شناسایی یك هزار انشعاب غیر مجاز آب در روستاهای استان گفت: برای جلوگیری از انشعاب های غیرمجاز در روستاها نیز اقدام شده است.
قنبری بهسازی 11 دهنه چشمه، نصب هفت حلقه چاه، اجرای 123 كیلومتر خط انتقال، احداث 28 ایستگاه پمپاژ و پنج هزار و 340 مترمكعب مخزن را از جمله اقدامات انجام گرفته برای مدیریت آب دراستان اعلام كرد.
گزارش :یعقوب شاددل** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
7110/6016
۰ نفر